Screenshot 2021 11 10 at 03.14.25

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt van verantwoord gekapt hout. In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken, maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. 


CH sfeer Flow Rotterdam
Meer informatie

Carl Hansen Chair

Tegenwoordig is Carl Hansen & Son een bekende naam bij iedereen die geïnteresseerd is in Scandinavian Design. Daarom laten wij in onze showroom een uitgebreide selectie van dit merk zien, bijvoorbeeld de Carl Hansen & Son chairs CH88 en de Shell chair CH07. Ook de welbekende Wishbone chair CH24 want deze is tegenwoordig razend populair onder de echte liefhebbers. En dat begrijpen wij maar al te goed, want het is ook een plaatje!

Carl Hansen fauteuil

Ken je de Cuba chair van Carl Hansen? Deze fauteuil is licht, inklapbaar en ontzettend comfortabel. Omdat je deze fauteuil gemakkelijk kunt inklappen, zien we dat hij regelmatig wordt gebruikt als extra zitplek. Fun fact: je kunt bij de Cuba chair ook een bijpassende opberghaak of standaard bestellen, zodat je de fauteuil gemakkelijk kunt opbergen wanneer nodig. Hoe gaaf is dat?

De klassieke Wishbone Chair

We kunnen niet anders dan een apart kopje toewijden aan de wereldbekende Wishbone Chair CH24 van Carl Hansen & Son. De stoel is al sinds 1949 in productie en wordt tot de dag van vandaag nog steeds met de hand gemaakt. Waar je de stoel aan kunt herkennen is de Y-vorm in de rugsteun. Gemaakt van massief hout en een zitting met maar liefst 120 meter gevlochten papieren koord (!), is dé eyecatcher voor jouw woning. Overweeg je om een klassieke Wishbone Chair aan te schaffen? Denk dan alvast na welke houtsoort (essen, beuken, eiken, kersen of  walnoot) en welke kleur koord het beste bij jouw interieur passen. Advies nodig? Geen probleem! Onze interieurstylisten informeren je graag.

Carl Hansen & Son stoel kopen

Ben jij toe aan een nieuw interieur? En gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap? Dan zijn de Carl Hansen & Son stoelen precies wat je zoekt! Bekijk de producten in onze showroom of maak een afspraak voor interieuradvies bij een van onze stylisten!