vitra logo

Sinds de jaren vijftig produceert Vitra, een Zwitsers familiebedrijf, unieke banken, stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires. De kracht van het merk zijn de producten ontworpen door beroemde designers als Verner Panton, Charles en Ray Eames, Jean Prouvé en Hella Jongerius. Vitra maakt kwalitatief hoogwaardige design meubelen met oog voor duurzaamheid. Designklassiekers zoals de Eames Plastic Chairs en de Eames Lounge Chairs hebben de Vitra meubels een eigen gezicht meegegeven. Je vindt zo voor elk interieur een Vitra.

vitra foto

Producten van Vitra

Meer informatie

Vitra

Vitra x Flow Lab

Flow Lab x Vitra en Vitra x Flow Lab. Zo kunnen we onze samenwerking het beste omschrijven. Als een object van Vitra in een huis, een kantoor of een openbare ruimte wordt geplaatst, zit er al een lang verhaal aan vast van een van onze de ontwerpers. Een verhaal van een ontwerper die, in samenwerking met Vitra, begint aan een schijnbaar eindeloos ontwikkelingsproces. Dit proces wordt gekenmerkt door vallen en opstaan. Bij Vitra en Flow Lab gaat design verder dan de oppervlakte; het wordt een deel van de beleving. 

Maak kennis met Vitra

Het verhaal van Vitra begint in 1953, toen Willi Fehlbaum, de grondlegger van Vitra, tijdens een reis naar de Verenigde Staten stuitte op stoelen die waren ontworpen door het befaamde duo Charles en Ray Eames. Geïnspireerd door dit ontwerpduo, nam hij het besluit om zich te wijden aan de fabricage van meubels. Kort daarop ontmoette hij persoonlijk het creatieve duo, wat leidde tot een duurzame vriendschap die de koers van ons bedrijf voor altijd heeft beïnvloed.


Vitra verbindt zich met onafhankelijke makers, voornamelijk met ontwerpers, maar ook met grafische kunstenaars en architecten. Wat hen onderscheidt van andere vormgevers, is hun herkenbare handschrift en een specifieke kijk op de wereld, welke duidelijk tot uiting komt in al hun producten. Deze samenwerkingen vormen de essentie van Vitra's creatieve identiteit, waarbij de unieke stempels van auteurs resulteren in een diverse en boeiende collectie.


Daarnaast is deze uitspraak van Vitra te mooi om achter te houden: 


“Het zo-moet-het-zijn-effect. Als een voorwerp echt goed ontworpen is, komt het idee helemaal niet in je op dat het ontworpen is.”

Designmeubelen van Vitra

Eames plastic side chair DSW

De Eames plastic Chair van Vitra is een ontwerp van het Amerikaanse ontwerpersduo Charles & Ray Eames. Het frame is een mooi contrast van warm gekleurd hout en een elegante staaldraad constructie, ook wel bekend als ‘de Eiffeltoren’. Door de combinatie met de organische zitkuip heeft deze stoel een uitstraling die elke ruimte vrolijk maakt.

Eames plastic armchair RAR

De Plastic Chairs worden beschouwd als een van de bekendste ontwerpen van Charles & Ray Eames. Één bepaald model heeft zich altijd weten te onderscheiden: de Rocking Armchair Rod Base. De RAR is een volwaardige fauteuil waarvan de iconische vorm een vrolijke sfeer creëert aan elke lounge of ontspanningsruimte.

Amoebe

De Amoebe, ontworpen in 1970 door Verner Panton, weerspiegelt de uitbundige tijdgeest van de vroege jaren zeventig. De Amoebe zit laag bij de grond. De bekleding en de flexibele rugleuning maken het een zeer comfortabele fauteuil. Dankzij zijn unieke uitstraling is het design perfect voor zowel formele als informele settings.


Bekijk Vitra in onze showroom 

Toe aan nieuwe designmeubelen van hoogwaardige materialen? Bijvoorbeeld zoals die van Vitra? In onze woonwinkel van 2000m2 vind je de grootste collecties van alle merken waar je als design addict gelukkig van wordt. That’s a promise.


Kennismaken? Loop gewoon “even” de mooiste woonwinkel van Rotterdam binnen waar je alle collecties “live” kunt zien, voelen en proberen. Neem lekker de tijd om héél veel design op je in te laten werken én maak direct kennis met één van onze interior designers. Of boek hier gewoon even je eigen aandachtsmoment in.