/ Carl Hansen & Son

Shelving system

Børge Mogensen ontwierp dit prachtige kastensysteem BM0253 al in 1958. Pas nu is dit in productie genomen door Carl Hansen. Dit bewijst wel de tijdloosheid van het ontwerp. Het is een flexibel systeem dat qua opstelling en kleurgebruik helemaal op jouw wensen en deze tijd afgestemd kan worden.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Shelving System

Het shelving systeem is leverbaar in geolied eikenhout, maar ook in walnoot met zwarte of grijze gepoedercoate buizen. De buizen met planken vormen de basis die je in hoogte en breedte kunt uitbreiden naar je eigen ideeën. Voor de kastdeuren is keuze uit walnoot, eiken, rood, blauw, groen, warmgrijs en zwart,

Onze interieur stylisten in Rotterdam helpen je graag om een ontwerp passend voor jouw situatie te maken.

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over Børge Mogensen

Børge Mogensen is een deense meubelmaker, architect én ontwerper. Zijn ontwerpen zijn klassiek en eenvoudig, maar functioneel beschrijft zijn ontwerpen het best. Hiermee groeide hij uit tot een invloedrijke factor in het Danish Modern Design.

Mogensen was ontwerper voor het Design Museum Denemarken en ook tot zijn dood in 1972 hoofdontwerper van Fredericia, voor wie hij beroemde stoelen als de Spanish Chair en Hunting Chair heeft ontworpen. Vooral de  Spanish Chair werd geprezen. De stoel is zijn meesterlijke visie op en traditionele soort stoel die vaak wordt gevonden in gebieden die beïnvloed zijn door de oude islamitische cultuur – van Andalusië naar Noord-India. Mogensen heeft de vorm gemoderniseerd, maar de belangrijke kenmerken zijn behouden de brede armleuningen die het stoel karakter geven en praktisch houden.

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son