Blog

Een mix van design en vintage in Krimpen aan den IJssel

IJsseldijk 18 web

Binnenkijken

Een mix van design en vintage in Krimpen aan den IJssel

Ontwerp zonder titel (1)

Na jaren in hartje Kralingen te hebben gewoond, kwam voor Joey en Lenneke in 2021 ineens hét droomhuis op hun pad. Weliswaar niet langer in hartje Kralingen, maar voor de liefde van dit huis verhuisden ze graag naar Krimpen aan den IJssel. Joey: “In de basis was het al een waanzinnig en uniek huis waar wij direct mogelijkheden zagen om het eigen te maken. Het ademde in zekere mate een Frank Lloyd Wright stijl. De verrassende indeling, het vele gebruik van hout en de beschutte ligging deden het hem voor ons.”

Na een totaalrenovatie kon het stel aan de slag met de inrichting van hun huis. Het resultaat is een huis waar zorgvuldig geselecteerd design en vintage vondsten naadloos aansluiten bij de architectuur van de woning. Neem een kijkje in deze woning en laat je inspireren!

Alle genoemde producten in dit artikel zijn ook verkrijgbaar bij Flow Lab.

Wensenlijstje

Een blauwe bank, een vintage travertin tafel en houten wandpanelen: Joey en Lenneke hebben beide een creatief beroep en dús een visueel ingesteld oog. Hierdoor wisten ze al snel welke design items tot hun recht zouden komen in het interieur. Joey: “Ik ben gevoelig voor fijn beeld en kom de nodige inspiratie tegen in mijn dagelijks werk als fotograaf, videograaf en marketeer bij Baljon makelaars. En online en in de bladen zie ik natuurlijk ook het één en ander voorbij komen. Bij het samen sprokkelen van ideeën voor de inrichting voor ons huis was ons wensenlijstje al snel helder.”

IJsseldijk 18 web
IJsseldijk 3 web

Heb je er wel eens aan gedacht om een lamp voor de spiegel te plaatsen? Reflecteert het licht prachtig! De Bank is de In Situ van Muuto. De Sphere en Cobra vaas zijn van 101CPH. Perch light vloerlamp van Moooi. Verkrijgbaar via Flow Lab.

Een mix van vintage en design

Voor de inrichting van het huis werd eerst een beslissing gemaakt over de grote beeldbepalende items zoals de bank, eettafel en stoelen. Hierbij koos het stel bewust voor moderne designklassiekers. Joey: “In de basis is het huis vrij vintage door het vele hout en de travertin vloer en de blauwe geglazuurde tegels in keuken en tv kamer. Juist in deze setting komen moderne design items perfect tot hun recht.”

IJsseldijk 1
Ontwerp zonder titel 3

De TV kamer heeft een knusse vintage sfeer. Juist dan is het spannend om te spelen met koele, moderne contrasten. Een goed voorbeeld hier van is het bijzettafeltje in chroom van HK living. Staat hij niet prachtig in deze setting? Bank: Strips van Arflex. Plaid The Sweater van 100% merino wol van Silkeborg Uldspinderi. Kussen Tassel van Fritz Hansen. Lampje op salontafel: Flowerpot van &Tradition. Verkrijgbaar via Flow Lab.

IJsseldijk Keuken 3 e1670681951930
IJsseldijk 5
FLOW IJsseldijk 7 min e1670683259798

De CH23 eetkamerstoelen zijn van Carl Hansen & Søn. Keramieken schaal in keuken van Ferm Living. Raise karaf en glazen van Muuto. Arcs lamp van HAY. Verkrijgbaar bij Flow Lab.

Dicht bij jezelf

Boven alles heeft het stel zich voor de inrichting laten leiden door hun persoonlijke smaak. Je voelt dat er in dit huis geleefd wordt en het hoeft niet allemaal perfect. Een oud bankje doet dienst als bijzettafel en het speelgoed van de kinderen hoeft echt niet allemaal opgeruimd uit het zicht. Die spontaniteit in huis maakt dat het huis echt een thuis is geworden. Wat Joey betreft zijn er dan ook geen regels als het aankomt op de inrichting van het huis, behalve: “Maak het eigen, blijf bij jezelf en doe het voor jezelf. Waar jij blij van wordt.”

FLOW IJsseldijk 16 bijgesneden scaled
FLOW IJsseldijk 2 min
FLOW IJsseldijk 8 min

Poef Five van Muuto. Outline lounge chair van Muuto. Vaas Ikebana van Fritz Hansen. Artisania mohair plaid van Layered. Kandelaar Flare van HAY. Kaarsen Stripe van HAY. Verkrijgbaar via Flow Lab.

Slow design

Ondanks dat het interieur nu al een plaatje is, staan er nog steeds wel wat dingen op het wensenlijstje. Maar daar is geen haast bij: “Sommige items laten nog op zich wachten omdat we daar tegenaan willen lopen. Zoals kunst voor aan de wanden. Die schaf je niet in een keer aan. Daar zit de lol hem erin dat je op onverwachte momenten plots iets tegenkomt.”Geïnspireerd en wil je zelf ook aan de slag met je interieur? Kom een keer langs bij Flow Lab en we denken graag met je mee!

 

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

 

Geef een reactie