Hee Welling

Hee Welling volgde de University of Art and Design, Helsinki, en heeft een master in meubeldesign van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten.

Hij vestigde zijn studio in Kopenhagen in 2003 en werkt vandaag op het gebied van meubels, interieur, verlichting en industrieel ontwerp. De studio werkt samen met toonaangevende nationale en internationale fabrikanten en de producten zijn wereldwijd tentoongesteld op beurzen en musea.

hee welling 1

Cecilie Manz

Cecilie Manz heeft na haar studie aan de Danmarks Designskole in Copenhagen en The University of Art and Design in Helsinki een succesvolle studio opgericht waarmee ze voor veel grote namen heeft mogen ontwerpen. Zo ook voor Muuto, waar zij al vanaf dag één bij het designteam hoort.

cecilie

Arihiro Miyaka

Afgestudeerd aan de Kobe Design University, Japan in 1999 en een masterdiploma in meubelen en ruimtelijk ontwerp aan de Aalto University, Finland in 2002. Als freelance designer werkte hij aanvankelijk voor ontwerpstudio’s in Helsinki en Milaan. In 2004 richtte hij zijn eigen studio “Studio Arihiro Miyake” op in Helsinki, Finland. De studio werkt internationaal aan diverse ontwerpprojecten van restaurants en tentoonstellingen tot meubel- en lichtontwerpen. Arihiro is altijd op zoek naar esthetiek bij innovatieve en technische uitdagingen.

ARIHIRO MIYAKE flow lab rotterdam moooi designer 356x356 1

Aldo van den Nieuwelaar

Aldo van den Nieuwelaar begon zijn carrière bij architectenbureaus Spier en Lammersen en Premsela Vonk. Vanaf 1968 had hij zijn eigen ontwerpbureau. Eerst in Amsterdam, later New York en Airole (Italië). Onder de invloed van Premsela en Spier werkte hij aanvankelijk in minimalistische vormen. Geinspireerd door Rietveld, De Stijl en Bauhaus ontwierp hij meubels, tapijten en verlichting. Zijn ontwerpen worden gekarakteriseerd door een geometrische abstractie, een systematische aanpak en een minimaal gebruik van beeldmiddelen. Hiermee komt hij tot een verstilder, anoniemer en tijdloos product. Een van zijn bekendste ontwerpen is de serie “Amsterdammer” (1973) van Pastoe.

Aldo van de Nieuwelaar ontwerper amsterammer kast pastoe

All The Way To Paris

All The Way To Paris is een Deens-Zweedse grafisch ontwerpbureau in Kopenhagen. Tanja Vibe en Petra Olsson Gendt richtte de studio in 2004 op. Het doel van All The Way To Paris is om de lat hoger te leggen en nieuwe standaarden te stellen voor zowel expressie als inhoud, om verschillende elementen te combineren en om een nieuwe betekenis voor kwaliteit te creëren. ATWTP heeft ontworpen voor verschillende grote merken zoals: Hay, &tradition en Paper Collectie. 

image003 1200x1200 1

Anderssen & Voll

Torbjørn Anderssen en Espen Voll, gevestigd in Oslo, hebben een belangrijke rol gespeeld bij het positioneren van Noorwegen op de wereldwijde ontwerp kaart sinds ze in 2009 hun krachten bundelden. Anderssen & Voll hebben talloze internationale prijzen ontvangen voor hun werk op het gebied van meubels, verlichting en woonaccessoires, waaronder de Wallpaper * Magazine Award, de Red Dot en IF Awards, evenals andere onderscheidingen voor beste ontwerpen en beste ontwerpers van het jaar. En toch benaderen ze elk nieuw project met een gevoel van vrijheid.

anderssen Voll portrait muuto flow lab design woonwinkel rotterdam aspect ratio x 356x386 1

Angel Marti & Enrique Delamo

Enrique Delamo (1970) is afgestudeerd in Fashion Design aan de Escuela Peris Torres in Valencia. Hij heeft daarna gewerkt in productontwerp bij ZIRU, Uno Design, Frambuena, Treku en nog een aantal. Angel Martí (1958) is afgestudeerd in Industrial Design aan de EASD Fashion & Design School in Valencia en productontwerp van het IED European Design Institute in Milaan.

Zijn meest opvallende bijdragen in design omvatten samenwerkingen met Andrew World, Uno Design, Fambuena en Treku. Sinds 2006 werkt hij met verschillende bedrijven op het gebied van huisontwerp, werk aan designmanagement, imago en productontwerp. Voor Treku werken samen sinds 2010.

mueblestreku angel enrique 356x356 1

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen mag gerust gezien worden als een van de oervaders van Scandinavisch design. Meteen na zijn studie richtte hij  in 1930 zijn eigen ontwerpburo op, hetgeen uitmondde in een reeks vernieuwende en zeer bekende modellen waaronder de Ant chair, Drop chair, series 7 (vlinderstoel), the Swan enz. Deze modellen worden nog steeds geproduceerd door Fritz Hansen en zijn te zien en bewonderen in de showroom van Flow LAB.

Jacobsen’s stijl kan omschreven worden als functionalistisch, de vorm wordt altijd door de functie bepaald. Hij heeft als een van de eersten ook gexperimenteerd met nieuwe vormen door bijv rugleuning en zitting uit een stuk multiplex te buigen. Hij is sterk beinvloed door Mies van de Rohe, Le Corbusier en Bauhaus.

Naast interieur heeft Jacobsen ook zijn stempel gedrukt op architectuur. Bekend zijn onder andere het St Catherine’s College in Oxford en het SAS Hotel in Kopenhagen, waar nog steeds de eerste modellen van de Egg chair, Swan en series 7 in de lobby staan. Een van de suites van het hotel is nog intact gelaten, zoals Jacobsen het heeft ontworpen. Voor geinteresseerden is het mogelijk om de suite, onder begeleiding, te bezoeken.

800x900 arnejacobsen jpg 356x401 1

Air Division

Air Division , opgericht in 1999, is een visionaire ontwerper van design meubelen en interieurs. Het bureua streeft naar de top  in creatie, ontwikkeling en verbetering van de ontworpen produkten ondersteuning en fair trade business.van mening dat een goed ontwerp vandaag de dag moet worden gebruikt om het nut en de esthetische vormen van voorwerpen te verbeteren om beter aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. Hun ontwerpbenadering is gebaseerd op de oprechte toepassing van de fundamentele kwaliteiten van een goed produkt: een creatief concept, ecologisch gebruik van materialen, slimme productietechnieken en veeleisende verhoudingen. Deze zijn allen gecombineerd om een holistische eerlijkheid voor elk product te bereiken.

Air Division ligne roset designer flow lab rotterdam 356x267 1

Benjamin Hubert

Benjamin Hubert heeft sinds 2007 een eigen ontwerpbureau, na zijn studie en werk voor diverse opdrachtgevers. Door correct materiaalgebruik, met eenvoud en functionaliteit in een natuurlijk evenwicht, respecteert hij de gedachten van oa Eames. In zijn zoektocht naar nieuwe benaderingen voor het maken van visueel aantrekkelijke producten, heeft hij talloze prijzen gewonnen voor zijn werk in meubels, verlichting, consumptiegoederen, architecturale installaties en interieurontwerp.

benjamin hubert tradition spinning

Bertrand Balas

Bertrand Balas is een Frans architect die vooral bekend is geworden als lichtontwerper. Hij heeft voor verschillende kollekties ontworpen zoals Design House Stockholm, Raak Amsterdam en DCW Paris.

Een van de bekendste ontwerpen die heeft gemaakt, is de hanglamp Here comes the Sun (1970), voor DCW Paris, ()vernoemd naar een van de nummers van de Beatles). In al zijn schijnbare eenvoud verrast de lamp door de bijzondere lichtval die, door de verschillende kleurcombinaties, extra versterkt wordt.

dcw editions here comes the sun designer ga1m59n0 s 356x544 1

Bertjan Pot

Bertjan Pot is een bekend Nederlands ontwerper. Hij studeerde in 1998 af aan de Design Academie Eindhoven en richtte in 1999 zijn eerste eigen bureau op. Begin deze eeuw breekt hij internationaal door met het toepassen van onder andere koolstofvezels op bestaande modellen. Pot staat bekend om zijn eigenzinnige ontwerpen. Design is voor hem een zoektocht naar eenvoudige maar eigenwijze oplossingen. Bertjan ontwerpt voor merken als Arco, Hay, Cassina en Nike. Alles wordt ontwikkeld in Studio Bertjan Pot. Het basis uitgangspunt blijft altijd: interieurdesign met een fascinatie voor techniek, structuur, patronen en kleuren.

bertjan pot designer moooi nr2 floor lamp

Barba Corsini

Kracht in eenvoud. Dit is wellicht de beste omschrijving van Corsini’s persoonlijke design handschrift. Francisco Barba Corsini was een toonaangevend architect, die internationaal respect afdwong door zijn architectuur en onder andere zijn ontwerpen voor La Pedrera in Barcelona. Hij was sterk geinspireerd door Mies van der Rohe & Frank Lloyd Wright en had een grote affiniteit met Fins design die hij de beste van Europa vond, op basis van de krachtige en simpele belijningen.

GamFratesi Portrait BW web 356x237 1

Borge Mogensen

Børge Mogensen is een deens meubelmaker, architect én ontwerper. Zijn ontwerpen zijn klassiek en eenvoudig, en worden het best omschreven als functioneel. Hiermee groeide hij uit tot een invloedrijke factor in het Danish Modern Design.

Mogensen was ontwerper voor het Design Museum Denemarken en ook tot zijn dood in 1972 hoofdontwerper van Fredericia, voor wie hij beroemde stoelen als de Spanish Chair en Hunting Chair heeft ontworpen. Vooral de  Spanish Chair werd geprezen.

Borge Mogensen photo

Boris Klimek

Boris Klimek, geboren in Slowakije, is een productontwerper die vele onderscheidingen heeft ontvangen voor zijn werk. Vooral zijn lichtontwerpen voor Brokis worden hoog aangeslagen. Boris Klimek werkt momenteel in Praag, waar hij zich richt op product- en interieurontwerp. In zijn werken zoekt hij naar conceptuele overlappingen, games en verhalen. Zijn producten zijn zowel functioneel, poëtisch als speels en in staat zowel emotie als verbeelding te stimuleren.

boris klimek full 2048

Bart Vos

Na zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten, stond Bart Vos in 1996 aan de basis van het ontwerp van Maupertuus in Groningen. Met zijn bureau voor interieurarchitectuur en produktvormgeving verzorgt hij toonaangevende in- en exterieurs in binnen- en buitenland. Sinds 2007 ontwerpt Bart voor Gelderland.

Bart vos designer doesburg bank gelderland flow lab rotterdam woonwinekl aspect ratio 356x421 1

Big game Studio

Big Game bestaat uit drie ontwerpers met andere nationaliteiten. Grégoire Jeanmonod, Elric Petit en Augustin Scott de Martinville, een Zwitser, Belg en Fransman, hebben in 2004 het ontwerpbureau opgericht. Dat er geen Scandinavische achtergrond in dit ontwerpbureau zit is niet te zien. Eenvoud, warmte en functionaliteit speelt een belangrijke rol in de ontwerpen en past perfect binnen het Scandinavische plaatje. Big Game werkt voor diverse grote merken, waaronder Muuto en Hay.

10822 big game designer portrait hi res 200402130427

Constance Guisset

Constance Guisset woont en werkt in Parijs en heeft sinds 2009 haar eigen ontwerpstudio. Al snel had zij succes en won diverse prestigieuze prijzen voor haar ontwerpen. Zij werkt voor toonaangevende Franse merken. Vooral door haar werk voor Petit Friture  ( waaronder de bekende hanglamp Vertigo)is zij bekend geworden.

Zij houdt van vrolijke ontwerpen en voegt graag een verrassende twist toe.

iconstance guisset1

Cees Braakman

Cees Braakman, van 1945 tot 1978 hoofdontwerper van het Pastoe-ontwerpteam, wordt gezien als een van Nederlands meest invloedrijke ontwerpers.. Na de tweede wereldoorlog is hij in Amerika, Amerikaans Design en productmanagement gaan bestuderen. Braakman raakte geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en introduceerde de eerste moderne ontwerpen bij UMS PasToe. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebogen plywood technieken.

Het beroemdst is Braakman waarschijnlijk geworden om zijn draadstalen eetkamerstoelen. Deze stoelen waren geïnspireerd op de stoel van Ray en Charles Eames. De draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en de rugleuning zorgt voor een comfortabele zit.

Vandaag de dag zijn nog veel producten van Cees Braakman, waaronder de draadstoelen, in productie.

Cees Braakman ontwerper Pastoe FM03 fauteuil nieuw ontwerp afbeelding

Claesson Koivisto Rune

Dit ontwerptrio uit Zweden werkt sinds 1995 samen op het gebied van architectuur en design. De ontwerpers vinden het belangrijk dat architectuur en design in elkaar overvloeien waardoor het grotere ruimtelijk geheel zichtbaar wordt. Met deze visie en de brede interesses hebben zij al acht keer de Annual Swedish Design Award hebben gewonnen. In 2015 ontvingen zij de meest prestigieuze design award van Zweden, de Bruno Mathsson Prize. Naast Muuto hebben zij voor meerdere toonaangevende merken gewerkt. 

muuto ontwerpers flow lab design rotterdam claesson koivisto rune portrait muuto 356x449 1

DesignLab21

DesignLab21, deze design studio is in 2020 opgericht door de Dutch Quality Group, het bedrijf achter Design on Stock en Eyye. De jarenlange ervaring is nu gebundeld in DesignLab21. Het uitgangspunt voor hun designs is: snappen wat de gebruiker wil, om deze uiteindelijk optimaal te laten genieten van design en kwaliteit. Deze praktische benadering van design heeft zich in korte tijd ruimschoots bewezen.

DesignLab21

Doshi Levien

Doshi Levien is een ontwerpstudio uit Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt, is opgeleid in meubelontwerp en industrieel design. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze zijn internationaal geprezen om hun werk en werden in 2008 bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York. Hun ontwerpen zijn onder andere terug te vinden in de kollekties van Kvadrat en Hay.

Doshi levien ontwerpstudio in london hay design uchiwa fauteuil ontwerp 356x197 1

Dick Spierenburg

Dick Spierenburg, ontwerpt meubels, interieurs en woonhuizen. Hij heeft architectuur gestudeerd in Delft en architectonische vormgeving aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Zijn ontwerpen karakteriseren zich door pure vormen die met contrasten, verhoudingen en details het handschrift lading geven. Spierenburg is in 1995 mede-initiatiefnemer van de permanente interieurdesign tentoonstellingen: NIC, Pakhuis Amsterdam en Post CS. In 2001 richtte Dick Spierenburg KBDS op, een samenwerkingsverband gebaseerd op een voorkeur voor eenvoud, originaliteit en kwaliteit. In Duitsland was hij mede-initiatiefnemer van Design Post en is hij al jaren als creatief adviseur verbonden aan de internationale meubelbeurs IMM in Keulen. Voor de beurs van 2010 introduceerde Spierenburg Pure Village, een innoverend beursconcept voor de presentatie van design meubelen. In 2009 startte Dick Spierenburg zijn eigen designstudio in Amsterdam. Hij blijft toegewijd aan zijn visie: eigentijdse producten en ruimtes ontwikkelen die hun tijdloos karakter bewaren.

Dick Spierenburg heeft zijn naam verenigd aan toonaangevende Nederlandse design meubelfabrikanten, Pastoe, Gelderland en Montis. Voor Montis ontwierp Spierenburg de design zithoek Domino.

Dick Spierenburg designer montis flow lab rotterdam domino bank 18 356x361 1

David Geckeler

David Geckeler is een duitse designer, opgeleid in Berlijn en Kopenhagen. Samen met Frank Michels heeft hij een eigen studio opgezet in Berlijn (2013). Naast meubelen ontwerpt hij ook interieurs, verlichting en keuken. Oa Muuto heeft ontwerpen van hem in de kollektie opgenomen. Zijn brede blik maakt hem veelzijdig. Zijn uitgangspunten zijn altijd: eenvoud, spelen met details en “out of the box” denken.

designers Geckeler and Michels designers osso functionals 356x221 1

Dan Yeffet

Dan Yeffet is geboren in 1971 in Jeruzalem. Hij studeerde in 2001 af aan de Bezalel Academie voor Kunst en Design in Jeruzalem. In 2001 studeerde hij aan de Gerrit Rietveld opleiding in Amsterdam. Daarna verhuisde hij in 2005 naar Parijs waar hij tot op de dag van vandaag werkt en woont. Hij is oa bekend door zijn lichtontwerpen voor Brokis. Zijn werk is bekroond met talrijke prijzen.

Brokis desingers muffins en balloon lamp Design Lucie Koldova Dan Yeffet 1 356x179 1

Dick van Hoff

Voor de Nederlandse ontwerper Dick van Hoff staat “de relatie tussen product en gebruiker hoog in het vaandel”. Hij geniet van de gedachte dat zijn producten in de loop van de tijd zullen blijven evolueren, als hun eigenaren er bijvoorbeeld op morsen en de producten slijten en doorleefd raken. Hoff is afgestudeerd aan de Arnhemse kunstacademie in Nederland en is nu docent aan Design Academy Eindhoven, en beïnvloedt zo de volgende generatie Nederlandse ontwerpers. Sinds 1996 heeft hij een eigen ontwerpbureau, VanHoffOntwerpen.

 

Weltevree Dick Van Hof designer 450x400 1

Edward van Vliet

Edward van Vliet studeerde in 1989 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving (nu  Design Academie Eindhoven). Sinds 1990 leidt hij Studio Edward van Vliet, een internationaal designbedrijf dat in opdracht van zowel particulieren als musea, hotels, resorts en kantoren werkt. Door de disciplines design, architectuur en lifestyle te combineren creëert hij complete werelden waarin elk aspect van het interieur evenveel aandacht krijgt. Van meubels tot verlichting en van vloer tot plafond; het gaat hem om de totale beleving, over storytelling. Edward van Vliet werkt voor bekende merken als Moooi, Bisazza, Rosenthal, Moroso en &tradition.

leolux designer edward van vliet

Eero Aarnio

De Finse ontwerper Eero Aarnio is een van de grote vernieuwers van modern meubeldesign. In de jaren zestig begon Eero Aarnio te experimenteren met kunststoffen, levendige kleuren en organische vormen, waarbij hij afstand nam van traditionele ontwerpconventies. Zijn nu iconische plastic creaties omvatten de Ball (1963), de Pastil (1968) en de Bubble (1968) stoelen die de popcultuur en de geest van hun tijd weerspiegelen. Veel van Aarnio’s werken zijn opgenomen in de meest prestigieuze musea ter wereld, waaronder het Victoria and Albert Museum in Londen, het MoMA in New York en het Vitra Design Museum in Weil am Rhein.

EERO bw 1

EOOS

EOOS is een Oostenrijkse designstudio, opgericht in 1995 door drie ontwerpers: Gernot Bohman, Harald Grundl en Martin Bergmann.

Zij ontwerpen vanuit hun traditionele roots, volgens een uniek ontwerp principe dat zij Poëtische Analyse noemen. Hun methode kijkt naar mythen, rituelen en intuïtieve uitdrukkingen om verbindingen te creëren die verder gaan dan de oorspronkelijke waarneming.

Naast Carl Hansen & Sohn ontwerpen zij voor toonaangevende klanten als Walter Knoll, Bulthaup en Herman Miller.

designers flow lab rotterdam woonwinkel EOO5

Form Us With Love

Form Us With Love is in 2005 opgericht en gevestigd in Stockholm. De ontwerpers zijn Jonas Petterson, John Lofgren en Petrus Palmer. De mix van Scandinavisch design en functionalisme bepaalt hun handschrift. Duurzaamheid, nieuwsgierigheid en het ontwikkelen van nieuwe materialen zijn vaste componenten in hun design. Voor het geleverde werk heeft Form Us With Love de nodige awards gewonnen, zoals de Red Dot. Bekende kollekties waar FUWL voor werkt zijn Menu en Muuto.

designers from us with love 356x267 1

Falke Svatun Lirhus

Falke Svatun Lirhus groeide op in Åsgårdstrand in Noorwegen. Hij is afgestudeerd aan de University of Technology in Sydney in 2011 met een BA of Industrial Design. Na twee jaar in Kopenhagen te hebben gewerkt voor Søren Rose Studio en Norm Architects, richtte hij Falke Svatun Studio op in Oslo.

5069f6f7 4271 4b85 90ab 3029a03db829

Greta M. Grossman

Greta M. Grossman was een Zweedse interieurontwerpster en architecte. In de vorige eeuw was ze een van de weinige vrouwelijke ontwerpsters. Zij studeerde in Stockholm aan het Konstfack en, later, aan de Royal Academy of Technology. In Stockholm richtte zij ook haar eigen studio op. Na haar verhuizing naar Los Angeles hoorde zij bij de toonaangevende ontwerpers, waaronder Mies von der Rohe. Haar laatste jaren leefde ze in anonimiteit en beperkte zich tot het schilderen van landschappen.

13 home sklum 1

Gjalt Pilat

Gjalt Pilat is de “Founding Father” van de Pilat&Pilat kollektie. Met een ambachtelijke achtergrond heeft Gjalt zijn kollektie vorm gegeven en groot gemaakt. De ontwerpen van Gjalt kenmerken zich door liefde voor het materiaal en ambacht, maar ogen sober door de eenvoud. Hij gebruikt het materiaal zo puur mogelijk en laat graag de verbinding tussen de verschillende onderdelen zien. Zijn grote familie maakt hij onderdeel van de ontwerpen: ieder product is vernoemd naar een familielid.

Gjalt Pilat ontwerper brugt eetkamertafel pilat en pilat 356x356 1

Gerard van den Berg

Als medeoprichter van Montis is Gerard jarenlang (tot 1990) als vaste ontwerper aan Montis verbonden geweest. De kunst van het ontwerpen is volgens Gerard: heel zuiver blijven denken. Hij focust zich op een basisidee en vermijdt de neiging om dat te gaan versieren en compliceren. “Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie. Een idee wordt er volgens mij niet beter van als je er steeds meer dingen aan toe gaat voegen. De kracht zit in de essentie van het uitgangspunt, niet in de opsmuk. Zo gauw je die nodig hebt, ontbreekt er kennelijk iets aan het idee zelf.” Ontwerpen van Gerard combineren duidelijke vormgeving met een opvallende materiaalkeuze. Hard metaal ondersteunt een zachte stoffering en het ontwerp laat op een nonchalante manier de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van de toegepaste materialen tot hun recht komen.

Gerard van den berg designer aztec bank montis

Gijs Papavoine

Gijs Papavoine is geboren te Den Bosch. Afgestudeerd aan de Hogere Technische School en de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven, afdeling Productontwerpen.

Hij startte in 1976 bij Montis op de afdeling productontwikkeling. Na de functie van Product Manager, waar hij medeverantwoordelijk was voor designfilosofie van Montis, promoveerde hij in 1990 tot vaste ontwerper van Montis. Zijn ontwerpen zijn krachtig door hun eenvoud. Eenvoudige basisvormen met een verfijnde elegante belijning, die comfort uitstralen, kenmerken zijn handschrift.

designer montis gijs papvoine

Geert Koster

De Nederlandse designer Geert Koster is geboren in Groningen, Nederland. Hij studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen in 1984 en aan de Domus Academie in Milaan in 1985. Sinds 1985 werkt hij in Italie. In 1989 opent hij zijn studio in Milaan, STUDIOKOSTER, waar hij werkt op het gebied van interieurs, tentoonstellingen, meubelen en industrieel design. Werkzaam voor onder andere Abet Laminati, Belux, Cappellini, Hidden NL, Metalarte, Montis, Lema, Castaldi, Olivetti, Gruppo Sintesi.

De studio heeft projecten ontworpen en begeleid in heel Italië en in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Madrid, Wenen, Shanghai, Hongkong, Tokio, Riyad en Rio de Janeiro.

 “Onderzoek en experimenten met nieuwe materialen en technologieën vormen de basis van elk nieuw project.” Aldus Koster.

geert koster desinger montis

GamFratesi

Het ontwerpduo Gamfratesi ( Stine Gam, Denemarken 1975 en Enrico Fratesi, Italie 1978)  hebben hun eigen buro opgezet in 2006 te Kopenhagen. Gamfratesi combineert de Deense meubel- en ambachttraditie met de Italiaanse conceptuele benadering van design. Dit levert ontwerpen op die traditie laat zien samen met niche details, vaak in een sobere basis. Sinds de oprichting heeft het buro ruim 40 (!) awards en nominatie’s in de wacht gesleept.

GamFratesi Portrait BW web 356x237 1 1

Gert Batenburg

Gert Batenburg is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, afdeling Architectonische Ontwerpen. Vanaf 1983 is hij werkzaam als interieurarchitect.

Gert batenburg designer montis 356x354 1

Gudmundur-Ludvik

Gudmundur Ludvik Gretarsson komt uit Reykjavik, IJsland. Vanaf 1999 werd Kopenhagen zijn thuisbasis. In zijn werk combineert hij ambacht met design.

Voordat Gudmundur Beeldhouwwerk aan de Icelandic Academy of Arts studeerde, werkte hij als houtbewerker en kastenmaker. In 2002 is hij afgestudeerd aan de Danish Design School als meubelontwerper. Door de combinatie van deze twee studies heeft hij zijn creatieve talenten goed kunnen ontplooien. Hij verenigt technische en esthetische aspecten van design. Gudmundur beheert zijn eigen studio en is mede eigenaar van de Design Company Welling /Ludvik industrial design in Kopenhagen.

Gudmundur Ludvik ontwerper arco aspect ratio 0 0 356x294 1

Hella Jongerius

Bij Hella Jongerius is de zoektocht naar kleuren, materialen en texturen nooit klaar. Geboren in Nederland, maar werkt op het internationaal toneel waar ze regelmatig onderscheidingen ontvangt. Ze heeft onder andere gewerkt voor Droog en sinds 1993 voor haar eigen Berlijnse Studio Jongeriuslab.  In 2013 werd Hella Jongerius benoemd tot Design Director voor Danskina. Ze heeft diezelfde ambachtelijke gevoeligheid, onderzoek en experimenten naar de textielindustrie gebracht.

flow lab rotterdam design woonwinkel designer karpet kvadrat Hella jongerius 356x267 1

Henk Vos

Henk Vos studeerde interieurarchitectuur aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1963 tot 2006 leidde hij samen met zijn familie een toonaangevend interieurinstituut te Groningen. Een belangrijke schakel hierin is het bureau voor interieurarchitectuur met als opdrachtgevers onder andere KBB, het Confectiecentrum in Amsterdam, VNU en TNT.

De ontwerpen van Henk Vos onderscheiden zich door hun eenvoudige, simpele vormen en strakke lijnen. ‘Liever leeg dan lelijk’ is dan ook het motto van deze designer wiens ontwerpen niet alleen door hun tijdloze schoonheid, maar ook door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, een lange levensduur hebben’.

Henk Vos 2 356x150 1

Hans J. Wegner

De Deense ontwerper Hans J. Wegner wordt gezien als een van de belangrijkste ontwerpers van zijn tijd. Hij wordt wel de stoelen man genoemd omdat hij meer dan 500 soorten heeft ontworpen. De Wishbone Chair die hij maakte voor Carl Hansen & Son is daarvan waarschijnlijk de bekendste.

De sleutel voor zijn succes is de combinatie van zijn enorme vakmanschap en innovativiteit. Zijn ontwerpen zijn altijd eenvoudig maar zeer vernuftig.

designer hans j wegner copy fritz hansen

Ibon Arrizabalaga

Ibron studeerde in 1996 af in Industrieel Ontwerpen van Escola Massana in Barcalona. Na het voltooien van zijn opleiding trad hij toe tot het SEAT-team van ontwerpers en modelbouwers van het Technisch Centrum in Martorell, waar hij werkte aan de creatie en de daaropvolgende presentatie van de SEAT Altea in Volksburg in Duitsland. Daarna trad hij in 1998 in bij Treku als ontwerper. Sindsdien maakt hij deel uit van TARTE, het team dat verantwoordelijk is voor het beheer van het ontwerp van het Treku-productaanbod, zowel voor de huishoudelijke en industriële lijn, als voor het creëren van stands voor handelsbeurzen. In lijn hiermee heeft hij ook verschillende huishoudelijke en industriële interieurontwerpen voltooid en zijn ontwerpen gepresenteerd op beurzen in Valencia, Keulen en Milaan.

De volgende producten zijn ontworpen door Ibon: Aise Tables, Lore salontafel, Kabi salontafel, Bel bed, Lota bed, Ober collectie en de Lauki collectie.

mueblestreku ibon arrizabalaga 1 356x356 1

Iskos Berlin

Door een jarenlange samenwerking is dit ontwerp duo helemaal op elkaar ingespeeld, nog voordat zij samen een bureau oprichten in 2010. Met hun gedeelde visie zitten zij ook op een lijn. Hoe duidelijker het verhaal is, hoe groter de kans is dat mensen het begrijpen. Hoe verrassender je het verhaal maakt, hoe groter de kans is dat mensen het onthouden. Want hoe meer mensen glimlachen van het ontwerp, hoe groter de kans is dat ze er dol op zullen zijn! Voor Muuto heeft dit ontwerp duo de bekende ‘Fiber’ serie ontworpen. 

ISKOS BERLIN bw 449x533 1 aspect ratio x 356x385 1

Kranen/Gille

Jos Kranen (1977) en Johannes Gille (1979)ontmoetten elkaar als studenten aan deDesign Academy Eindhoven. Ze herkenden elkaar als geestverwanten en richtten in 2007 een gezamenlijke studio op. Ze kunnen onverwachte materialen zoals hout en aluminium samenbrengen of organische elementen toevoegen aan een industriële vorm. Zij werken oa voor design labels als New Duivendrecht, Cor Unum en Functionals.

Designers port KranenGille 1

Jens Fager

Deze opkomende ontwerper uit Zweden heeft na zijn studie aan de Konstfack University in Stockholm al indruk gemaakt gemaakt op tentoonstellingen in Milaan, Londen en Stockholm. Zijn ontwerpen kenmerken zich door functionaliteit, het draait om het product, maar daaraan wilt Fager ook een stukje humor of poëzie toevoegen. Oa Muuto heeft enkele van zijn ontwerpen in kollektie opgenomen. 

jens fager 356x356 1

Joost van Bleiswijk

Joost van Bleiswijk (Delft) studeerde in 2001 af en kreeg direct bekendheid met zijn outline-series. De collectie “geen lijm en schroef” maakt sinds 6 jaar een belangrijk deel uit van zijn oeuvre. Hij ontwerpt voor gerenommeerde bedrijven en zijn werk wordt o.a tentoongesteld in New York, Rotterdam en het Holon Museum in Israel. Over zijn werk is wereldwijd gepubliceerd in bladen als New York Times, Wallpaper, Vogue, ELLE deco, Financial Times etc.

Joost van Bleiswijk 03 aspect ratio 356x344 1

Julien De Smedt

Julien De Smedt is mede-oprichter van PLOT en een bekroond, internationaal architect. Hij staat bekend om zijn vermogen om altijd een frisse kijk op dingen te hebben en bestaande conventies uit te dagen. Op 29-jarige leeftijd won Julien de Smedt de Gouden Leeuw voor zijn werk bij het ontwerpen van de Stavanger-concertzaal, die werd aangekondigd als ‘s werelds beste concertzaal op de Biënnale van Venetië. Een van zijn bekende meubelontwerpen is de Stacked Storage van Muuto.

juliendesmedt 061 pinupmagazine 667x1000 q60 aspect ratio x 356x399 1

Jørn Utzon

Jørn Utzon, bekend van zijn ontwerp van het Sydney Opera House, is een van de grootste Deense architecten van de 20ste eeuw. Afgestudeerd in 1941, maakte hij veel reizen door Europa, Mexico en de VS, waar hij kennis maakte met Frank Lloyd Wright, die veel invloed op hem had. Naast architectuur ontwierp Utzon ook verlichting. De hanglamp Music, van Fritz Hansen, doet in zijn belijning heel sterk denken aan het Opera House.

jorn utzon tradition utzon 356x356 1

Joost van der Vecht

Vanaf 1996 ontwerpt Joost ven der Vecht voor diverse gerenomeerde designlabels waaronder Pastoe. Later werkt hij als art director nauw samen met ontwerpers als Naoto Fukawasa, Maarten van Severen en Vincent van Duysen. Vanaf 2013 ontwerpt zijn studio ook voor: NotonlyWhite, Loof en Arco.  Joost werkt intuitief en vindt snel de essentie binnen vorm- en materiaalgebruik. Met zijn technische kennis en ervaring ontstaan hierdoor objecten die functioneel, tijdloos en harmonieus aanvoelen. 

Joost van der Vecht landscape dressoir pastoe designer design 356x330 1

Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie werkte na zijn opleiding aan de Rietveld-academie te Amsterdam in de meubelzaak van zijn ouders. Later was hij eigenaar van het toonaangevende interieurinstituut het Arsenaal met een eigen ontwerpstudio. De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn in de loop der jaren echte design klassiekers geworden.

Jan des Bouvrie werkte ruim 50 jaar voor Gelderland. Jan des Bouvrie: ‘Een meubel moet in de eerste plaats de mens dienen, het moet comfortabel zijn, je moet je er lekker in voelen”.

Jan des Bouvrie ontwerper gelderland 356x376 1

Jaime Hayon

Jaime Hayon heeft na zijn studie in Madrid en Parijs, aanvankelijk bij Benetton gewerkt. Vanaf 2000 leidt hij zijn eigen ontwerpburo. Hayon is een eeuwige liefhebber waarbij de rode draad, die door zijn werk loopt, optimisme is. Hij ontwierp talloze meubels, verlichtingsarmaturen en woonaccessoires, hotelinterieurs, winkels, een keramiek collectie, schoenen en zijn eigen collectie uurwerken. Zijn ontwerpen staan in vele musea wereldwijd. Hij ontwerpt onder andere voor bekende merken als Fritz Hansen, Moooi, Hay, Magis en Cecotti.

30.11.1825450.w400.h542.crop 356x482 1

Jakob Thau en Sami Kallio

Jakob Thau en Sami Kallio zijn beide gefascineerd door materialen en methoden. Ze delen een diepe affiniteit met hout en handwerk, samen met een sterke focus op de componenten waaruit elk ontwerp bestaat. Samen revitaliseren zij het Scandinavische verhaal door klassieke technieken toe te passen in nieuwe uitdrukkingen.

ThauKallio 1200x1200 1

Jorre van Ast

Jorre van Ast heeft Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Na twee jaar bij de industriële ontwerpstudio Flex in Nederland zette hij zijn studie voort aan de Royal College of Art in Londen, waar hij in 2006 de opleiding Design Products afrondde.

Nadat hij van het RCA kwam, begon Jorre van Ast als freelance productontwerper en participeerde hij in de OKAY studio.

Jorre van Ast kwam in 2007 bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een merkwaardig signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke richtlijn, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakers vak.

Jorre van Ast designer arco jorre van ast 1 356x164 1

Kaschkasch

Florian Kallus en Sebastian Schneider zijn in 2011 begonnen met Kaschkasch. Het Duitse ontwerpersduo streeft er naar om het maximale uit het minimum te halen door elk idee terug te brengen naar de essentiële elementen. Hun liefde voor detaillering is iets dat de ontwerpers graag in hun ontwerpen willen laten terugkomen.

kaschkasch Menu Zet Storing System 356x237 1

Karel Boonzaaijer en Pierre Mazairac

Pierre Mazairac is nationaal en internationaal bekend geworden met de vele ontwerpen die hij in de periode 1972 tot 1980 bij de meubelfabriek voor Pastoe ontwikkelde en van 1980 tot 1992 bij zijn eigen studio Mazairac en Boonzaaijer & partners.

In Nederland vormde Pierre Mazairac in de jaren zeventig en tachtig samen met Karel Boonzaaijer en Arnold Merckx “de harde kern van de Nederlandse vormgevers van functionele zitmeubels”. Hij heeft door zijn meubelontwerpen Nederland in de jaren zeventig en tachtig internationaal weer op de kaart gezet.

Zijn meubels zijn gepresenteerd tijdens diverse internationale meubelbeurzen, zoals de internationale meubelbeurzen in Keulen en Milaan, en hebben zelfs tot in Japan de aandacht getrokken.  Pierre Mazairac heeft voor zijn ontwerpen diverse prijzen gewonnen.

Designer karel boonzaaijer ontwerpr vision kast pastoe design en pierre mazairac ontwerper vision kast pastoe 356x153 1

Knut Bendik Humlevik

Knut heeft een grote interesse in het geheel en de dynamiek van zijn ontwerpen en creaties, gebaseerd op het natuurlijke mogelijkheden van het materiaal. Voor hem is design het evenwicht zien in een product en het weglaten van alle overbodige details.

Ontwerpers mammoth fauteuil norr11 rune krojgaard knut bendik humlevik 356x401 1

Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldahl

Kristian Sofus Hansen komt uit Nyborg, Denemarken. Hij creëert unieke stukken door eenvoudig, functioneel en doordacht ontwerp. Hij studeerde architectuur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Kyoto Institute of Technology in Japan. Zijn ontwerpen zijn erop gericht om traditionele ontwerpmethoden en nieuwe productietechnieken samen te voegen om te komen tot hoogwaardige meubelstukken en productontwerp. Kristian werkt sinds 2015, samen met Tommy Hyldahl, aan de kollektie van Norr11.

Ontwerpers norr11 elephant chair kristian sofus hansen en tommy hyldahl 356x404 1

Komplot Design

Komplot Design is in 1987 opgericht door Poul Christiansen en Boris Berlin. Zij zijn vooral actief in de in de industriele-, interieur- en grafische sector. Komplot Design heeft naam gemaakt met een vrije en experimentele benadering van het ontwerpproces. Daarnaast maakt KD gebruik van de nieuwste produktietechnieken en is daarmee een van de meest innovatieve deense designbureau’s. Hun ontwerpen zijn terug te vinden in veel landen en in veel kollektie’s zoals Hay, Gubi em Fritz Hansen.

komplot design 356x356 1

Lucie Koldová

Lucie Koldová is één van de ontwerpers van deze lampen serie. Lucie is geboren in de Tsjechische Republiek. Zij studeerde af in 2009, aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Architectuur en Design in Praag. In 2012 richtte ze in Parijs haar eigen studio op. Ze werkt oa voor Brokis, uit Tjechie. Koldova maakt gebruik van klassiek vakmanschap en geavanceerde technologie, gericht op pure schoonheid van materialen zoals hout en glas.

Lucie Koldova ontwerper mona lamp brokis desing verlichting 1 356x356 1

Louis Weisdorf

Louis Weisdorf (1932-2021) was een bekende Deense architect en industrieel ontwerper. In 1954 was hij een van de  jongste afgestudeerden aan de Design Academy in Kopenhagen. Hij omschreef zichzelf als een specialist in verscheidenheid. Hij was actief op het gebied van grafisch-, interieur-, architectuur en industrieel design. In 1967 startte hij een eigen ontwerpburo.

Schermafbeelding 2021 06 11 om 11.27.22 356x383 1

Maja Bøgh Vindbjerg / NUR

De ontwerper achter ontwerpbureau NUR, Maja Bøgh Vindbjerg, haalt haar inspiratie uit de Scandinavische tradities. Dit, samen met haar kennis van productiemethoden en kennis van de uitdagingen en kansen die verschillende materialen bieden, resulteert in minimalistische en eenvoudige oplossingen in vorm en detailniveau. Bij ons is ze vooral bekend geworden door haar werk voor Wouddesign.

Margrethe Odgaard

Margrethe Odgaard is een gedreven textiel ontwerper die na haar studie aan de Royal Danish Academy of Fine Arts (2005) op verschillende plekken op de wereld heeft gewerkt als textieldesigner. In 2005 heeft zij haar eigen studio opgericht waarmee ze nationale en internationale awards heeft gewonnen. Met haar eigen kleursysteem probeert ze gevoel in haar ontwerpen te leggen, die de zintuigen prikkelen. We zien haar werk oa terug in de Muuto kollektie.

Margrethe Odgaard aspect ratio

Michel Ducaroy

Michel Ducaroy komt uit een familie van ontwerpers en meubelmakers. Met zijn achtergrond heeft hij een opleiding aan de Ecole Nationale des Beaux Arts in Lyon gevolgd. Vanaf 1952 is hij freelance ontwerper.

Sinds het eerste contact met Ligne Roset in 1954, is Michel Ducaroy snel uitgegroeid tot een van hun top ontwerpers.

In 1973 heeft hij het inmiddels iconische Togo-concept ontworpen. De collectie past comfortabel in (bijna) elk interieur en blijft tot op de dag van vandaag een van de verkoopsuccessen van Ligne Roset.

MICHEL DUCAROY ligne roset togo designer flow lab rotterdam 356x266 1

Marike Andeweg

Marike begon haar carrière bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe in 2002. In 2003 was ze mede-oprichter van een designlabel waar ze bijna 7 jaar creatief directeur is geweest. In 2010 is ze gestart met haar merk NotOnlyWhite. Naast haar eigen label, is zij ook succesvol voor andere collectie’s zoals Design on Stock, voor wie ze de Aikon en Aikon Lounge bank heeft ontworpen.

Haar producten zijn, esthetisch gezien, echte blikvangers, maar integreren moeiteloos met hun omgeving. Marike heeft meerdere designprijzen gewonnen, waarvan meest recent; de Red Dot in 2015.

Designer Marike Andeweg Design on stock kopie e1555341627438 aspect ratio x 356x216 1

Morten Gøttler

Morten Gøttler is een Deens architect. Hij is een auto-didact die vooral bekend is door zijn uitzonderlijke inzicht in de mogelijkheden van hout. In 1972 opende hij zijn eigen studio, zijn werk was zeer gevarieerd: van verpakking tot verlichting, speelgoed en meubels. Alles voor gerenommeerde Deense opdrachtgevers. Vanaf 1984 concentreert hij zich alleen op het ontwerpen van meubels, oa voor Carl Hansen. Zijn stijl is clean, eenvoudige vormgeving met veel aandacht voor comfort en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. Zijn handschrift is sterk verankerd in de Deense design traditie.

morten gottler designer flow lab rotterdam woonwinkel morten goettler portrait 20copie 356x356 1

Mette Schelde

Mette Schelde heeft haar studio in 2012 opgericht. Ze ontwerpt meubels, licht en is tevens actief op het gebied van architectuur. Schelde ontwerpt vooral vanuit simpele lijnen en compositie’s. Haar studio ontwikkelt nieuwe methoden en technieken die fluctueren tussen traditie en vernieuwing. Haar achtergrond als architecte is zichtbaar in het ontwerpproces waar de interactie tussen ontwerp, omgeving en gebruiker bepalend is voor het eindresultaat. Bekende merken zoals Bang & Olufsen en Fritz Hansen hebben ontwerpen van Mette in de kollektie opgenomen.

images

Marcel Wanders

Marcel Wanders is een Nederlands industrieel ontwerper. Afgestudeerd in Arnhem aan de kunstacademie, brak hij meteen door in 1996 met de Knotted Chair. Deze is opgenomen in de collectie van het Moma (Museum of Modern art) in New York. Medeoprichter van het designmerk Moooi en winnaar van diverse prestigieuze designprijzen. Werken van Marcel Wanders zijn in veel musea, wereldwijd, opgenomen.

marcel wanders aspect ratio 356x387 1

Mika Tolvanen

Mika Tolvanen maakt deel uit van de Finse Rehti Design group. Nadat hij in 2001 afstudeerde aan het Royal College of Art met een master in Design, vestigde hij zijn eigen ontwerpbureau in Helsinki. Sindsdien heeft hij met een aantal van ’s werelds beste topdesigners en kollektie’s gewerkt, zoals Woud en Muuto.

Bij zijn ontwerpen kijkt hij niet primair naar de schoonheid van het ontwerp maar ook naar wat het ontwerp te bieden heeft in het gebruik. Dat maakt design wat hem betreft speciaal.

mika tolvanen portrait muuto aspect ratio x 356x331 1

Nathan Yong

Nathan Yong startte zijn loopbaan aanvankelijk in de commerciële handel. Hij ontwikkelde in de praktijk zijn vaardigheden op het gebied van meubels en accessoires. Met zijn studie in New South Wales aan de Temasek Polytechnic behaalde hij een masters in Design. Prijzen die hij heeft ontvangen zijn de Red Dot Concept Design Award en de Singapore President’s Design Award – Designer of the year. Nathan ontwerpt onder andere voor Ligne Roset.

 

NATHAN YONG designer ligne roset flow lab rotterdam 356x266 1

Nils Strinning

Nils Strinning was een Zweedse architect en ontwerper. Nisse Strinning was het best bekend voor het String-boekenreksysteem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse uitgever. In de jaren 1940 studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm. Al als student ontwierp hij een afdruiprek bestaande uit met kunststof beklede metalen draden. In 1952 richtte hij de twee bedrijven String Design AB en Swedish Design AB op. Samen met zijn vrouw ontwierp hij veel plastic items in de jaren 1960 en 1970. Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch Modern design en het String Shelving System als een moderne hedendaagse designklassieker.

nils quot nisse quot strinning

Nicholai Wiig Hansen

Nicholai Wiig Hansen heeft sinds zijn 26e zijn eigen ontwerpstudio waar hij verschillende  ontwerpen maakt. Als Nicholai bezig is met een ontwerp gebruikt hij vaak zichzelf als doelgroep voor zijn ontwerpen. Nicholai wordt vrijwel altijd geïnspireerd door alles wat hem omringt, en dan in het bijzonder kunst, voedsel, natuur en machines.

nicholai wiig hansen

Niels Bendtsen

Niels Bendtsen is in Denemarken geboren en woont en werkt in Vancouver, Canada.

Hij heeft opleidingen gevolgd in Kopenhagen en Vancouver en op een leeftijd van slechts 20 jaar, opende hij zijn eerste winkel, Danet Interieurs. In 1981 richtte hij Bensen op, waar hij meubelen van hoge kwaliteit creëerde die zowel elegant als betaalbaar zijn.

‘Kwaliteit is een grappig begrip. We hebben de neiging om het te zien als geassocieerd met handwerk. Maar kwaliteit gaat ook over je houding ten opzichte van design’, aldus Bendtsen. Hij streeft ernaar stukken te ontwerpen die harmonieren in zowel design, vakmanschap als gebruik en die samengaan met een tijdloze uitstraling.

Neem de Ribbon-Chair: deze is opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Bendtsen ontwerpt oa voor Montis.

montis NIELS BENDTSEN 356x446 1

Norm Architects

Norm Architects (2008), is een “design-duo” dat bestaat uit architecten Ronn en Poulsen, beide afgestudeerd aan de Royal Danish Academy of fine Arts in Kopenhagen. Ze werken op het gebied van industrieel ontwerp, residentiële architectuur, commerciële interieurs, fotografie en art direction.

De essentie van het werk van Norm Architects te vinden in balans tussen expressie en ingetogenheid, tussen orde en complexiteit. Elk project – of het nu gaat om architectuur, interieur, ontwerp of creatieve richting – heeft dezelfde basis: eenvoud waar grotere ideeën uit voort spruiten. Vooral met Menu wordt nauw samengewerkt.

Norm Architects 2020

Preben Juhl Fabricius en Jørgen Kastholm

Preben Juhl Fabricius en Jørgen Kastholm werden gedreven door een uitdaging om van de vorm een pure functionele afgeleide te maken. Beiden waren ze architecten, die afgestudeerd zijn aan de Deense School voor Binnenhuisarchitectuur. Hoewel ze lang samenwerkten en slechts een handvol ontwerpen maakten, lieten Kastholm en Fabricius een erfenis achter van werken die werden geëerd in musea over de hele wereld.

GetImage.ashx 356x237 1

Paul McCobb

Paul McCobb was een Amerikaans meubel- en industrieel ontwerper. Kort na de 2e wereldoorlog raakte hij bekend als ontwerper van Martin Feiman’s Furniture in New York. Naast interieur ontwierp hij radio’s, tv’s en hifi apparatuur. Een veelzijdig ontwerper.

 

abt 1451343708414335305MTA5MTE5.jpg l 356x356 1

Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer

Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer en heeft over de jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het onderscheid zich door de grote verscheidenheid en de typerende afgeschuinde voorzijde, waar de deur of lade in valt. Met de oneindige mogelijkheden is gebrek aan fantasie de enige beperking.

Karel Boonzaaijer en Pierre Mazairac

Pierre Mazairac is nationaal en internationaal bekend geworden met de vele ontwerpen die hij in de periode 1972 tot 1980 bij de meubelfabriek voor Pastoe ontwikkelde en van 1980 tot 1992 bij zijn eigen studio Mazairac en Boonzaaijer & partners.

In Nederland vormde Pierre Mazairac in de jaren zeventig en tachtig samen met Karel Boonzaaijer en Arnold Merckx “de harde kern van de Nederlandse vormgevers van functionele zitmeubels”. Hij heeft door zijn meubelontwerpen Nederland in de jaren zeventig en tachtig internationaal weer op de kaart gezet.

Zijn meubels zijn gepresenteerd tijdens diverse internationale meubelbeurzen, zoals de internationale meubelbeurzen in Keulen en Milaan, en hebben zelfs tot in Japan de aandacht getrokken. Pierre Mazairac heeft voor zijn ontwerpen diverse prijzen gewonnen.

Designer karel boonzaaijer ontwerpr vision kast pastoe design en pierre mazairac ontwerper vision kast pastoe 356x153 1

Peter van de Water

Peter van de Water is een Amsterdamse meubel en interieur ontwerper. Hij studeerde in 1994 af aan de kunstacademie st. Joost in Breda in de richting architectonische vormgeving. In 1999 startte hij zijn eigen ontwerpbureau dat zich richt op het ontwerpen van interieur en meubels. Inmiddels zijn de ontwerpen van Peter in productie bij verschillende aansprekende meubelmerken en nu ook bij Label van den Berg. Typerend voor de meubels van Peter van de Water is hun intelligente eenvoud in vorm, functie en constructie. Een enkel iconisch idee uitgevoerd naar een herkenbaar en functioneel ontwerp.

Peter pagina vullen 1

Pierre Paulin

Pierre Paulin was een Franse industrieel ontwerper. Vanaf het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw, was hij vooral bekend als ontwerper van zitmeubelen, waarbij hij het motto hanteerde: dat een fauteuil bescherming moet bieden. Hij is betrokken geweest bij een grote verscheidenheid van design projecten zoals het Franse paviljoen voor de Expo 70 in Osaka, het presidentiele Elysee in Parijs, maar ook met de herinrichting van de passagiersruimten van Air France. Het Centre Pompidou in Parijs heeft een permanente tentoonstelling van al zijn meubelontwerpen.

pierre paulin 01 1 356x208 1

PeterJLassen

Peter J. Lassen is de man achter Montana, wiens eenvoudige en functionele ontwerpen klassiekers zijn geworden. Vanaf 1954 werkte hij vele jaren samen met de architecten Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Piet Hein en Verner Panton. Zijn associatie met deze architecten is duidelijk te zien in de strakke lijnen van zijn ontwerp. Hij richtte Montana Furniture A / S op in Hårby, op het Deense eiland Funen in 1982. Peter J. Lassen was bestuurslid van Montana Møbler A / S en speelde samen met zijn zoon, Joakim Lassen, een actieve rol in marketing en productontwikkeling.

peterjlassen

Piet Hein & Bruno Mathsson

Piet Hein (1905-1996) wordt in zijn biografie omschreven als een “rationele idealist”. Piet Hein was noch een architect, noch een meubelontwerper, maar een filosoof, dichter en wiskundige. In samenwerking met Bruno Mathsson heeft hij de superellips Tables Series ontwikkeld, door Fritz Hansen in 1968 in produktie genomen.

Bruno Mathsson (1907-1988) architect en ontwerper. Op jonge leeftijd al ontwikkelde hij technieken voor gebogen houten vormen voor zitmeubelen in combinatie met webbing. In de 40 er jaren exposeerde het MOMA regelmatig Mathsson’s modellen. Ook zijn architectuur ontwerpen zijn zeer bekend waarbij hij zich onder andere liet beinvloeden door het Eames House in de 40 er en 50 er jaren.

Schermafbeelding 2021 02 10 om 14.01.15 356x383 1

Pierre Favresse

Pierre Favresse, geboren in 1979, studeerde meubelmakerij aan de Boulle Art School, gevolgd door zich te specialiseren in design aan Les Arts Decoratifs in Parijs. Na ervaring opgedaan te hebben in zijn vijf jaar samenwerking met Mathieu Lehanneur in de functie van ontwerper en bureau-directeur, richtte hij in 2010 zijn eigen studio op. Sinds 2011 is hij creatief directeur bij Habitat. In 2011 werkte hij samen met Petite Friture om Tidelight te creëren, een vloerlamp die inspiratie put uit de technieken en codes die in de auto-industrie worden gebruikt.

flow lab rotterdam woonwinkel verlichting Pierre Favresse Tidelight petite friture vloerlamp tafellamp glas 356x333 1

Friso Kramer

Wim Rietveld en Friso Kramer waren beide Hollandse ontwerpers. Wim Rietveld was een industrieel meubelontwerper die Industrieel Ontwerpen studeerde aan de Haagse Academie, voordat hij in 1958 begon te werken bij De Cirkel, een fabrikant van stalen meubelen die in 1939 was gefuseerd met de Ahrend-groep. Friso Kramer studeerde Interieurvormgeving aan de Hogeschool voor Toegepaste Arts in Amsterdam, voordat hij van 1948-1963 ook als ontwerper bij De Cirkel werkte. Het was tijdens hun tijd bij De Cirkel dat de twee ontwerpers elkaar ontmoetten en samen een aantal iconische ontwerpsamenwerkingen ontwikkelden, waaronder de Result Chair in 1958. Samen met Ahrend heeft HAY het originele ontwerp van de Rietveld en Kramer van de Result Chair gereproduceerd.

revolt Friso Kramer 356x339 1

Rick Tegelaar

Rick Tegelaar (Rotterdam, 1986) studeerde in 2011 cum laude af aan de productdesign afdeling van ArtEZ Arnhem. Sindsdien werkt hij zelfstandig vanuit zijn atelier en werkplaats in Arnhem. Tegelaar is van kinds af aan geïnteresseerd in mechanische processen. Deze fascinatie voor techniek, gecombineerd met zijn delicate gevoel voor esthetiek, wordt weerspiegeld in zijn ontwerpen, die een nieuw licht werpen op ondergewaardeerde materialen en bestaande technieken.

Rick Tegelaar desinger mooi mesmatics 356x356 1

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec zijn broers die bekend staan om hun ontwerpwerk, dat wereldwijd in publicaties en musea is opgenomen en wat ook een breed scala omvat van tafels en stoelen tot aan servies, tapijten, textielen wanden, kantoormeubilair, keramiek, kunstvoorwerpen en stedelijke projecten. In NL vooral bekend voor hun design voor Hay en Ligne Roset.

R. en E. Bouroullec designers linge roset flow lab rotterdam 356x266 1

Roderick Vos

Na zijn studie aan de Design Academy in Eindhoven, en zijn werk in Duitsland, Japan, Indonesie en Groningen, werkt Vos sinds 2004 vanuit zijn studio in Den Bosch.

Talloze binnen- en buitenlandse bedrijven hebben zijn ontwerpen opgenomen in hun kollektie. Zijn eigen direkte ontwerpmethode zorgt ervoor dat veel van zijn producten een typisch ambachtelijke uitstraling behouden. Bij Flow LAB zichtbaar in de kollektie’s van Moooi, Design on Stock, Functionals en Cor Unum.

Designer Roderick Vos design on stock bloq bank 356x267 1

Rune Krøjgaard

Bij Rune gaat design over het kunnen ‘zien van nieuwe mogelijkheden’ en het ‘vinden van de eenvoud door de vorm en dimensie’ van een lichaam. Hij is sterk in de kunst van het weglaten, wat niet ten koste gaat van comfort en kwaliteit. Hij heeft veel ontworpen voor Norr11.

Ontwerpers mammoth fauteuil norr11 rune krojgaard knut bendik humlevik 356x401 1

Space Copenhagen

Space Copenhagen is opgericht in 2005 door Signe Bindslev Hendriksen en Peter Bungaard Rützou. Deze ontwerpstudio werkt in verschillende disciplines, van meubels, verlichting en verfijnde objecten tot kunstinstallaties, art direction en interieurontwerp voor privéwoningen, hotels en restaurants over de hele wereld. Space Copenhagen ontwerpt o.a. voor Gubi en &Tradition.

space copenhagen tradition copenhagen 356x336 1

Sofie Refer

Sofie Refer is ervan overtuigd dat verlichting het meest cruciale en krachtige aspect is van elk interieur. Kort na haar afstuderen aan de Danish Design School in 2003, opende ze haar lichtontwerp- en productiebedrijf Refer + Staer, waar ze Partner en Creative Director is. Haar eenvoudige, gestroomlijnde ontwerpen hebben haar talloze onderscheidingen opgeleverd. Ze is bekend door haar ontwerpen voor &Tradition.

Sofie-Refer-1200x1200

Sami Kallio

Sami Kallio is geboren in Finland en opgegroeid in Zweden. Hij ontwikkelde zich in traditioneel houtbewerken zoals persen en houtdraaien. Hij is nu een bekende ontwerper en heeft een studio in Göteborg, waar hij o.a. ontwerpt voor &Tradition.

Sami Kallio 1.w400.h542.crop 356x482 1

Sebastian Herkner

Seabastian Herkner studeerde aan de Offenbach Academy voor kunst en design. Na een korte periode bij Stella McCartney in London, richtte hij in 2006 zijn eigen studio op. Hij kreeg snel opdrachten van gerennomeerde merken als Thonet, Pulpo, &Tradition, Gubi enz. Zijn passie voor traditioneel ambacht combineert hij met een grote interesse in nieuwe technieken en nieuwsgierigheid naar andere culturen, en om deze met elkaar te integreren. In korte tijd heeft hij een grote staat van dienst bereikt, waarbij de opdrachtgevers in de rij staan.

sebastian herkner 356x356 1

Serener

De producten van Christoph Seyferth, de visionair achter Serener, zijn functioneel, ontworpen voor dagelijks gebruik. De gevarieerde achtergrond van Seyferth omvat beeldende kunst, timmerwerk, architectuur en interieurontwerp, evenals meubeldesign. Hij heeft alles gedaan, van het bouwen van zijn eigen huis tot het ontwerpen van brillen voor Adidas. Het werk van Seyferth heeft een zekere tijdloze kwaliteit, refereert aan de integriteit van doordacht vakmanschap en viert de essentie van pure materialen zoals hout, leer en staal. In NL zijn zijn ontwerpen terug te vinden in de Funcionals kollektie.

Christoph Seyferth van Esch ontwerper functionals miller high fauteuil 356x254 1

Studio WM

Wendy Legro en Maarten Collignon zijn de oprichters (2010) van Studio WM – een ontwerpstudio gevestigd in Rotterdam. De twee begonnen samen te werken vlak na het afstuderen aan de Design Academy Eindhoven, toen ze ontdekten dat hun verschillende manieren om design te benaderen, elkaar aanvulden. Hun creatieve drive komt voort uit een gedeelde passie voor detail en esthetiek. Hun werkterrein varieert van meubilair tot interieur en installatie. Met aandacht voor detail en een intuïtieve benadering van de zintuiglijke ervaring. Geur, aanraking en geluid zijn in harmonie met het lichaam en streven naar een gevoelig en poëtisch ontwerp. Hun design is mede terug te vinden in de kollektie van Menu.

Studio Foorumi

Foorumi betekent ‘platform’ in het Fins. Studio Foorumi is een designplatform waar talentvolle jonge designers ideeën kunnen lanceren. Ideeën die met hulp van uitgebreide expertise kunnen worden getransformeerd tot een kwaliteitsproduct. Zo krijg je als ontwerper de kans om ervaring op te doen door samen te werken met vakmensen en uiteindelijk succesvol een product te vermarkten. Geslaagde voorbeelden zijn terug te vinden in de kollektie’s van Design on Stock en Eyye.

Studio Foorumi ontwerprs puuro fauteuil eyye aspect ratio x 1 356x162 1

Stefan Scholten

Stefan Scholten is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

Samen met Carole Baijings vormde hij van van 2000 tot 2019 een  succesvol ontwerpduo. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de grenzen tussen onafhankelijkheid en toegepast werk hebben afgetast, wordt in het latere werk meer nadruk gelegd op creëren binnen het interieur.

In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen plek in. Hun werk is minimalistisch maar met aandacht voor detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen kleurpalet. Scholten maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Door de duidelijke belangstelling voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit. Delen van zijn werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg. Intussen heeft hij een sterke internationale positie opgebouwd en werkt hij sinds 2019 voor toonaangevende merken vanuit zijn prachtige studio in Amsterdam.

Scholten Baijings designer gelderland flow lab rotterdam woonwinkel 356x270 1

Simon Legald

Simon Legald is een jonge talentvolle Deense ontwerper gevestigd in Kopenhagen. Hij studeerde in 2012 af aan The Royal Danish Academy of Fine Arts.

Hij ontwerpt zowel meubels als accessoires en heeft een behoorlijk aantal ontwerpen voor Normann Copenhagen op zijn conto zoals de Amp lampenserie, Herit chairs en Hyg fauteuil en de bekende Form Chairs.

Simon Legald 356x356 1

Signe Hytte

Ontwerpster Signe Hytte vindt schoonheid in de absolute essentie van dingen. Haar design houdt ze sober, zonder de essentie uit het oog te verliezen. Voordat ze afstudeerde aan de TEKO Design and Business School in Denemarken, studeerde Hytte Esthetiek en Cultuur aan de universiteit van Aarhus. Als Design Manager bij &Tradition heeft ze haar eigen stijl verfijnd om uiterst eenvoudige objecten met haar hart en ziel te creëren.

signe hytte tradition journey 356x356 1

Truly Truly

Design studio Truly Truly is gevestigd in Dordrecht en opgericht door Joel Booy (1981) en Kate Booy (1981), beide afkomstig uit Australie. Truly Truly ontwerpt onder andere meubelen, textiel, verlichting en ruimtelijke installaties.

Joel en Kate verleggen graag grenzen bij de ontwikkeling van een product. Door functie en “sensualiteit” te combineren laten zij mensen objecten anders waarnemen en gebruiken. Het levert een uitnodigend en oogstrelend resultaat met een ongekend comfort.

Truly-Truly-Portrait-2015-light-horiz-grey-fin2kopie

Tom Dissel

Studio Tom Dissel richt zich op het vormgeven van verschillende design producten, merkbelevingen, artdirection, marketing en conceptueel lesgeven op verschillende opleidingen. “Creatief bezig zijn, in mijn hoofd én met mijn handen, daar ga ik helemaal in op”. Belangrijke kollekties waar Tom Dissel mee samenwerkt zijn onder andere Design on Stock, Eyye en Gelderland.

tom dissel design on stock 00 two

Tommy Hyldahl

Tommy is sinds 2010 verantwoordelijk voor het creatieve DNA van NORR11. Zijn interesse in materialen en productfabricage is duidelijk zichtbaar in de hele collectie. In zijn ontwerpen combineert hij ideeen en details uit verschillende tijdperioden en laat deze terugkomen in nieuw en origineel design.

Ontwerpers norr11 elephant chair kristian sofus hansen en tommy hyldahl 356x404 1

Thomas Bentzen

Thomas Bentzen is jarenlang (2011-2015) hoofd van het ontwerpteam van Muuto geweest en ontwerpt nu voor meerdere toonaangevende merken. Hij heeft zijn studio in Kopenhagen gevestigd in 2010. Zijn ontwerpen kenmerken zich door functionaliteit in het dagelijkse gebruik. Maar ook is Bentzen voortdurend op zoek naar nieuwe materiaal, toepassingen en duurzaamheid. Belangrijke opdrachtgevers zijn Hay, Louis Poulsen, Menu, Muuto en B&O.

Muuto ontwerper flow lab woonwinkel rotterdamThomas Bentzen 2 BW aspect ratio x 356x437 1

TAF Studio

Mattias Ståhlbom en Gabriella Gustafson vormen samen de basis voor ontwerpbureau TAF, opgericht in 2002, en hebben zich gespecialiseerd in design en architectuur. TAF heeft onder andere de gewaardeerde Ambit verlichting ontworpen voor Muuto. Daarnaast zijn enkele TAF Studio ontwerpen te zien in het Nationalmuseum van Stockholm, maar ook in The Danish Museum in Copenhagen.

taf studio portrait 1493206805 1 356x449 1

Tom Chung

Tom Chung (Vancouver) richtte in 2016 zijn gelijknamige studio op en vestigde zich in Toronto. Hij houdt zich voornamelijk bezig met industriële objecten en ruimtes.  Mobiliteit, lichtheid en duurzaamheid om hiermee bestaande objecten te verbeteren zijn kernwoorden binnen zijn ontwerpstudio. Daarnaast wil Chung de gebruiker een ervaring meegeven in zowel zijn producten als de ruimtes waarin zijn objecten gebruikt worden. 

tom chung designlines magazine 01 650x550 356x301 1

Umut Yamac

Umut Yamac is een Britse architect en ontwerper, wiens werk wordt gekenmerkt door een multidisciplinaire aanpak: het middengebied verkennen tussen architectuur en licht. Umut studeerde in 2009 af aan de Bartlett School of Architecture, UCL en richtte zijn ontwerpstudio op in 2011. Conceptuele ideeën, vaak geïnspireerd door de natuur, worden getest door middel van een hands-on maakproces, waarbij dit proces een centrale rol speelt in de ontwikkeling en realisatie van elk project. Naast zijn studiowerk geeft Umut ook les en geeft hij workshops aan tal van ontwerpscholen, waaronder de Bartlett School of Architecture en Central St Martins. Bij ons is hij vooral bekend door zijn ontwerpen voor Moooi Design.

flow lab rotterdam woonwinkel moooi verlichting umut yamac desinger moooi perch light aspect ratio 356x375 1

Verner Panton

Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Tijdens zijn carriere ontwierp hij (met name in de 60-er jaren) innovatieve en futuristische meubelen in een uitgebreid gamma van materialen, vooral plastics, en in felle kleuren. Op het einde van de 20e eeuw werd zijn stijl opnieuw populair. Zijn bekendste ontwerpen zijn nog steeds in productie.

Panton genoot een opleiding bij de andere bekende Deense meubelontwerper en architect, Arne Jacobsen.

verner panton

Viggo Boesen

Viggo Boesen is een Deense architect die grote invloed had op het Scandinavisch design van de jaren dertig en veertig. Boesen kreeg bekendheid met o.a. zijn rotan-stoelen, waarvan de vloeiende vorm terug te zien is in zijn ontwerp voor fauteuil Little Petra. Deze fauteuil is in de kollektie van Flow LAB is opgenomen, in samenwerking met de Deense designkollektie &Tradition. De filosofie van Boesen is helder: meubels moeten een organische vorm hebben en het lichaam soepel en zacht omhelzen. Een lust voor het oog, maar ook solide en duurzaam.

Viggo Boesen Tradition ontwerper little Petra 356x98 1

Vogtherr & Prestwich

Burkhard Vogtherr werd geboren in Duitsland waar hij als kastenmaker ervaring heeft opgedaan en daarna de studie Industrial Design in Kassel en Wuppertal heeft gevolgd. In 1967 studeerde hij af, waarna hij in 1972 als zelfstandige ontwerper begon.

De samenwerking tussen Burkhard Vogtherr en Jonathan Prestwich heeft geresulteerd in het ontwerp van de Ease stoel. Na ervaring in Duitsland, Frankrijk, VS en Engeland, hebben beide ontwerpers eind jaren negentig, begin 2000 samengewerkt. Hetgeen onder andere resulteerde in diverse succesvolle ontwerpen voor Arco.

csm girsberger burkhard vogtherr jonathan prestwich d 00 23d652742a

Ward Wijnant

Ward Wijnant heeft zijn opleidng genoten aan de Design Academy Eindhoven waar hij afstudeerde als zelfstandig ontwerper. In 2015 startte hij zijn eigen bedrijf. Wards werk kenmerkt zich door het experimenteren met materialen. Het is zijn missie om de diversiteit van oudere productiemethodes en materialen te interpreteren en te vertalen naar eigentijdse ontwerpen met oog voor detail en afwerking. 

designer ward wijnant moooi space table lamp flow lab rotterdam aspect ratio 0 0 356x191 1

Wim Rietveld

Wim Rietveld en Friso Kramer waren beide Hollandse ontwerpers. Wim Rietveld was industrieel meubelontwerper die Industrieel Ontwerpen studeerde aan de Haagse Academie, voordat hij in 1958 ging werken bij

Wim Rietveld en Friso Kramer waren beide Hollandse ontwerpers. Wim Rietveld was industrieel meubelontwerper die Industrieel Ontwerpen studeerde aan de Haagse Academie, voordat hij in 1958 ging werken bij

wimrietveld

365° North

365 ° north is een ontwerpstudio in Aarhus in Denemarken. Hun business is lifestyle-gebaseerd ontwerp, van meubels tot verlichting. In onze ontwerp oplossingen hanteren we een internationale aanpak, omdat onze markt vaak de wereld overspant.

ontwerpers wendelbo blade bank 365north 356x356 1

Sabina Grubbeson

Sabina Grubbeson heeft haar eigen studio in Varberg, Zweden. Na een carriere in de verlichtingsindustrie, ontwerpt zij nu freelance voor opdrachtgevers. Niet alleen verlichting, maar ook meubelen en textiel.

44085365844_434cff4a97_o

Yabu Pushelberg

George Yabu en Glenn Pushelberg hebben hun studio in 1980 opgericht, met nadruk op interieurdecoratie. Met kantoren in New York en Toronto en een team van meer dan honderd creatievelingen en professionals, ontwerpen ze gebouwen, interieurs, landschappen, verlichtingssystemen, meubels, objecten en afbeeldingen met een blik die veel verder gaat dan hoe de dingen eruit zien, maar hoe ze mensen laten voelen. George en Glenn kijken naar de toekomst en zoeken voortdurend naar nieuwe innovaties, in een poging om gedenkwaardige ervaringen van morgen te creëren.

YABU PUSHELBERG designer ligne roset flow lab rotterdam aspect ratio 0 0

Broberg&Ridderstrale

Nadat beide ontwerpers, Mats Broberg en Johan Ridderstrale, in 2006 afstudeerden aan de Konstfack University College of Arts, Crafts & Design, richtten zij hun eigen studio op in Stockholm, Zweden. Beide creativo’s werken samen op het gebied van architectuur en praktijk design.

3847 portrait of designer broberg ridderstrale 204706234745

Monika Mulder

Monoka Mulder, NL, begon haar carriere bij Ikea in Zweden. In 2007 startte zij haar eigen studio in Gothenburg. Haar werk wordt omschreven als speels, functioneel en heeft een opvallende uitstraling.

Monika Mulder webb 640x640 1

Nina Jobs & Stina Sandwall

Nina Jobs & Stina Sandwall zijn beide gerenommeerde ontwerpsters uit Zweden. Hun carriere mag zeer succesvol worden genoemd met opdrachten voor veel bekende kollektie’s meubelen en verlichting.

Nina-Jobs-Stina-Sandwall-Designer-Image

Muller van Severen

Van oorsprong kunstenaars, werken de Vlamingen Fien Muller en Hannes van Severen sinds 2011 samen als designer. Dit heeft geresulteerd in een bijzondere kollektie design voor diverse kollektie’s waaronder Hay en Valerie Objects.

Muller Van Severen Original

Tomas van der Werff

Thoma van der Werff is een Rotterdamse ontwerper die in 2020 zijn eigen ontwerpstudio startte. De nadruk ligt bij Thomas op het gebruik van duurzame en handgemaakte materialen. Zijn ontwerpen zijn uniek en maakt hij voor opdrachtgevers zelfs op maat.

vanderwerffdesign tomasvanderwerff contact