Uncategorized

Scandinavian Gardens, een oase van rust!

Scandinavische tuin 1 960x720 1

Scandinavian Gardens, een oase van rust!

Wil jij ook heerlijk genieten van het zonnetje en het mooie weer in je Scandinavische tuin? Maar wat is nou precies een Scandinavische tuin? Lees snel verder.
Scandinavische-tuin-1-960x720
Scandinavische tuin 1 556x556 1

Wat is een Scandinavische tuin?

De Scandinavische woonstijl is al een tijdje populair je ziet het Scandinavische interieur steeds vaker terugkomen in woonkamers, slaapkamers en eetkamers. Maar ook de Scandinavische tuin maakt zijn intrede. De Scandi tuin creëert een echte oase van rust door gebruik te maken van minimalistische meubels, natuurlijke materialen en neutrale tinten. In een Scandinavische tuin wordt er vaak gebruik gemaakt van de materialen zoals, rotan, bamboe en hout. Deze materialen geven een warme, ontspannen en gezellige uitstraling aan je tuin. Een Scandinavische tuin is een tuin waar je uren van kunt genieten! Geniet optimaal op een relaxte loungebank met een goed boek en kom heerlijk tot rust in je tuin. Als het in de avond wat frisser wordt, kruip je lekker onder een warm dekentje en geniet van je van het knisperende vuurtje op de achtergrond.

Heerlijk buiten eten in de Scandinavische tuin

In Scandinavië vindt men het samen zijn en tijd nemen voor elkaar enorm belangrijk. Je ziet dan ook veel mensen in Scandinavië gezellig met elkaar buiten eten. Helemaal “hygge” zoals onze Noorderburen dit noemen. In een Scandinavische tuin zie je vaak terrasoverkappingen, doeken of parasols terug komen. Dit komt doordat de gezellige Scandinavische zomers soms wat fris zijn, daarom zitten onze Noorderburen heerlijker beschut tegen de koude wind. Met een terrasoverkapping kun je een aparte zitruimte maken waar je heerlijk kunt ontspannen. Zo kun je langer van je tuin genieten, zelfs als het wat frisser wordt of als er een paar regendruppels vallen. Maak je tuin helemaal compleet in de Scandinavische stijl met leuke woonaccessoires zoals dekentjes, plaids, lantaarns of wandlampen.

weltevree outdooroven flow lab rotterdam woonwinkel design 556x556 1
10tipsomeenscandinavischetuintecreeren 956x1434 1

10 Tips om je tuin om te toveren in de Scandinavische stijl

Nu je weet wat een Scandinavische tuin is hebben wij wat tips voor je om je te helpen bij het creëren van jouw tuin. Compleet in de Scandinavische stijl!

Tip 1: Kies voor licht houten Scandinavische tuinmeubelen
Tip 2: Maak gebruik van de basiskleuren: zwart, wit en grijs
Tip 3: Het Scandinavische design bestaat uit rechte, strakke lijnen. Kies hier ook voor in je tuinontwerp.
Tip 4: Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan of hout.
Tip 5: Maak je tuin compleet met een vuurschaal of outdoor oven van Weltevree
Tip 6: De draadstoel is in het Scandinavische tuinontwerp een echte eye-catcher. Denk bijvoorbeeld aan de draadstoel Pastoe Chair Wire.
Tip 7: Gezellige verlichting in de tuin, zoals lantaarns, kaarsen, wandlampen of slingerverlichting
Tip 8: Echte Scandinavische planten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Planten die je in een Scandinavische tuin tegen kunt komen zijn: vijgenboom, citroenboom, buxus en de lovely olijvenboom.
Tip 9: Maak gebruik van Scandinavische woondecoraties zoals sierkussens, dekens/plaid, vuurlantaarns of een mooi buitenvloerkleed.
Tip 10: Parasols zijn hot en kunnen een tuin helemaal compleet maken. Om de Scandinavische make-over van je tuin compleet te maken kies je voor een witte parasol met houten palen.

Hulp nodig bij het ontwerpen van je Scandinavische tuin?

Ben jij van plan om je tuin om te toveren in de Scandinavische stijl, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat je in onze showroom inspireren door de Scandinavische stijl en maak kennis met een van onze interieurstylisten. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze en maken graag een interieuradvies op maat voor jullie!

Wil je alvast een kijkje nemen bij onze Scandinavische Outdoor collectie? Klik hier en laat je inspireren door de Scandinavische woonstijl.

Scandinavische tuinstijl.jpeg 556x556 1

Interieuradvies aanvragen bij Flow

Wij denken graag met je mee als het gaat om jouw persoonlijke Scandinavische interieur. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met één van onze interieurstylisten. Onze showroom is namelijk in deze tijd wel op afspraak geopend voor adviezen! Neem dan een kijkje in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Geef een reactie