/ Arco

Shift

Uitschuiftafel Shift is een minimalistische, ranke tafel met een vriendelijke, organische vormgeving. Voor de Shift geldt dat vorm en werkzaamheid samengaan: alle techniek zit in de speciaal voor deze tafel ontwikkelde profielen. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Shift

De Shift is ontworpen op basis van het duramas principe: de kern van de tafel is gemaakt van een plaat met het PEFC keurmerk en daarop is een laag semi-massief hout verlijmd. Door de semi-massieve houten laag heeft de tafel alle voordelen van massief hout én wordt er toch op een ecologische wijze omgegaan met schaars hardhout. Het houten blad rust op een aluminium frame. De gegoten poten lopen taps toe en dit geeft de tafel een stijlvolle uitstraling. De tafel kan compleet gedemonteerd worden, waardoor alle onderdelen te recyclen of te “refurbishen” zijn. Hij is in verschillende maten en materialen verkrijgbaar. Door het onzichtbare uitschuifsysteem is de tafel geschikt voor kleine en grote diners!

De materialen waar uit te kiezen is zijn; eiken, noten, fineer en HPL.

Over Arco

Doen waar je goed in bent betekent voor Arco: tafels maken. Tafels hebben een centrale plek in ons leven: we praten, werken, vergaderen, eten en vieren feest aan tafel. Voor al deze momenten probeert Arco op een slimme en eigen manier design tafels te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren: of het nu gaat om een kantoorinrichting of een tafel op maat voor in de eetkamer. Arco is een  familiebedrijf uit Winterswijk met een lange geschiedenis. Maar Arco is zeker een bedrijf van nu: gedreven, inventief en toegewijd.

 

Over Designer Jorre van Ast

Jorre van Ast heeft Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Na twee jaar bij de industriële ontwerpstudio Flex in Nederland zette hij zijn studie voort aan de Royal College of Art in Londen, waar hij in 2006 de opleiding Design Products afrondde.

Nadat hij van het RCA kwam, begon Jorre van Ast als freelance productontwerper en participeerde hij in de OKAY studio.

Jorre van Ast kwam in 2007 bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze zingeving. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een merkwaardig signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke richtlijn, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakers vak.

Get inspired

Arco

Arco