Blog

Woontrends 2022

table ronde cph 20 copenhague o120cm h 74 cm hay p image 45305 moyenne

Woontrends 2022

Het is je vast wel opgevallen, het interieur is hot en de social media staan vol met woontrends en -tips. Want inmiddels is het interieur net zo onderhevig aan de trends als fashion. Leuk vinden wij, want zoals je van een nieuwe outfit een goed gevoel krijgt, geeft een opfrissing van je interieur je ook een boost. Daarom zetten we de nieuwste woontrends voor je op een rijtje.
table-ronde-cph-20-copenhague-o120cm-h-74-cm-hay-p-image-45305-moyenne

Woontrend: Soft Curves

De architectuur van de meeste Nederlandse woningen is gebaseerd op strakke, rechte lijnen. Met ronde vormen doorbreek je dit. Soft Curves omarmen je en geven een gevoel van behaaglijkheid. En laten je de harde buitenwereld even vergeten.

Kleine ruimte lijkt groter

Als jouw woonruimte niet heel groot is kies je voor een combinatie van verschillende ronde vormen om de kamer groter te laten lijken. Een bank met ronde vormen in combinatie met een rond karpet. Een ronde salontafel maakt het helemaal af. Je vindt altijd wel een model dat perfect bij je past.

Soft Curves Gau coffee table Treku flow lab rotterdam 356x356 1
Domino.18 van Montis
Soft curves Around coffeetable Muuto flow lab rotterdam 356x356 1
6400 van Gelderland
Soft Curves new co studio henk dodo moooi carpets haze ferm living 2 356x356 1
Roundabout van Perletta Carpets
Soft Curves Perletta Roundabout karpet Flow Lab Rotterdam 356x356 1
New Co van Studio Henk
Soft curves Gelderland 6400 Flow Lab 1 356x356 1
Around tables van Muuto
Soft Curves Domino 18 Montis Flow Lab Rotterdam 1 356x356 1
Gau tafels van Treku

Rond de eettafel

De ronde eettafel is helemaal terug van weggeweest en voelt zich helemaal op z’n plek in deze trend. En een ronde tafel zorgt voor gezelligheid aan tafel. Niemand zit aan het uiteinde of zonder overbuurman, iedereen doet mee!

table ronde cph 20 copenhague o120cm h 74 cm hay p image 45305 moyenne 1

Accessoires vliegen in het rond

Ben je nog niet echt toe aan Soft Curves meubels? Begin dan met accessoires. Vazen met mooie rondingen zoals de Ikebana vaas van Fritz Hansen, de Kink Vase van Muuto of de strakke vazen van Raawii. Voeg de tafellamp Vuelta Van Ferm Living toe of de Nelson hanglamp van Hay en maak het af met een ronde poef, bijvoorbeeld Five van Muuto.

Soft Curves Raawii strom jug flow lab rotterdam 356x356 1
strakke vazen van Raawii
Soft Curves Muuto kink vase flow lab rotterdam 356x356 1
Kink Vase van Muuto
Soft Curves Ikebana vase Fritz Hansen Flow Lab Rotterdam 356x356 1
Ikebana vaas van Fritz Hansen
Soft Curves Muuto Five Pouf Flow Lab Rotterdam
Five van Muuto
Soft Curves Nelson hanglamp Hay flow lab rotterdam 556x556 1
Nelson hanglamp van Hay

Woontrend: Warm Earth

De trend Warm Earth brengt warme woestijnkleuren zoals beige, donkerbruin, warm oranje en warme wit tinten in huis. Dat het ook in deze trend gaat over cosiness in huis is niet zo gek in de tijd waarin we op dit moment leven.

Daarom zie je in deze trend naast warme kleuren ook warme materialen, zoals wollen stoffen en rijke materialen als bouclé. De Elephant fauteuil van Norr 11 is hier een goed voorbeeld. De fauteuil heeft een organische vormgeving en wordt aaibaar door de bouclé stof die er op verwerkt is. Het houten onderstel haalt de natuur weer terug.

3 1

Kies je voor deze rustige basis dan kun je de warme kleuren naar smaak toevoegen. Grote objecten geven deze trend een krachtige uitstraling. Kies voor styling dus niet voor veel kleine frutsels maar voor het grote gebaar.

Bijvoorbeeld de Ridge vase van Muuto in een warme terracotta tint. Mooi als object maar ook met natuurlijke pluimen voor een extra effect.

muuto ridge vaas

Meer inspiratie voor deze trend

16 356x356 1
12 356x356 1
24 356x356 1

Woontrend: Scandinavian

Scandinavisch design staat voor eenvoud en functionaliteit. Je denkt daarbij vast meteen aan licht hout en zachte pastel tinten. Maar ook deze trend gaat met zijn tijd mee en er is een duidelijke verschuiving te zien naar diepere tonen. Denk aan donkerblauw, diep rood en warme toffee tonen. Het lichte hout wordt steeds vaker vervangen voor gerookt eiken of zelfs walnoot hout.

De beroemde About a Chair collectie van HAY – die we kennen van het naturel eiken pootje – kun je bijvoorbeeld sinds kort bestellen in walnoten hout. Met een water gedragen laklaag erover. Extra makkelijk in het onderhoud. Combineer je dit onderstel met de bestaande kuip kleuren dan blijf je toch in de Scandinavische sferen. Ga je er vol voor? Dan is een donkere stoffering een goede keus en is je stoel klaar voor deze trend.

Scandinavisch afbeelding 1 scaled

Wanneer je niet direct wilt uitpakken met een hardere kleur op de wanden of op grote meubelstukken is ons advies om te gaan voor kleur in kleinmeubelen. Een bijzettafel in een warme toffee kleur of een gekleurde lamp boven je eettafel geeft je interieur direct al een oppepper.

Scandinavisch afbeelding 5 356x356 1
Tray table van HAY
Scandinavisch afbeelding 6 356x356 1
Bonbon lamp van HAY
Scandinavisch afbeelding 4 356x356 1
Tip lamp van Muuto

Gelukkig verdwijnen de frisse tinten niet. Kijk maar naar de accessoires van HAY. Zij combineren diepere kleuren met de herkenbare zachtere pasteltinten. Wat wel altijd hetzelfde zal blijven: het Scandinavische interieur gaat om ranke belijning, functionaliteit en niet te veel poespas. Door een goede combinatie tussen warme, rijke tinten en de koelere, felle kleuren kun je deze trend geleidelijk integreren in je bestaande Scandinavische interieur.

Scandinavisch afbeelding 7 scaled