gelderland logo

Gelderland design meubelen kent een rijke historie. In 1936 kreeg Koene Oberman, zoon van een Friese houthandelaar 200 gulden van zijn vader om voor zichzelf te beginnen. Gecharmeerd van Scandinavisch design werd al in een heel vroeg stadium van de geschiedenis gekozen voor moderne vormgeving en hoekige vormen. Bovendien werd de basis gelegd voor de principes die vandaag de dag nog steeds worden aangehangen; duurzaamheid en zitcomfort.

 

0562591d-b42c-4afd-870d-fd1157124817
Meer informatie

Gelderland x Flow Lab

Al meer dan 80 jaar staat Gelderland aan de top van de Nederlandse designwereld, met meubels die zowel tijdloos als modern zijn. Gelderland is een merk dat staat voor tijdloze elegantie, comfort en duurzaamheid. Voor een statement-stuk in je woonkamer of een comfortabele stoel voor je kantoor, bij Gelderland vind je altijd een meubel dat perfect past bij jouw interieur en levensstijl. Dit prachtige merk is een ware aanvulling in onze showroom. 

Maak kennis met Gelderland

De collectie van Gelderland omvat een breed scala aan zitmeubelen, zoals banken in allerlei uitvoeringen en heerlijke fauteuils. Elk stuk wordt gekenmerkt door vakmanschap en aandacht voor detail, waardoor ze niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook duurzaam en functioneel. De ontwerpen van Gelderland zijn ideaal voor zowel moderne als klassieke interieurs en kunnen moeiteloos worden geïntegreerd in verschillende woonstijlen.


Een van de kenmerken van Gelderland is het gebruik van hoogwaardige materialen. Van luxe stoffen en leer tot solide houtsoorten, elk meubelstuk is gemaakt om jarenlang mee te gaan. Bovendien werkt Gelderland samen met gerenommeerde ontwerpers om steeds weer innovatieve en unieke stukken te creëren die de tand des tijds doorstaan.


Naast esthetische waarde, staat Gelderland ook bekend om zijn comfort. De meubelen zijn ontworpen met het oog op zitcomfort, zodat ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook heerlijk zitten. Dit maakt Gelderland een favoriet onder designliefhebbers! 


Gelderland biedt ook maatwerk opties, waardoor je de mogelijkheid hebt om hun meubels volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste stof of het aanpassen van de afmetingen, bij Gelderland is bijna alles mogelijk. En bij ons dus ook!


Designmeubelen van Gelderland

In Culemborg – dat een lange traditie had in ambachtelijke meubelfabricage – startte Koene als een van de eersten de seriematige productie van meubels. Vanaf de vijftiger jaren trok de toenmalige directeur Oberman externe ontwerpers aan. In 1969 maakt Jan des Bouvrie († 2020) zijn debuut als meubelontwerper met de Kubusbank. In die traditie volgden vele ontwerpers zoals Henk Vos († 2020) en zijn zoons Bart Vos en Roderick Vos, Scholten & Baijings, Lex Pott en Studio Truly Truly.

Banken van Gelderland

De comfortabele designmeubelen van Gelderland zijn verkrijgbaar in honderden variaties van kleuren en stoffen. In onze showroom van 2000m2 vind je een ruimte collectie en zijn alle mogelijkheden inzichtelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de 10.000 Van Doesburg. De nieuwe Gelderland bank 10 000 Van Doesburg kenmerkt zich door strakke lijnen en een ultiem comfort. Deze bank is in meerdere uitvoeringen mogelijk. 


Naast de 10.000 Van Doesburg heeft Gelderland ook de Hoekbank Prime. Bank Prime, is een uitgebreid modulair ontwerp van Truly Truly. Een verfijnd model met een heerlijk zacht zitcomfort voor de echte bankhangers. Een van de grootste voordelen van deze bank is dat het een afneembare hoes heeft. Hierdoor is het gemakkelijk te reinigen. 


Ook de 6400 hoekbank is een ware parel uit de Gelderland collectie. De 6400 hoekbank is door de 36 verschillende combinatie mogelijkheden binnen veel interieurs te combineren.  Je hebt keuze uit 4 verschillende maten banken, een chaise longue en nog andere elementen om zo je eigen hoekbank samen te stellen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden.


Bekijk Gelderland in onze showroom

Toe aan een nieuw zitmeubel van hoogwaardige materialen? Bijvoorbeeld zoals die van Gelderland? In onze woonwinkel van 2000m2 vind je de grootste collecties van alle merken waar je als design addict gelukkig van wordt. That’s a promise.


Kennismaken? Loop gewoon “even” de mooiste woonwinkel van Rotterdam binnen waar je alle collecties “live” kunt zien, voelen en proberen. Neem lekker de tijd om héél veel design op je in te laten werken én maak direct kennis met één van onze interior designers. Of boek hier gewoon even je eigen aandachtsmoment in.