/ Carl Hansen & Son

Wishbone chair CH24

De Wishbone Chair is een van de meest bekende ontwerpen van Hans J. Wegner voor Carl Hansen & Son. Het is een typisch Scandinavisch design herkenbaar aan de Y-vorm van de rug waar de stoel haar naam aan te danken heeft. De stoel wordt – nog steeds – volledig met de hand gemaakt van massief hout. In de zitting wordt maar liefst 120 meter gevlochten papieren koord verwerkt. Dit model werd voor het eerst gemaakt in 1949 en is nog steeds in productie.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Wishbone chair CH24

De Wishbone Chair wordt gemaakt in massief hout waarbij keuze is tussen essen, beuken, eiken, kersen en walnoot. De paper cord zitting is naturel of zwart. De beukenversie kan in verschillende kleuren geleverd worden. Wij informeren je hier graag over.

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over Hans J. Wegner

De Deense ontwerper Hans J. Wegner (1914 – 2007) wordt gezien als een van de belangrijkste ontwerpers van zijn tijd. Hij wordt wel de stoelen man genoemd omdat hij meer dan 500 soorten heeft ontworpen. De Wishbone Chair die hij maakte voor Carl Hansen & Son is daarvan waarschijnlijk de bekendste.

De sleutel voor zijn succes is de combinatie van zijn enorme vakmanschap en innovativiteit. Zijn ontwerpen zijn altijd eenvoudig maar zeer vernuftig.

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son