Kalme en neutrale tinten

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen van een Scandinavische woonkamer is licht. Veel licht creëren kun je gemakkelijk realiseren door veel gebruik te maken van warme en lichte kleuren. Hierbij kun je denken aan zachtroze, lichtblauw of verschillende pasteltinten. Maar ook de wat meer sprekende kleuren hoeven niet uitgesloten te worden. Een woonkamer met een Scandinavische stijl kun je ook goed combineren met wat meer koelere tinten zoals antracietgrijs, donkerblauw of aardtinten. Bedenk voordat je gaat beginnen met het inrichten van het interieur goed met welk kleurenpalet je gaat werken. Zodra je dit doet zal jouw Scandinavische woonkamer een prachtig geheel worden.

Natuurlijke materialen

Puurheid, functionaliteit en eenvoud staat ook centraal als het gaat om een Scandinavisch interieur in de woonkamer. Een woonkamer die Scandinavisch is ingericht is vaak al vrij licht en basic, gecombineerd met zachte en warme kleuren. Om de woonkamer strak, maar toch warm te krijgen kun je gebruik maken van verschillende houtsoorten. Hout komt op een subtiele manier terug in meubels, accessoires en de vloer. Door bijvoorbeeld een houten eettafel te combineren met zwarte accenten en lichte meubels creëer je al snel een Scandinavische woonstijl.

Subtiele accessoires

Om jouw Scandinavische woning de finishing touch te geven waar je naar op zoek bent zijn subtiele accessoires ideaal. De combinatie van wit met een lichte houtsoort staat erg mooi bij een Scandinavische woonstijl. Door een houten bijzettafel te combineren met witte en grijze accessoires creëer je een warme look die perfect past bij de rest van het Scandinavische interieur.

woonwinkel rotterdam

Welkom bij Flow Lab!

Flow Lab
Vlaardingweg 85
3044 CJ Rotterdam
Tel: 010 – 285 08 14

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:30
Zaterdag 09:30 tot 17:00
Zondag gesloten

 

 • icon/icon-ruler

  2000 m2 design

 • icon/icon-contact

  Persoonlijk contact met onze adviseurs

 • icon/icon-tag

  Alle merken onder een dak

 • Goede bereikbaarheid en gratis parkeren

 • icon/icon-chair

  De nieuwste woontrends

Kom in jouw flow

Heeft jouw interieur ook een update nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? De interieurdesigners van Flow Lab helpen je graag om de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen. Maak een afspraak via ons afsprakenformulier of neem contact met ons op via 010 28 50 814. Het team van interieuradviesbureau Flow Lab staat voor je klaar!