Uncategorized

Tips voor het kiezen van een bank

Montis Rdam Domino 18 Orstto 07 187 2 2 960x720 1

Tips voor het kiezen van een bank

Eindelijk is het zover, je mag je nieuwe huis gaan inrichten! En eindelijk heb je de ruimte voor een nieuwe design bank in je woonkamer. Maar hoe kies je een bank die perfect aansluit bij jouw interieur? Lees dan snel verder.
Montis-Rdam__Domino-18_Orstto-07_187_2-2-960x720
6400 HR 556x366 1

Tips voor het kiezen van een bank

Eindelijk is het zover, je mag je nieuwe huis gaan inrichten! En eindelijk heb je de ruimte voor een nieuwe design bank in je woonkamer. Maar hoe kies je een bank die perfect aansluit bij jouw interieur? Welke kleur bank past er mooi bij en aan welke zithoogte moet de bank voldoen? Gelukkig zijn wij bij Flow Rotterdam hier om jou op weg te helpen bij het kiezen van de juiste bank. Wij hebben een aantal tips voor jullie verzameld waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe bank.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank zijn er een aantal vragen belangrijk, zoals hoe groot het bankstel mag zijn, aan welke zithoogte moet de bank voldoen, is er ruimte voor een hoekbank en of de bank bij je huidige of nieuwe interieur past. Daarom helpen wij je graag op weg met onze tips voor het kiezen van een bank:

Tip 1: Bepaal de afmetingen van de woonkamer
Het is belangrijk om de afmetingen van je woonkamer in kaart te brengen. Zo weet je precies waar je de bank het beste kunt plaatsen en hoe groot je bankstel mag zijn. Heb je ruimte voor een mooie hoekbank of heb je een wat knussere woonkamer en is daarom een keuze voor 2-zitter de beste optie.                        

Tip 2: Bedenk welke zichtlijnen belangrijk zijn voor het interieur.
Zit je graag bij het raam, of misschien wel lekker knus bij de openhaard? Dit is belangrijk om te weten zodat je de zichtlijnen kunt bepalen van je bank. Aan de hand van deze zichtlijnen kun je bepalen waar de bank moet komen. Ook niet geheel onbelangrijk, houd ook rekening met het looppad en deuren.

Tip 3: Bepaal het aantal zitplaatsen
Heb je een groot gezin of gaan jullie net samenwonen? Het aantal zitplaatsen van de bank bepaal je door naar de afmetingen van de woonruimte te kijken en natuurlijk de samenstelling van je gezin. Ook is het natuurlijk een optie om je bank te combineren met een fauteuil.

Tip 4: Kies het juiste zitcomfort?
Zit je liever hoog of wil je heerlijk loungen op je bank? Het is belangrijk om het juiste zitcomfort te kiezen waar jij het lekkerste op zit. Naast het juiste comfort is ook de diepte van de bank een gegeven om naar te kijken.

Tip 5: De uitstraling van de bank
In welke stijl wil jij je bank? Ga je voor een industriële look of meer voor een klassiek design? Dit is natuurlijk afhankelijk van je huidige of nieuwe interieur. Bij Flow Wonen helpen we je graag bij het maken van een keuze. Kun jij wel advies gebruik over de uitstraling van je bank? Maak dan een afspraak voor interieuradvies plan.

 

Montis Rdam Domino 18 Orstto 07 187 2 2 960x720 1

Een greep uit onze collectie:

Domino bank: Deze bank kan in verschillende opstellingen worden gezet en is een verzameling van zachte blokken. De bank is voorzien van een losse stoffering waardoor de bank een nonchalante uitstraling heeft.

 

 De In Situ Bank: Deze bank is ontworpen vanuit het idee om een bank te creëren die aangepast kan worden aan elke ruimte en naar elke smaak. Door de losse elementen kun je de opstelling blijven aanpassen en zijn er ontelbaar veel mogelijkheden.

In situbank
Retue Aztec Fidal01 LR 712x570 1

Aztec Bank: Deze bank met forse leuningen straalt pure comfort uit. Door strakke en vlakke leuningen kun je hier moeiteloos allerlei spullen op kwijt. De bank heeft prachtige ronde vormen en dit maakt de bank erg praktisch in een klein interieur.

De Togo: Hier wil en kan je niet meer uitkomen, zo fijn! De Ligne Roset togo bank bestaat al 40 jaar, maar is nog steeds razend populair in Nederland. Deze fauteuil behoort tot de populaire collectie van Ligne Roset. De design van deze togo is zowel functioneel als praktisch. De bank bestaat uit verschillende onderdelen welke aan elkaar geschoven kunnen worden om een geheel te creëren. De togo kan ook op verschillende plekken binnen de woonkamer gebruikt worden, zo zorg je er toch voor dat verschillende elementen binnen het interieur bij elkaar komen.

Ligne Roset togo sfeer2

Wil je alle bankopstellingen en mogelijkheden liever eerst in het echt bekijken?

Kom dan eens gezellig een kijkje nemen in de Flow Wonen showroom!
Wil jij meer inspiratie over Scandinavische interieurs? Volg ons op Instagram voor meer wooninspiratie! 

Interieuradvies aanvragen bij Flow

Wij denken graag met je mee als het gaat om jouw persoonlijke Scandinavische interieur. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met één van onze interieurstylisten. Onze showroom is namelijk in deze tijd wel op afspraak geopend voor adviezen! Neem dan een kijkje in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Geef een reactie