/ Gelderland

Mr. Oberman fauteuil

De Meneer Oberman fauteuil dankt zijn naam aan de oprichter van Gelderland, de heer Koene Oberman. Ze zeggen dat hij iedere dag zijn middagdutje in deze comfortabele lounge fauteuil deed. De versie van nu is een heruitgave van het originele ontwerp uit 1971. Deze mooie vormgeving past in elk interieur van vintage tot strak design.

‘Een meubel moet in de eerste plaats de mens dienen, het moet comfortabel zijn, je moet je er lekker in voelen”. – Jan des Bouvrie

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Mr. Oberman

De klassieke versie van de Mr. Oberman is uitgevoerd in het leer. Tegenwoordig heb je een ruimte stoffen en leer collectie waarmee je de fauteuil kan bekleden. Daarnaast kan het buizenframe in het zwart, chrome of matt chrome geleverd worden. De tuigleer banden aan de achter en onderzijde van de fauteuil kan je eruit laten springen met een witte band of juist rustig laten mee kleuren in het zwart met een zwarte buis. Zoals je ziet opties, opties en nog meer opties. Wij helpen je uiteraard graag verder in onze showroom met het maken van de juiste keuzen.

Bijna alle Gelderland modellen hebben een afneembare hoes. Wil je het meubel een keer reinigen of, na verloop van tijd een nieuwe hoes bestellen, dan is dit eenvoudig mogelijk.

Over Gelderland

Hele generaties zijn opgegroeid met banken van Gelderland, want een bank van Gelderland koop je voor het leven.

Gelderland is in 1936 opgericht door de heer Oberman. De oprichter hield van Scandinavisch design wat nog steeds terug te zien is in de collectie.

Gelderland werkt samen met de beste ontwerpers, waarvan Jan des Bouvrie – die al 50 jaar voor Gelderland werkt – waarschijnlijk het bekendst is.

De meubels van Gelderland worden in Culemborg gemaakt.

Over Jan Des Bouvrie

Jan des Bouvrie werkte na zijn opleiding aan de Rietveld-academie te Amsterdam in de meubelzaak van zijn ouders. Nu is hij eigenaar van het toonaangevende interieurinstituut het Arsenaal met een eigen ontwerpstudio. De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn in de loop der jaren echte design klassiekers geworden.

Jan des Bouvrie werkt al bijna 50 jaar voor Gelderland. Jan des Bouvrie: ‘Een meubel moet in de eerste plaats de mens dienen, het moet comfortabel zijn, je moet je er lekker in voelen”.

 

Get inspired

Gelderland

Innovatief en hoge kwaliteit