Uncategorized

Stalen deuren met glas een interieur hit: in zowel de industriële als Scandinavische stijl!

Blog feb stalen deur scandinavisch

Stalen deuren met glas een interieur hit: in zowel de industriële als Scandinavische stijl!

Op huizensites en Instagram valt er bijna niet meer overheen te kijken: de stalen binnendeur met glas. Het lijkt ondertussen wel alsof iedere woning ze heeft.
Blog-feb_stalen-deur-scandinavisch
135716818 850108995822387 3961175707648472895 n 1 556x556 1

Trend alert: Stalen binnendeuren!

De stalen deur met glas worden tegenwoordig ook vaak gebruikt in badkamers als douche-afscheiding. Met een stalen deur creëer je een industriële look, die op dit moment heel populair is in het interieur. Zo’n interieur is gebaseerd op de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw. En denk ook aan de New Yorkse lofts. In het industriële interieur worden robuuste materialen toegepast zoals baksteen, stoer hout en staal.

Ontstaan van de ‘stalen deuren met glas’-trend

De populariteit van de industriële look is al een aantal jaar geleden begonnen. Met het hergebruik van oude materialen past het ook goed in de huidige tijd. Maar de stalen binnendeur die er onderdeel van is, heeft ook echt veel voordelen: het maakt de woning licht en open, en verbindt op een speelse manier verschillende ruimtes zoals hal en woonkamer met elkaar.

Hoewel voortgekomen uit de industriële trend, past de stalen deur eigenlijk in ieder interieur. Het geeft jouw interieur een eigentijdse uitstraling. In oude huizen zorgt het voor vernieuwing en bij basic inrichtingen geeft het net dat beetje extra.

Blog feb stalen deur wit 556x556 1
Blog februari stalen deur 556x556 1

Zwarte stalen deuren gecombineerd met een Scandinavische stijl

Was jij van mening dat een stalen deur enkel met een industriële stijl gecombineerd kon worden? Dan is een bezoek aan ons Flow Lab zeker de moeite waard. Want, wij vinden de stalen deur ook heel goed toepasbaar in de Scandinavische stijl. In het Scandinavische interieur kun je het beste kiezen voor een smal profiel om de grafische vormen van deze interieurstijl te behouden. De laatste tijd zien wij een ontwikkeling dat voor de stalen deur steeds vaker voor wit gekozen wordt. Hiermee houd je het kleurenpalet rustig en is er ruimte voor kleur in textiel of accessoires.

Wat kosten stalen deuren?

De prijs van stalen deuren is afhankelijk van het merk, het materiaal en de grootte. Vaak zullen ook de op maat gemaakte deuren wat hoger zijn in de prijs. In onze showroom in Rotterdam kun je de stalen deuren van Skygate bekijken. De deuren van Skygate zijn prachtig, met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Onze interieurstylisten vertellen je graag meer over deze prachtige aanvulling op het Scandinavische interieur.

Stalen industriële binnendeuren: hoe te combineren?

Ben jij van plan om een stalen industriële binnendeur aan te schaffen? En heb je (nog) geen idee hoe je deze kunt combineren? Loop dan gelijk even door naar de presentatie van Base Gietvloeren die ook te vinden zijn bij Flow Lab. Hoewel het Scandinavisch interieur vaak gecombineerd wordt met een houten visgraatvloer vinden wij dat ook de strakke gietvloer er prachtig bij past. Want, hoe simpeler de basis hoe meer je je kunt uitleven met materialen en kleuren.

Blog feb stalen deur brons 556x371 1
89666786 500150990874596 4912648227270636478 n 556x417 1

Interieuradvies aanvragen bij Flow

Wij denken graag met je mee als het gaat om jouw persoonlijke Scandinavische interieur. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met één van onze interieurstylisten. Onze showroom is namelijk in deze tijd wel op afspraak geopend voor adviezen! Neem dan een kijkje in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Geef een reactie