img 8

Montis hanteert het motto ‘Onderzoek alles, maar behoud het goede’. Innovatieve technieken en nieuwe materialen helpen Montis steeds verder, maar zonder kwaliteit en zitcomfort uit het oog te verliezen. Montis heeft Brabantse roots en produceert nog steeds alles in de eigen fabriek in Dongen. De ontwerpen van Montis worden niet beperkt door rechte lijnen en hoeken. Deze speelse vormentaal is mogelijk door vormschuimen een productieproces waarbij een frame van gebogen stalen buizen omgoten wordt met polyurethaanschuim. Die manier van werken minimaliseert het restafval, garandeert zitcomfort, een lange levensduur en grote creatieve vrijheid.

0be946da-01e0-4204-8a36-5efc4d10d378

Producten van Montis

Meer informatie

Montis

Montis x Flow Lab

Montis is een Nederlands meubelmerk dat bekendstaat om zijn eigentijdse en hoogwaardige designmeubelen. Als échte design addicts verbinden we ons bij Flow Lab dan ook maar wat graag aan dit merk! De collectie van Montis kun je in de showroom van Flow Lab in Rotterdam bewonderen, samen met heel veel andere designlabels waar wij enthousiast van worden; allemaal opgesteld in inspirerende settings.

Maak kennis met Montis

Of je nu wordt aangetrokken door de zachte omhelzing van een Montis-fauteuil of de strakke lijnen van de Montis banken, dit geweldige designmerk van Nederlandse bodem nodigt je uit om te ontdekken hoe comfort en stijl hand in hand gaan. Met internationale erkenning en samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers belooft Montis niet alleen meubels, maar een levensstijl waar comfort en stijl elkaar ontmoeten.


Montis onderscheidt zich op unieke wijze van andere designmerken. Ten eerste, de eigentijdse uitstraling die bij elk meubelstuk weer terugkomt, overstijgt kortstondige trends en blijft relevant door de jaren heen. Daarnaast staat de combinatie van stijl en comfort op plek 1 bij Montis. Elk ontwerp, van de meest gestroomlijnde banken tot de meest omhullende fauteuils, is gemaakt met ergonomie in het achterhoofd. Dit resulteert niet alleen in voor het oog aantrekkelijke meubelstukken, maar ook in een uitnodigende zitervaring die de zintuigen op een positieve manier doet prikkelen. 


Tot slot onderscheidt Montis zich door voortdurende innovatie. Het merk omarmt creatieve samenwerkingen en nieuwe designbenaderingen, wat resulteert in meubels die niet alleen functioneel zijn, maar ook opvallen door hun unieke ontwerpelementen. Deze innovatieve geest brengt frisse energie naar de wereld van design. Dit maakt Montis een hele interessante keuze voor diegenen die verlangen naar meer dan alleen meubels. 

Designmeubelen van Montis

Montis Banken

Dat Montis sinds 1975 prachtige en vooral kwalitatieve designer banken fabriceert is internationaal bekend. Met Montis banken gaat er een hele nieuwe woon- en leefwereld voor je open! Daarnaast zijn de Montis banken in diverse formaten, bekledingen en met verschillende opties te verkrijgen. Zo kun je elke bank geheel naar eigen wens samenstellen.

Axel XL

De welbekende Montis Axel bank is er nu ook in een XL versie, een lounge versie! Ook wel ‘Een Hollands Loungelandschap’ genoemd, de Axel XL zorgt altijd voor comfort. Of het nou liggend of zittend is, de nuchtere vormgeving zorg altijd voor het juiste zitgemak. De bank is opgebouwd uit afgewerkte elementen die je flexibel kunt opstellen. De Axel XL is de ultieme loungebank, elegant en een tikkeltje nonchalant.

Aztec

De Aztec bank is in 1981 ontworpen door Gerard van den Berg. De klassieker uit de jaren ’80 is tegenwoordig in een nieuw jasje gestopt en maakt een comeback! In de afgelopen jaren is de bank veel verbeterd. De bank oogt bol, uitnodigend en zacht. Onder andere door de nieuwe vulling heeft de Aztec bank een bol uiterlijk, maar de nieuwe versie ziet er veel eleganter uit dan zijn voorganger. Door de leuningen die feilloos op elkaar aansluiten kun je van de Aztec bank ook een hoekbank maken. Een interessant functioneel detail vormen de schuinen inkepingen aan de binnenkant. Deze zorgen voor maximale ondersteuning en verhogen het comfort.

Domino.18

De Domino.18 is een modulaire bank en biedt oneindig veel mogelijkheden. Dineren, vergaderen of gamen? De losse onderdelen van de Domino.18 dienen als bouwstenen voor al je activiteiten. De Domino is een compacte verzameling van rechthoekige, zachte blokken. Hierdoor kan je verschillende opstellingen maken met de zitting, rug en armen. Daarnaast kunnen soepele rugkussens worden toegevoegd, zoveel als je zelf wilt, voor het beste comfort. De Domino van Montis is ontworpen door Dick Spierenburg en de losse stoffering op het bovenvlak geeft het nuchtere ontwerp een royaal karakter.

Montis Fauteuils

De uitgebreide en luxe Montis Fauteuils nodigen je uit om even heerlijk te ontspannen na een drukke dag. Ben jij op zoek naar een heerlijk fauteuil waar je even heerlijk in kunt ontspannen? Kom dan eens langs in onze showroom en bekijk de collectie Fauteuils van Montis. Nieuwsgierig hoe je de mooie en strakke fauteuils kunt combineren in je huidige interieur? Vraag dan naar onze interieurstylisten en wij helpen je graag bij het maken van een interieurplan.


Bekijk Montis in onze showroom 

Toe aan een nieuwe bank of fauteuil van hoogwaardige materialen? Bijvoorbeeld zoals die van Montis? In onze woonwinkel van 2000m2 vind je de grootste collecties van alle merken waar je als design addict gelukkig van wordt. That’s a promise.


Kennismaken? Loop gewoon “even” de mooiste woonwinkel van Rotterdam binnen waar je alle collecties “live” kunt zien, voelen en proberen. Neem lekker de tijd om héél veel design op je in te laten werken én maak direct kennis met één van onze interior designers. Of boek hier gewoon even je eigen aandachtsmoment in