Blog

Tips voor het kiezen van verlichting

Moooi hanglamp plafondlamp heracleum


Maak je huis klaar de herfst!

Tips voor het kiezen van verlichting.

Moooi-hanglamp-plafondlamp-heracleum

De zomer is nu echt voorbij en de herfst is weer begonnen! En of je het nou leuk vindt of niet: het betekent dat we weer meer binnen zullen zitten en dat het vroeger donker wordt. Een goed moment om eens in je eigen huis stil te staan bij de verlichting. Want laten we eerlijk zijn: dit is vaak een ondergeschoven kindje. En dat terwijl een goede lamp op de juiste plek zo veel kan doen voor hoe je de ruimte ervaart!

Tip 1: Laat het licht door de ruimte dansen

Een manier om meer dynamiek in de ruimte toe te voegen is door te werken met hoogteverschillen van lichtbronnen. Hierdoor laat je het licht door de ruimte dansen! Heb jij alleen een hanglamp in de woonkamer? Dan kan het al snel wat kil en sfeerloos aanvoelen. Onze tip is om de plafondlamp iets te dimmen en een goede vloerlamp of tafellamp op het tv meubel toe te voegen. Dat geeft al zo veel meer sfeer aan de ruimte! In onze showroom hebben we diverse designs staan. Denk bijvoorbeeld aan de staande Secto lamp, de Beam van Muuto of de tafellamp Romb van Pholc.

2

Leuk als leeslamp, deze staande vloerlamp van Secto.

Beam tafellamp muuto

Dit leuke Beam-lampje van Muuto is erg leuk om op de grond te plaatsen en je hoge plant uit te lichten!

Pholc tafellamp Romb

De Romb van Pholc staat erg leuk op een TV meubeltje of bijzettafeltje! 

Tip 2: Kies het juiste type verlichting

Daarnaast is het goed om te kijken naar de functie die verlichting moet vervullen en of het type lichtbron daar bij aansluit. Wil je goed kunnen lezen op de bank? Dan adviseren wij een lamp die direct licht geeft. Bijvoorbeeld de leuke Vipp 525 vloerlamp. Meer sfeer? Dan is een diffuus of indirect licht zeer aan te raden! Wat dacht je van deze vrolijke Flowerpot hanglamp van &Tradition?

 

7

Het licht van de Flowerpot weerkaatst tegen de binnenkant van de lamp. Het indirecte licht zorgt voor een mooie en evenredige lichtdistributie.

3

Deze staande lamp van Vipp geeft een direct licht en kun je ook nog naar wensen bepaalde kant op richten.

Tip 3: Multifunctionele inzetbaarheid van verlichting

Het kan ook slim zijn om een lamp te kiezen die meerdere functies vervult. Denk bijvoorbeeld eens aan de lamp boven je eettafel. Als je niet al spots in huis hebt die van basisverlichting voorzien, dan wil je waarschijnlijk een goede hanglamp die van sfeervolle basisverlichting voorziet, maar die ook goed licht op de eettafel geeft! Twee hele goede opties zijn dan de Strand lamp van Muuto, of de Heracleum hanglamp van Moooi.

1

De Heracleum verspreidt een evenredig licht en is ook nog eens mooi ‘open’, waardoor je vrij door de ruimte kunt kijken! 

5

Deze ‘Strand’ lamp is van Muuto. Een diffuus licht verlicht de gehele ruimte, terwijl de opening aan de onderkant zorgt voor direct verlichting van de tafel.

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

 

Geef een reactie