vitra logo

Sinds de jaren vijftig produceert Vitra, een Zwitsers familiebedrijf, unieke banken, stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires. De kracht van het merk zijn de producten ontworpen door beroemde designers als Verner Panton, Charles en Ray Eames, Jean Prouvé en Hella Jongerius. Vitra maakt kwalitatief hoogwaardige design meubelen met oog voor duurzaamheid. Designklassiekers zoals de Eames Plastic Chairs en de Eames Lounge Chairs hebben de Vitra meubels een eigen gezicht meegegeven. Je vindt zo voor elk interieur een Vitra.

vitra foto

Producten van Vitra

Meer informatie

Eames plastic side chair DSW

De Eames plastic Chair van Vitra is een ontwerp van het Amerikaanse ontwerpersduo Charles & Ray Eames. Het frame is een mooi contrast van warm gekleurd hout en een elegante staaldraad constructie, ook wel bekend als ‘de Eiffeltoren’. Door de combinatie met de organische zitkuip heeft deze stoel een uitstraling die elke ruimte vrolijk maakt.

Eames plastic armchair RAR

De Plastic Chairs worden beschouwd als een van de bekendste ontwerpen van Charles & Ray Eames. Één bepaald model heeft zich altijd weten te onderscheiden: de Rocking Armchair Rod Base. De RAR is een volwaardige fauteuil waarvan de iconische vorm een vrolijke sfeer creëert aan elke lounge of ontspanningsruimte.

Amoebe

De Amoebe, ontworpen in 1970 door Verner Panton, weerspiegelt de uitbundige tijdgeest van de vroege jaren zeventig. De Amoebe zit laag bij de grond. De bekleding en de flexibele rugleuning maken het een zeer comfortabele fauteuil. Dankzij zijn unieke uitstraling is het design perfect voor zowel formele als informele settings.