gelderland logo

Gelderland design meubelen kent een rijke historie. In 1936 kreeg Koene Oberman, zoon van een Friese houthandelaar 200 gulden van zijn vader om voor zichzelf te beginnen. Gecharmeerd van Scandinavisch design werd al in een heel vroeg stadium van de geschiedenis gekozen voor moderne vormgeving en hoekige vormen. Bovendien werd de basis gelegd voor de principes die vandaag de dag nog steeds worden aangehangen; duurzaamheid en zitcomfort.

 

0562591d-b42c-4afd-870d-fd1157124817

Ontworpen door top designers

In Culemborg – dat een lange traditie had in ambachtelijke meubelfabricage – startte Koene als een van de eersten de seriematige productie van meubels. Vanaf de vijftiger jaren trok Oberman externe ontwerpers aan. In 1969 maakt Jan des Bouvrie († 2020) zijn debuut als meubelontwerper met de Kubusbank. In die traditie volgden vele ontwerpers zoals Henk Vos († 2020) en zijn zoons Bart Vos en Roderick Vos, Scholten & Baijings, Lex Pott en Studio Truly Truly.

Showroom 2000m2

De comfortabele design meubelen van Gelderland zijn verkrijgbaar in honderden variaties van kleuren en stoffen. In onze showroom van 2000m2 vind je een ruimte collectie en zijn alle mogelijkheden inzichtelijk te maken. Wij staan voor persoonlijke aandacht en ontzorging. Wij werken enkel interieurstylisten die je helpen om uit alle variaties zoals opstellingen, varianten, kleuren en stoffen de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren en interieur.

Daarnaast zijn wij desgewenst in de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een geheel interieurplan in 3D te maken. Kortom bij Flow krijg je alles aangereikt om de beste keuze te maken waardoor je jarenlang kan genieten van je comfortabele design bank van Gelderland. We zien je graag in de showroom of neem contact op mocht je vragen hebben.