Blog

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Montana blog flow rotterdam lab montana kasten kleuren 960x720 1

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Het modulaire kastensysteem van Montana geeft je de vrijheid om kleur los te laten in je interieur. Laat de Picasso in je los met colour blocking of ga voor een zacht poëtische kleur. Bij FLOW Lab helpen we je graag met een interieuradvies om jouw eigen kleur verhaal te creëren. Opgericht in 1982 door Deense designer Peter J. Lassen, staat Montana voor het uiten van expressiviteit. Montana’s modulaire kastensysteem geeft je de mogelijkheid om je persoonlijkheid te vertalen naar je interieur. Het systeem bestaat uit 36 modules en is verkrijgbaar in maar liefst 42 inspirerende kleuren. Denk aan ‘Mist’, ‘Marsala’ en ‘Hazelnut’.
Montana-blog-flow-rotterdam-lab-montana-kasten-kleuren-960x720
Montana blog flow rotterdam labweb Montana Colours vert 956x637 1
Montana blog flow rotterdam lab Margrethe Odgaaard colour specialist 556x556 1

Kleur poëzie

Elke 8 jaar vernieuwt Montana haar kleurpalet. Hun laatste nieuwe palet is tot stand gekomen door een samenwerking met kleuren tovenares Margrethe Odgaaard. Margrethe heeft zich laten inspireren door poëzie en sensualiteit die ze heeft laten voortvloeien in de verschillende kleuren. Ze begon bij de basis van de mens; ons lichaam. Ons lichaam heeft liefde nodig, wil gehoord worden en de ruimte krijgen. De kleuren hebben op de eerste plek een connectie met ons lichaam en refereren aan onze zintuigen.

Colour blocking terug van weggeweest

Vorig jaar zagen we het al op de catwalk, en nu komen designers met hun eigen versie van colour blocking. We zijn weer helemaal verliefd op het samenvoegen van verschillende kleuren! Het Montana modulaire kastensysteem leent zich perfect om te spelen met deze trend. Je kan het klein houden of all-out gaan, het is volledig aan jou. In onze showroom hebben we gekozen voor een verfrissend kleurpallet in combinatie met hout en pastel tinten. Ook hebben we de kleur ‘Camomile’ gecombineerd met een tropisch behang.  

Montana blog flow rotterdam lab 956x636 1
Montana colours 2020

Ervaar de kleuren zelf in onze interieurwinkel

Alle kleuren zijn een uiting van persoonlijkheid en brengen verschillende gevoelens met zich mee. Zo geeft Montana’s ‘Mist’ rust en ruimte en geeft ‘Marsala’ een gevoel van mysterie en luxe. Vind je het spannend om met kleur aan de slag te gaan of weet je niet hoe je jouw persoonlijkheid naar voren kan halen? Bij ons FLOW Lab in Rotterdam kunnen we je helpen om de kleuren tot leven te brengen in je huis. 

Mooi voor iedereen

Helemaal mooi: sinds dit jaar is Montana een van de eerste europese designmerken met het EU-Ecolabel, dat staat voor duurzaamheid van begin tot eind. Duurzaamheid is altijd belangrijk geweest voor het Deense merk en ze zijn erg trots op het label.

Montana blog flow rotterdam lab montana kast matser
Montana blog flow rotterdam lab eco label

Geef een reactie