Blog

Dé eettafel trends van 2024

blog afbeelding

Dé eettafel trends van 2024

eettafel trend

Zie jij 2024 als het uitgelezen moment om je interieur een opfrisser te geven? Komt goed uit! Want dit jaar staat in het teken van de eettafels. Ze vormen het middelpunt van elke woning; een plek waar mensen samenkomen. In deze blog zetten wij daarom de nieuwste tafel trends voor je op een rijtje. Denk aan nieuwe vormen, trendkleuren en materialen. Zo kan jij kijken wat je mooi vindt!

Organische vormen

In 2023 waren de ronde vormen al geliefd en ook dit jaar zet deze trend door. Rechte eettafels hadden al plaats gemaakt voor ronde eettafels, maar in 2024 zetten we nog een stapje verder. Denk hierbij aan de opkomst van organische tafels met speelse tafelpoten. Het valt ons op dat de voorkeuren steeds gedurfder worden!

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Lakri tafel van Artisan. Deze eettafel is een ontwerp van Regular Company, een ontwerpstudio in Kroatië. Artisan werkt uitsluitend met massief hout en ieder meubel wordt met de hand gemaakt. Het ronde of ovale blad van de Lakri eettafel vormt een mooi contrast met de hoekige poten. Door de plaatsing van de poten is er voldoende ruimte voor zitplekken rondom de tafel. 

lakri tafel artisan
lakri oval tafel

De jaren '70 in een nieuw jasje

Denk aan de sfeer van de jaren zeventig, maar dan met een eigentijdse twist. Meubels met een retro-uitstraling zijn kenmerkend voor deze trend. Het is een stijl die deze retro-charme combineert met de schoonheid van moderne designs. Kleuren die er vooral uitspringen zijn groen, mosterdgeel en oranje. Deze retro kleuren worden vaak gecombineerd met moderne kleuren om een eigentijds gevoel te behouden.

Wij zijn verliefd op de Dining Table rectangular van HK Living. Deze tafel past helemaal in dit straatje! De felle kleuren creëren een frisse look in de ruimte. HK Living staat bekend om producten geïnspireerd door traditionele ontwerpen. Gefocust op geschiedenis, maar met als doel om het modern te laten voelen. De perfecte combinatie tussen nu en de jaren 70!

2023 Additions Hkliving Lores 02 057
LR HK CAMPAIGN ROTTERDAM MIRKO 22 1

Buiten naar binnen halen

Net als vorig jaar blijft de natuur een belangrijke bron van inspiratie. Deze trend wordt weerspiegeld in het gebruik van natuurlijke kleuren, zoals groen, terracotta en bruinen, net zoals in het toepassen van natuurlijke materialen en texturen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals natuursteen en houtnerven. Veel trends ontstaan uit een gedeelde behoefte. Deze trend is daar een uitstekend voorbeeld van. We verlangen naar rust en evenwicht, en wie de natuur in huis haalt, ervaart onmiddellijk de sfeer en kalmte die het met zich meebrengt. Passend bij deze trend! Ook hier is de Lakri eettafel van Artisan een goed voorbeeld.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan de Mito tafel van Qliv! Deze tafel is een eerbetoon aan de schoonheid van natuurlijk hout. Met zijn vorm en warme uitstraling brengt deze tafel een stukje natuur in jouw eetruimte. 

mito tafel staand
qliv tafel

Materialen

Naast verschillende vormen en kleuren is er ook keuze uit verschillende materialen. Zo hebben wij naast houten eettafels ook fenix eettafels. Dit is een krasbestendig materiaal dat wordt gekenmerkt door zijn matte uitstraling die past bij vrijwel elke woonstijl. Wij denken bij fenix gelijk aan de Forme Tafel. Nu ook nog eens met 10% korting tot eind januari!

8FF4D0DC 8591 4031 ADE0 D8751213DEBC
IMG 7010

Geïnspireerd geraakt? Kom een keer langs bij ons in de showroom en denken we graag met je mee!

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.

Geef een reactie