/ &Tradition

Utzon

De Utzon Hanglamp van &Tradition is ontworpen in 1947 door Jørn Utzon. Utzon liet zich inspireren door de lijnen van een schip, dit is goed terug te zien in de strakke lijnen van deze design lamp. De keuze van wit of chroom herinnert aan de golven en het noorderlicht. Bekijk deze lamp bij ons in de showroom.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Utzon

De kap van de &Tradition Utzon hanglamp heeft een hoogte van 22 cm, met een diameter van 23 cm. De lamp is gemaakt van gelakt metaal en verkrijgbaar in de kleuren wit, chroom en koper. De maximale snoerlengte is drie meter, de kleur van het snoer past bij de kleur van de lampenkap. De &Tradition Utzon hanglamp heeft een E27 fitting en wordt exclusief lichtbron geleverd.

 

Over &Tradition

&Tradition (of andTradition) ontwerpt prachtige designverlichting en designmeubels. Hanglampen, tafellampen en stoelen: bij dit Deense merk vind je designmeubelen in alle soorten en maten. Sinds 2014 zitten daar ook traditionele kelim vloerkleden bij. Het doel van dit Deense designmerk is een brug te slaan tussen ambacht en design. &Tradition streeft naar innovatie zonder daarbij haar Scandinavische herkomst uit het oog te verliezen. Respect voor de natuur en de ruwe materialen die daaruit voortkomen staan bij het ontwerpen centraal. Dit komt ook tot uiting bij de populaire In Between en Copenhagenseries.

Over Jørn Utzon

Jørn Utzon is de ontwerper van de Utzon lamp. Jørn is een van de grootste Deense architecten van de 20ste eeuw. Bekend om het ontwerp van het Sydney Opera House in de jaren 1950, het is exemplarisch Utzon’s organische concept van architectuur en expressieve sculpturale stijl.

Je vindt de Utzon lamp in Flow Lab.

Get inspired

logo-andtradition

&Tradition

&Tradition verenigt traditie met innovatie