dcccce6f 7364 4b35 a3b6 90f399df10db

Louis Poulsen is een Deens verlichtingsmerk dat in 1874 is opgericht en behoort tot de topmerken van de wereld. Louis Poulsen staat bekend om de samenwerking met de beste designers waaronder Vilhelm Lauritzen, Verner Panton, Arne Jacobsen en natuurlijk Poul Henningsen. Door te werken met hun eigen lichtfilosofie, waarin kwaliteit, functionaliteit en beleving centraal staan, hebben ze een collectie opgebouwd met vele unieke en sfeervolle ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de PH 5 lamp en de Panthella lamp.

Schermafbeelding 2023-09-12 om 12.21.49

Producten van Louis Poulsen

Meer informatie

PH 80 vloerlamp

De PH 80 vloerlamp van Louis Poulsen is een ontwerp van Poul Henningsen. Het drieschermensysteem van deze lamp werd in 1925 door Henningsen ontworpen. Elk scherm beschikt over een curve en vermindert, op basis van de afstand tot de lichtbron, gelijkmatig de hoeveelheid licht.  

De Panthella vloerlamp 

De Panthella vloerlamp is één van de meest bekende designiconen van de ontwerper Verner Panton. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt is de Panthella het perfecte voorbeeld van Pantons briljante gevoel voor sfeervolle verlichting. 

De Panthella 160 

De Panthella 160 Portable is een kleine en draagbare versie van het klassieke ontwerp van Verner Panton. De herkenbare, zachte organische vorm van de tafellamp is niet alleen mooi, maar ook functioneel. De halfronde kap richt het licht naar beneden op het trompetvormige voetstuk dat het licht op een gelijkmatige manier reflecteert. 

De PH 5 

De PH 5 hanglamp behoort tot de designklassiekers die Poul Henningsen in samenwerking met Louis Poulsen creëerde. De mooie, gelaagde schijven voorkomen verblinding en zorgen voor een aangename verlichting. De naam van de lamp verwijst naar de ontwerper en de diameter van 50 centimeter van de grootste schijf. De PH 5 hanglamp past perfect boven een eettafel.