Blog

Een kat in huis? Zo kies je de beste bank!

blog afbeelding

Een kat in huis? Zo kies je jouw perfecte bank!

blog foto

Elk kattenbaasje kan het beamen: huisdieren en interieur gaan vaak niet samen. Krabben, haren en 'ongelukjes' kunnen een tol eisen van zelfs de beste interieur keuzes. 

Gelukkig zijn er wel manieren om de schade te beperken. Als je weet waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste materiaal, kun je het risico dat je kat je bank te grazen neemt verkleinen.

Welke meubelstof?

Om te bepalen welke stof geschikt is voor je bank is het vooral belangrijk om te kijken naar de weeftechniek. In grof geweven stof blijven de scherpe nageltjes sneller hangen, waardoor lusjes ontstaan. Kies daarom liever voor dicht geweven stoffen. De gladdere structuur zorgt ervoor dat de nagels minder grip hebben. Ook zijn dit soort stoffen makkelijker te stofzuigen of af te borstelen.

Voor een nieuwe bank geldt dus hoe gladder de stof, hoe meer kat-proof! We hebben daarom een aantal stoffen voor je op een rijtje gezet.

Alcantara

Alcantara is een synthetisch materiaal dat lijkt op suède. Over het algemeen is deze stof beter bestand tegen krassen dan echt suède of sommige andere stoffen, omdat de vezels heel dun van structuur zijn. Een ander voordeel van Alcantara is dat het doorgaans vlekbestendig is. Gemorste vloeistoffen worden niet snel door de stof opgenomen, waardoor je tijd hebt om eventuele ongelukjes van je kat gemakkelijk schoon te maken voordat ze vlekken kunnen veroorzaken. Deze stof biedt dus de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl!

Denk bij Alcantara bijvoorbeeld aan de Togo van Ligne Roset. Deze voelt heerlijk comfortabel aan en is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

togo ligne roset 2
togo ligne roset

Velours

Eén van de voordelen van velours is de dichtheid en duurzaamheid van de stof. het is niet voor niets dat banken en fauteuils van velours al jaren geliefd zijn. Terwijl sommige stoffen gemakkelijk schade oplopen, kan velours beter bestand zijn tegen de nieuwsgierigheid van katten. De dichtere vezels van velours maken het moeilijker voor scherpe nageltjes om grip te krijgen en de stof te beschadigen. Dit materiaal is niet alleen heerlijk zacht, maar heeft ook een luxe uitstraling. 

De Marenco bank, een meesterwerk van Italiaans design en comfort, komt tot leven met de verfijnde touch van velours. Deze bank is de combinatie van hedendaagse elegantie met ultiem comfort. Het is de perfecte plek om te loungen, te ontspannen en te genieten van de luxe van velours in je eigen huis!

marenco bank
marenco bank 2

Een slimme kleur

Naast het kiezen van de juiste stof is het ook belangrijk om te kijken naar de kleur van je bank. Verliest je kat veel haren? Dan kun je slim inspelen op de kleur vacht van je kat. Dit om het minder op te laten vallen. Verliest je kat zwarte haren? Dan is bijvoorbeeld een zwarte bank je beste vriend!

Nu je weet welke meubelstoffen het meest kat vriendelijk zijn kan je daarmee aan de slag. Wil je een kijkje komen nemen naar onze banken of fauteuills? Kom gezellig langs bij ons in de winkel en wij helpen je graag!

 

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

Geef een reactie