Blog

Colourful Spring with Flow

13081

Colourful Spring with Flow

13081

Kleur is emotie. Hoe je je interieur beleeft heeft dan ook voor een groot deel te maken met de kleurencombinaties die je toepast. Kijk bij het maken van plannen voor je nieuwe inrichting dus niet alleen naar indeling en vorm maar maak zeker ook een kleuren plan

5288
14
12999

Kleurtrends van 2022

De interieur kleuren voor 2022 zijn lichte en natuurlijke tinten. Aardetinten zoals beige, zandtinten en koffie kleuren. Kleuren die zorgen voor een rustgevend gevoel en een interieur waarin je je op je gemak voelt. Je kunt er voor kiezen je meubels, verlichting en woonaccessoires te matchen met dit kleurschema door daar ook neutrale tinten voor te kiezen. Zo’n ton-sur-ton interieur is prachtig maar het mag natuurlijk niet saai worden. Zorg daarom dat je voldoende kleurschakeringen toepast binnen dit kleurpalet. En met de toevoeging van hout of andere natuurlijke materialen breng je het geheel tot leven.

8
8 1
17

Zoek je iets meer spanning?

Vul dit kleurpalet dan aan met frisse blauw tinten of gedempte olijfgroene kleuren. Bright Skies is de Kleur van het Jaar 2022 van Flexa. Geen betere kleur om een frisse wind in huis te brengen. Bright Skies is, zoals de naam al suggereert, een luchtige, lichtblauwe tint. Je kunt deze kleur versterken met meubels in andere blauwtinten of juist met energieke pasteltinten zoals geel, roze en groen. Zo creëer je een vrolijk vakantie gevoel wat je in je hele huis kunt laten doorlopen.

4

Wat doet kleur in huis?

Groen en blauw zijn rustige kleuren, werken kalmerend en combineren goed met een houten vloer. Rood is een signaalkleur, wekt energie op en is heel geschikt voor een ruimte waar weinig zonlicht is. Maar pas op, gebruik rood bij voorkeur niet op een plek waar je tot rust wilt komen. Roze stimuleert de creativiteit en is dus een goede keuze voor de werkkamer. Vind je deze tint wat te soft? Mix het eens met zwart of grijs voor een stoerdere uitstraling.

Tot slot geel: een tint die het goed doet op één wand. Geel brengt licht, ruimte en energie en gaat goed samen met grijs, taupe en zwart.

Bij het kiezen van kleur spelen licht en verlichting een belangrijke rol. Een kamer op het noorden is blauwer van licht dan een ruimte op het zuiden, waarbij het licht veel geler is. Vergeet ook de lampen niet, een kleur kan ‘s avonds bij kunstlicht heel anders ogen dan overdag.
Maak het persoonlijk

Alle kleurtrends en “regels” ten spijt het gaat er natuurlijk uiteindelijk om wat jij leuk vindt. Maak het gebruik van kleur persoonlijk. Kies je voor een kleuraccent op één muur of kleur je de hele ruimte? Denk ook eens aan een muur met kleurvlakken of strepen. Brede strepen zorgen voor een stoer effect, levendigheid en lef in de ruimte. Bang dat het te druk wordt? Als je de kleuren weer terug laat komen je design bank of fauteuil maak je er een harmonieus geheel van.

11

Gebruik behang als accent

Een organisch design of een linnen of bamboe structuren passen perfect bij de rustige kleuren van 2022. Als je een mooie print hebt gezien maar je bent bang voor een groot gebaar op de muur, dan kun je ook kiezen voor een paar banen behang. In het midden van de muur plaats je 1,5 meter behang en links en rechts daarvan verf. Hierdoor krijg je accenten in de ruimte.

2
1
3

Meer inspiratie? Lees onze andere blogs.