/ Fritz Hansen

Tables Series B616

Het oorpronkelijke idee voor de Tables Series is – hoe kan het? – gebaseerd op een verkeerssituatie in Stockhom in de 60er jaren van de vorige eeuw. Designer Piet Hein raakte geinspireerd en ontwierp de elliptische vorm voor het blad ban de Tables Series. Het ontwerp heeft zijn plek verworven in de wereld van het interieurdesign. Al sinds de vorige eeuw staat het ontwerp nog steeds als een huis en is het niet meer weg te denken uit de Fritz Hansen kollektie.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Tables Series

Door de verspringende maten (vandaar Tables Series) tot 300 cm, zijn alle afmetingen toepasbaar in woon- of werkomgeving. Het blad is van wit laminaat en de kleuren voor de poten is wit, grijs of zwart. Uiteraard is alle stalenmateriaal aanwezig op de showroom van Flow LAB, waar onze stylisten u hierover adviseren.

Over Fritz Hansen

Fritz Hansen bestaat sinds 1872 en mag gezien worden als een wereldnaam op het gebied van meubelen, verlichting en woonaccessoires. Op basis van passie voor kwaliteit, design en vakmanschap verenigt Fritz Hansen hun Scandinavisch handschrift met de visie van topontwerpers zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner , Piet Hein en Jaime Hayon. De iconische modellen uit de kollektie van Fritz Hansen waren baanbrekend in de vorige eeuw en blijven onverminderd in de belangstelling staan van nieuwe generaties consumenten. Fritz Hansen is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 85 landen en 2000 verkooppunten met flagshipstores in Kopenhagen, New York, Milaan en Tokyo.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Piet Hein & Bruno Mathsson

Piet Hein (1905-1996) wordt in zijn biografie omschreven als een “rationele idealist”. Piet Hein was noch een architect, noch een meubelontwerper, maar een filosoof, dichter en wiskundige. In samenwerking met Bruno Mathsson heeft hij de superellips Tables Series ontwikkeld, door Fritz Hansen in 1968 in produktie genomen.

Bruno Mathsson (1907-1988) architect en ontwerper. Op jonge leeftijd al ontwikkelde hij technieken voor gebogen houten vormen voor zitmeubelen in combinatie met webbing. In de 40 er jaren exposeerde het MOMA regelmatig Mathsson’s modellen. Ook zijn architectuur ontwerpen zijn zeer bekend waarbij hij zich onder andere liet beinvloeden door het Eames House in de 40 er en 50 er jaren.

Get inspired

Fritz Hansen

Fritz Hansen: een van de meest gerenommeerde designleveranciers ter wereld. Een combinatie van Scandinavisch design, vernieuwing en vakmanschap.