/ Carl Hansen & Son

Shell chair CH07

De Shell Chair 07 Carl Hansen & Son is een ontwerp van Hans J. Wegner uit 1963. Dat deze Scandinavische ontwerper zijn tijd ver vooruit was blijkt wel uit het feit dat dit model aanvankelijk niet succesvol was. Pas 30 jaar bij de herintroductie werd deze stoel omarmd. De stoel won meerdere design prijzen en mag nu zeker een iconisch model genoemd worden.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Shell chair CH07

De gebogen lijnen in combinatie met de schelpvormige rondingen, waaraan de naam is ontleend, geven dit model een lichte uitstraling. De stoel heeft een uitstekende stabiliteit. De vorm biedt veel comfort, mede door de gestoffeerde kussens in leer of stof.

De stoel wordt gemaakt in eiken en walnoot en leverbaar in diverse uitvoeringen.

Afmeting: 92 cm breed x 74 cm hoog x 83 cm diep

 

 

 

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over By Hans J. Wegner

De Deense ontwerper Hans J. Wegner (1914 – 2007) wordt gezien als een van de belangrijkste ontwerpers van zijn tijd. Hij wordt wel de stoelen man genoemd omdat hij meer dan 500 soorten heeft ontworpen. De Wishbone Chair die hij maakte voor Carl Hansen & Son is daarvan waarschijnlijk de bekendste.

De sleutel voor zijn succes is de combinatie van zijn enorme vakmanschap en innovativiteit. Zijn ontwerpen zijn altijd eenvoudig maar zeer vernuftig.

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son