flow rotterdam woonwinkel flow lab axel xl bank montis design scandinavisch flint sfeerafbeelding montis kopie 960x720 1

Montis design meubelen.

Montis hanteert het motto ‘Onderzoek alles, maar behoud het goede’. Innovatieve technieken en nieuwe materialen helpen Montis steeds verder, maar zonder kwaliteit en zitcomfort uit het oog te verliezen. Montis heeft Brabantse roots en produceert nog steeds alles in de eigen fabriek in Dongen. De ontwerpen van Montis worden niet beperkt door rechte lijnen en hoeken. Deze speelse vormentaal is mogelijk door vormschuimen een productieproces waarbij een frame van gebogen stalen buizen omgoten wordt met polyurethaanschuim. Die manier van werken minimaliseert het restafval, garandeert zitcomfort, een lange levensduur en grote creatieve vrijheid.

Montis Banken

Dat Montis sinds 1975 prachtige en vooral kwalitatieve designer banken fabriceert is internationaal bekend. Met Montis banken gaat er een hele nieuwe woon- en leefwereld voor je open! Alle banken van Montis zijn in diverse formaten, bekledingen en met verschillende opties te verkrijgen. Zo kun je elke bank geheel naar eigen wens samenstellen.

Domino.18

De Domino.18 biedt oneindig veel mogelijkheden. Dineren, vergaderen of gamen. Elementenbank Domino.18 wordt volledig opgebouwd uit lossen bouwstenen, dus je kunt zelfs kiezen waar en hoe je rug- en armleuningen toevoegt.  Met de ronde hoek- en verbindingselementen krijgt deze bank een organische, vriendelijke look. Daarnaast kunnen soepele rug-kussens worden toegevoegd, zoveel als je zelf wilt, voor het beste comfort. Ook de bekleding kent vele mogelijkheden. Kies voor één uni stof of combineer verschillende dessins. De Domino van Montis is ontworpen door Dick Spierenburg en de losse stoffering op het bovenvlak geeft het nuchtere ontwerp een royaal karakter.

Wij helpen je graag bij het samenstelling van jouw ideale Domino.18.

Montis Rdam Domino 18 Orstto 07 187 2 2 960x720 1
Montis axel bank xl 556x556 1

Axel XL

Door zijn tijdloze vormgeving en fantastische zitcomfort is bank Montis Axel inmiddels een echt icoon in de collectie van Montis. Naast de basis versie met een actieve zit is er nu ook een XL lounge versie. Welke opstelling je ook kiest de Axel zorgt altijd voor comfort. Of het nou liggend of zittend is, de nuchtere vormgeving zorgt altijd voor het juiste zitgemak. De bank is opgebouwd uit afgewerkte elementen die je flexibel kunt opstellen. 

Aztec

De Aztec bank is een ontwerp van Gerard van de Berg uit 1981. Deze klassieker uit de jaren ’80 is tegenwoordig in een nieuw jasje gestopt en heeft een spectaculaire comeback gemaakt! Vanzelfsprekend aangepast aan de wensen van nu. De comfortabele vulling en de uitbreiding in elementen zorgen voor nog meer comfort en flexibiliteit.  Een interessant functioneel detail vormen de schuinen inkepingen aan de binnenkant van de leuningen. Deze zorgen voor maximale ondersteuning en verhogen het comfort. Bank Aztec is ook in een extra diepe versie leverbaar, de Aztec XL. Beide versies van deze bank vind je in onze showroom.

Retue Aztec Fidal01 LR 712x570 1

Montis fauteuils

Om de zithoek compleet te maken heeft Montis ook een uitgebreid aanbod eigentijdse fauteuils die je uitnodigen om heerlijk te ontspannen. Dankzij hun strakke vormgeving passen deze fauteuils in ieder interieur. 

Nieuwsgierig hoe je de mooie en strakke fauteuils kunt combineren in je huidige interieur? Vraag dan naar onze interieurstylisten en wij helpen je graag bij het maken van een interieurplan.

Fauteuil Fabian

Een stoel waaruit je niet meer wilt opstaan! Dat had designer Oliver Schick voor ogen. En een statement in de ruimte. Door de visie van de designer en de expertise van Montis zijn beide gelukt. Hoewel ontworpen in 2023 past deze fantastische fauteuil perfect in de retro trend die we overal zien.

Fauteuil Florence

Dit 70-er jaren icoon van Gerard van de Berg is weer helemaal klaar voor de toekomst. Organisch, comfortabel en robuust. Florence is verkrijgbaar in leer of talloze stoffen varianten. Als riante eenzitter óf als meerpersoons sofa.

Fauteuil Ella 

De mond van Ella Fitzgerald was Niels Bentzen's inspiratie voor fauteuil Ella. Naast een strakke versie is er ook een variant met een binnenkant. De optie om aan de binnen- en buitenkant verschillende stof- en leervarianten te kiezen, biedt verrassende combinatiemogelijkheden. 

Montis salontafels

 Hoewel je Montis waarschijnlijk het beste kent van hun banken, stoelen en fauteuils bieden zij ook een mooie collectie salon- en bijzettafels aan zodat je de zithoek helemaal in Montis stijl zou kunnen afmaken. Kom inspiratie opdoen in onze showroom van 2000m2.

Muuto-strand-hanglamp

Salontafel Flint

Flint is een moderne salontafel van Montis die opvalt
door haar eenvoud. Met een vanzelfsprekende
natuurlijkheid, een flinterdun verjongd blad rondom
en een elegant gekruist onderstel. Het blad van
Flint is te verkrijgen in een ronde, ovale of
rechthoekige uitvoering. Dit maakt het combineren
met je eigen interieur nog makkelijker!

Video afspelen
Muuto-strand-hanglamp

Bijzettafel Olio

 Olio is speciaal ontwikkeld voor de elementen bank Aztec. Deze bijzettafel is gemaakt van restanten van buizen en plaatmateriaal. Omdat het blad uit verschillende delen bestaat kan het uit restpartijen gelaserd worden. De constructie van Olio is zo dat je de bijzettafel tussen de elementen van je bank kunt plaatsen. Zo heb je alles wat je nodig hebt altijd bij de hand. Leverbaar in roest- en zandkleur.

Video afspelen

Ontworpen door top designers

Dick Spierenburg

Dick Spierenburg heeft zijn naam verenigd aan toonaangevende Nederlandse design meubelfabrikanten, Pastoe, Gelderland en Montis. Voor Montis ontwierp Spierenburg de design zithoek Domino.

Gerard van den Berg

Als medeoprichter van Montis is Gerard jarenlang (tot 1990) als vaste ontwerper aan Montis verbonden geweest. De kunst van het ontwerpen is volgens Gerard: heel zuiver blijven denken. Hij focust zich op een basisidee en vermijdt de neiging om dat te gaan versieren en compliceren.

Get Inspired!

De comfortabele design meubelen van Montis zijn verkrijgbaar in honderden variaties van kleuren en stoffen. In onze showroom van 2000m2 vind je een ruimte collectie en zijn alle mogelijkheden inzichtelijk te maken. Wij staan voor persoonlijke aandacht en ontzorging. Wij werken enkel interieurstylisten die je helpen om uit alle variaties zoals opstellingen, varianten, kleuren en stoffen de beste keuze te maken op basis van jouw voorkeuren en interieur.

HI DESIGN ADDICT,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

muuto ridge vaas
Don’t you just love it when a plan comes together?

interieuradvies

 

Wie wel eens in Rotterdam geweest is, weet het: Flow Lab heeft het gewoon allemaal. Het mooiste van Fritz Hansen, het meeste van Muuto en het leukste van Gubi. En dat zie je terug in al die fijne leefopstellingen die onze interiordesigners creëren in onze showroom.

Je nieuwe interieur begint hier

Het enige plan dat je nodig hebt om jouw flow in je huis te creeren, begint met een belletje naar 010-285 08 14. Vind je het fijner als we jou bellen?

Vul dan hieronder je contactgegevens in. 

  ADRES

  Vlaardingweg 85
  3044 CJ Rotterdam

  TELEFOONNUMMER

  E-MAILADRES

  OPENINGSTIJDEN

  Dinsdag t/m vrijdag: 9:30 - 17:30
  Zaterdag: 9:30 - 17:00
  Zondag & maandag gesloten