Nieuwbouwwoning gekocht?

Zijn jullie van plan om binnenkort een nieuwbouwwoning te kopen of hebben jullie al een nieuwbouwwoning gekocht en is de oplevering binnenkort? Het grote voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning is dat je deze geheel naar je eigen smaak en stijl kunt inrichten. Voordat je kunt beginnen met het inrichten van je nieuwbouwwoning is het handig om alvast te bepalen welke woonstijl het beste bij jullie past. Gaan jullie voor een landelijke woonstijl, industriële woonstijl of toch voor de Scandinavische woonstijl? Of willen jullie verschillende woonstijlen met elkaar combineren? Alles is mogelijk in je nieuwe huis! Wist je dat je bij Flow Rotterdam ook interieuradvies op maat kunt krijgen? Wij kunnen samen met jou een compleet interieurontwerp maken voor je nieuwe woning. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om meer te lezen over Flow Lab: Interieuradvies op maat!

Young Couple Moved New House Apartment Having Fun With Cardboard Boxes Relaxing After Cleaning Unpacking Moved Day
stock 01 720x400 1

Nieuwbouwwoning inrichten: Waar let je op?

Je nieuwe woning wordt binnenkort opgeleverd, maar waar moet je eigenlijk opletten bij het inrichten van je nieuwe woning? Een nieuwbouwhuis inrichten is toch altijd net even iets anders dan een bestaande woning inrichten. In een nieuwbouwwoning heb je namelijk niet de mogelijkheid om door de kamers te lopen zoals bij een bestaande woning. Dit heeft natuurlijk ook als groot voordeel dat je werkelijk alles kunt bepalen, zelfs waar de stopcontacten komen en deze eruit komen te zien. Daarnaast is het erg belangrijk om van tevoren een lichtplan op te stellen. Dit moet je namelijk al vaak een jaar voor de oplevering van het huis doorgeven. Lees snel verder voor meer tips over het inrichten van je nieuwbouwwoning.

Wat is een lichtplan?

Je hoort het steeds vaker voorbij komen in woonprogramma’s: een lichtplan. Maar wat is het nu precies? Een lichtplan is een ontwerp van de verschillende ruimtes in je huis waarop te zien is hoe de indeling van de lampen is. Verlichting is namelijk van essentieel belang en bepalend voor de sfeer. Te hard licht is ongezellig en te weinig verlichting is onpraktisch.

top view phone top architectural plan 720x400 1
notepad house figure near schemes 720x400 1

Hoe maak je een lichtplan?

Maak van de verschillende ruimtes een plattegrond op schaal. Dit kan gewoon een schets zijn of misschien heb je nog de plattegrond van je nieuwe woning die je kunt gebruiken voor het lichtplan. Bedenk waar je in welke kamer welk soort verlichting wilt. Er zijn verschillende soorten verlichting voor sfeer maar ook voor activiteiten zoals koken.

  • Basisverlichting: Fel licht: Praktisch en bedoeld om snel aan te zetten maar niet aan te houden. Hierbij kun je denken aan een grote lamp als je thuiskomt.
  • Sfeerverlichting: De naam zegt het al. Dit is verlichting om sfeer te creëren in je nieuwe woning. Sfeerverlichting is vaak warm, gedimd en zacht.
  • Functionele verlichting: Dit is verlichting met een bepaald doel, denk bijvoorbeeld aan een leeslamp of een lamp om je aanrecht mee te verlichten
  • Accentverlichting: Wil je iets uitlichten? Bijvoorbeeld een fotocollage of schilderij aan de muur? Dan is accentverlichting de oplossing.

In het lichtplan staan dus de opstellingen van de verlichting in je huis, waar ze moeten komen, welke punten er beter verlicht moeten worden en waar de sfeerverlichting moet komen.  Een lichtplan voor je nieuwbouwwoning is dus van essentieel belang omdat je dit vooraf niet kunt bekijken, zoals bij een bestaande woning. Heb je hulp nodig bij het opstellen van een lichtplan voor je nieuwe woning? Wij bij Flow Lab helpen je wij graag met het opstellen van een lichtplan voor je nieuwbouwwoning.

Woonstijlen en woonwensen in kaart brengen

Nu je een lichtplan hebt gemaakt en bepaald hebt waar de verlichting moet komen te hangen is het tijd om je woonstijl in kaart te brengen. Veel mensen weten niet goed wat hun stijl precies is. Ben jij degene die ook niet goed weet welke woonstijl je mooi vindt? Maak dan een moodboard. Een moodboard is een digitale collage waarmee je concepten, ideeën, gedachte of een gevoel kunt visualiseren. Wil jij ook een moodboard maken voor je nieuwe woonstijl? Maak dan gebruik van Pinterest.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een moodboard? Bekijk hier onze Pinterest pagina en laat je inspireren door de Scandinavische woonstijl!

happy african american young family bought new house 720x400 1
flow lab rotterdam woonwinkel sfeerafbeelding showroom gelderland 720x400 1

Nieuwbouwhuis inrichten

Nu je een lichtplan hebt opgesteld en je woonstijl hebt bepaald is het natuurlijk de tijd voor het echte werk, namelijk shoppen voor je nieuwe interieur en je nieuwbouwhuis inrichten! Ben jij helemaal fan van de Scandinavische woonstijl en wil jij je huis helemaal hygge maken? Dan ben je bij Flow Rotterdam aan het juiste adres. Wij zijn een woonwinkel gespecificeerd op de Scandinavische woonstijl. In ons assortiment vind je meubelen van Fritz Hansen, Ligne Roset, Hay en nog vele andere bekenden topdesigners.

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Kom dan eens langs in onze Showroom in Rotterdam en laat je verwonderen door de mooie Scandinavische woonstijl. Wil jij alles in een keer goed doen? Of meer inspiratie op doen door interieurvoorbeelden te zien van verschillende woonkamer indelingen? Maak dan eens kennis met onze interieurspecialisten en vraag naar de mogelijkheden voor een interieuradvies op maat! Klik hier voor interieuradvies op maat.

Wil je weten hoe ons interieur in jouw woning staat?

Kom dan vandaag nog langs in onze showroom in Rotterdam. Wij denken graag met je mee als het gaat om het inrichten van je nieuwe woning. Neem een kijkje in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Kom in jouw flow

Hoe kunnen we jóu helpen flow in je huis te creëren? Jij mag het zeggen! Bel 010-285 08 14 of vul je
gegevens in als je liever wilt dat we jou bellen…