Nieuwbouwwoning inrichten: Waar let je op?

Je nieuwe woning wordt binnenkort opgeleverd, maar waar moet je eigenlijk opletten bij het inrichten van je nieuwe woning? Een nieuwbouwhuis inrichten is toch altijd net even iets anders dan een bestaande woning inrichten. In een nieuwbouwwoning heb je namelijk niet de mogelijkheid om door de kamers te lopen zoals bij een bestaande woning. Dit heeft natuurlijk ook als groot voordeel dat je werkelijk alles kunt bepalen, zelfs waar de stopcontacten komen en deze eruit komen te zien. Daarnaast is het erg belangrijk om van tevoren een lichtplan op te stellen. Dit moet je namelijk al vaak een jaar voor de oplevering van het huis doorgeven. Lees snel verder voor meer tips over het inrichten van je nieuwbouwwoning.

Wil je een handig stappenplan voor het inrichten van je nieuwbouwwoning? Klik dan hier

Wat is een lichtplan?

Je hoort het steeds vaker voorbij komen in woonprogramma’s: een lichtplan. Maar wat is het nu precies? Een lichtplan is een ontwerp van de verschillende ruimtes in je huis waarop te zien is hoe de indeling van de lampen is. Verlichting is namelijk van essentieel belang en bepalend voor de sfeer. Te hard licht is ongezellig en te weinig verlichting is onpraktisch.

Hoe maak je een lichtplan? 

Maak van de verschillende ruimtes een plattegrond op schaal. Dit kan gewoon een schets zijn of misschien heb je nog de plattegrond van je nieuwe woning die je kunt gebruiken voor het lichtplan. Bedenk waar je in welke kamer welk soort verlichting wilt. Er zijn verschillende soorten verlichting voor sfeer maar ook voor activiteiten zoals koken.

 • Basisverlichting: Fel licht: Praktisch en bedoeld om snel aan te zetten maar niet aan te houden. Hierbij kun je denken aan een grote lamp als je thuiskomt.
 • Sfeerverlichting: De naam zegt het al. Dit is verlichting om sfeer te creëren in je nieuwe woning. Sfeerverlichting is vaak warm, gedimd en zacht.
 • Functionele verlichting: Dit is verlichting met een bepaald doel, denk bijvoorbeeld aan een leeslamp of een lamp om je aanrecht mee te verlichten
 • Accentverlichting: Wil je iets uitlichten? Bijvoorbeeld een fotocollage of schilderij aan de muur? Dan is accentverlichting de oplossing.

In het lichtplan staan dus de opstellingen van de verlichting in je huis, waar ze moeten komen, welke punten er beter verlicht moeten worden en waar de sfeerverlichting moet komen.  Een lichtplan voor je nieuwbouwwoning is dus van essentieel belang omdat je dit vooraf niet kunt bekijken, zoals bij een bestaande woning. Heb je hulp nodig bij het opstellen van een lichtplan voor je nieuwe woning? Wij bij Flow Lab helpen je wij graag met het opstellen van een lichtplan voor je nieuwbouwwoning.

Woonstijlen en woonwensen in kaart brengen

Nu je een lichtplan hebt gemaakt en bepaald hebt waar de verlichting moet komen te hangen is het tijd om je woonstijl in kaart te brengen. Veel mensen weten niet goed wat hun stijl precies is. Ben jij degene die ook niet goed weet welke woonstijl je mooi vindt? Maak dan een moodboard. Een moodboard is een digitale collage waarmee je concepten, ideeën, gedachte of een gevoel kunt visualiseren. Wil jij ook een moodboard maken voor je nieuwe woonstijl? Maak dan gebruik van Pinterest.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een moodboard? Bekijk hier onze Pinterest pagina en laat je inspireren door de Scandinavische woonstijl!

Nieuwbouwhuis inrichten

Nu je een lichtplan hebt opgesteld en je woonstijl hebt bepaald is het natuurlijk de tijd voor het echte werk, namelijk shoppen voor je nieuwe interieur en je nieuwbouwhuis inrichten! Ben jij helemaal fan van de Scandinavische woonstijl en wil jij je huis helemaal hygge maken? Dan ben je bij Flow Rotterdam aan het juiste adres. Wij zijn een woonwinkel gespecificeerd op de Scandinavische woonstijl. In ons assortiment vind je meubelen van Fritz Hansen, Ligne Roset, Hay en nog vele andere bekenden topdesigners.

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Kom dan eens langs in onze Showroom in Rotterdam en laat je verwonderen door de mooie Scandinavische woonstijl. Wil jij alles in een keer goed doen? Of meer inspiratie op doen door interieurvoorbeelden te zien van verschillende woonkamer indelingen? Maak dan eens kennis met onze interieurspecialisten en vraag naar de mogelijkheden voor een interieuradvies op maat! Klik hier voor interieuradvies op maat.

 

Wil je weten hoe ons interieur in jouw woning staat?

Kom dan vandaag nog langs in onze showroom in Rotterdam. Wij denken graag met je mee als het gaat om het inrichten van je nieuwe woning. Neem een kijkje in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Bekijk onze showroom
 • icon/icon-ruler

  2000 m2 design

 • icon/icon-contact

  Persoonlijk contact met onze adviseurs

 • icon/icon-tag

  Alle merken onder een dak

 • Goede bereikbaarheid en gratis parkeren

 • icon/icon-chair

  De nieuwste woontrends

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Egg Chair

Iconische Scandinavische ontwerpen

Als we denken aan het Scandinavisch design, denken we aan praktische en stijlvolle interieurs. Wij nemen je mee door de geschiedenis van het Scandinavische Design!

Moodboard

Stappenplan inrichten nieuwbouwwoning

Ben je er helemaal klaar voor om te beginnen met het inrichten van je nieuwbouwwoning? Lees hier tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Pumpkin Ligne Roset

De 5 must have meubelen van Ligne Roset

Tijdloze en luxe designmeubelen, dàt is waar het merk Ligne Roset voor staat. Met hun mooie designs is elk meubelstuk een echte eye-catcher voor in jouw interieur.

Meer projecten Meer blogs