Blog

Scandinavische tuintrends: natuurlijke pracht in een hip jasje!

bellevies mooon outdoor fermob flowlab rotterdam 1

Zomer!

Scandinavische tuintrends: natuurlijke pracht in een hip jasje!

bellevies_mooon!_outdoor fermob_flowlab rotterdam

Ben je een liefhebber van Scandinavisch design en wil je deze stijl graag doortrekken naar je tuin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Scandinavische tuintrends zijn in volle bloei en bieden een frisse kijk op je buitenruimte. Deze trend combineert de schoonheid van de natuur met een minimalistische, eigentijdse benadering. In deze blog ontdek je enkele populaire Scandinavische tuintrends die je tuin een vleugje stijlvolle eenvoud zullen geven.

Hygge in de tuin: creëer gezelligheid en comfort

Hygge, een Deens concept dat gezelligheid en welzijn omarmt, is de sleutel tot de Scandinavische tuintrend. Maak van je tuin een oase van rust en ontspanning door knusse zithoeken te creëren met comfortabele tuinmeubelen en zachte kussens. Voeg de warmte van kaarslicht toe door het plaatsen van sfeervolle lantaarns en geniet van rustige avonden in je eigen buitenparadijs.

Denk aan de oplaadbare Balad lamp van Fermob. Deze heeft vijf standen en één ervan bootst een flikkerend kaarslicht na. Handig toch?

Salon de jardin metal Bellevie Table basse metal design Bebop table basse design Ultrasofa Fermob
wireless rechargeable outdoor lamp balad large led nutmeg madeindesign 254669 product800

Bank Bellevie van Fermob. Tafel Bebop van Fermob. Balad lamp van Fermob. 

Minimalisme met een natuurlijk tintje

Het Scandinavische design staat bekend om zijn minimalistische benadering, en dat geldt ook voor de tuintrends. Houd je buitenruimte eenvoudig en clean met strakke lijnen en beperkte decoraties. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout en steen om een organische sfeer te creëren. Voeg wat groen toe met prachtige, inheemse planten en bloemen die het hele jaar door kleur geven aan je tuin.

De Crate Stoel van Rietveld: een stijlvol meesterwerk

In de wereld van design zijn er enkele iconische stukken die de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds voor bewondering zorgen. Een van deze tijdloze meesterwerken is de Crate Stoel, in 1934 ontworpen door de befaamde Nederlandse ontwerper Gerrit Rietveld. Deze unieke stoel, met zijn eenvoudige constructie en strakke lijnen, past perfect in een minimalistische tuin.

Crate Lounge Chair wb lacquered pinewood
Weekday Table L230 wb lacquered pinewood Crate Dining Chair iron red wb lacquered pinewood
Crate Lounge Chair Crate Low Table wb lacquered pinewood

Crate stoel van Rietveld.

Natuurlijke materialen en texturen

Om een warme en uitnodigende sfeer te creëren, zijn natuurlijke materialen en texturen onmisbaar. Kies voor terracotta bloempotten, rotan manden en houten accenten. Daarnaast kun je gebruik maken van stoffen zoals linnen en wol voor kussens en plaids. Deze elementen voegen een vleugje gezelligheid toe en versterken de natuurlijke uitstraling van je Scandinavische tuin.

De outdoor bank van Bryck in een linnenlook stof kun je gewoon buiten laten staan en voegt een natuurlijk element toe waar je ook nog eens heerlijk op kunt loungen.

hkliving egg outdoor grote tuinstoel zwart rotan 05
flow lab rotterdam woonwinkel design three seat bryck buitenmeubelen
LRAM10 01 2048x

Egg stoel van HKliving. Bryck bank. Hocker van Bryck. Earthenware bijzettafel van HKliving.

Contrasten in kleur, vorm en materialen

Contrasten spelen een grote rol in de Scandinavische tuintrends. Combineer lichte en donkere tinten om visuele interesse te creëren. Gebruik bijvoorbeeld kleurige tuinmeubelen van Fermob tegen een achtergrond van groene heggen of planten. Daarnaast kun je verschillende vormen en structuren combineren, zoals ronde potten naast de rechte lijnen van strakke meubels. Deze contrasten zorgen voor een complete tuinomgeving.

muuto linear steel table raise carafe glass flow lab rotterdam
fermLIVING SS22 AndoPot Terracotta image 1

Linear Steel tafel van Muuto. Karaf Raise van Muuto. Hourglass pot van Ferm Living.

De Scandinavische tuintrends brengen een eenvoudige elegantie en rust in je buitenruimte. Met hygge als leidraad kun je genieten van gezellige avonden in een comfortabele setting. Het minimalisme gecombineerd met natuurlijke materialen en texturen zorgt voor een rustgevende omgeving, terwijl contrasten in kleur en vorm visuele impact creëren. Dus waar wacht je nog op? Haal je inspiratie uit deze trends en transformeer je tuin in een oase van Scandinavische pracht!

Wist je dat? Op alle outdoor items uit onze voorraad krijg je vanaf nu 20% korting! 

 

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

Geef een reactie