/ Hay

Revolt

Oorspronkelijk gemaakt door Friso Kramer toen hij in de jaren vijftig bij Ahrend werkte, is de Revolt Chair opnieuw gelanceerd door HAY samen met Ahrend. Een van Friso Kramer’s beroemdste ontwerpen, de Revolt Chair,  een revolutionair ontwerp en materiaalkeuze waarbij gebruik wordt gemaakt van een gebogen plaatstalen frame in plaats van een traditioneel buizenframe. Een dynamische en flexibele stoel, het ergonomische ontwerp van de Revolt beweegt met je mee en biedt actieve ondersteuning tijdens het zitten.

 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Revolt

De Revolt stoel van HAY heeft een breedte van 45,5 centimeter, een diepte van 49,5 centimeter en een totale hoogte van 81 centimeter. De zithoogte van deze stoel is 46,5 centimeter en de zitdiepte is 42,5 centimeter. Deze stoel heeft een onderstel van gepoedercoat staal en een voorgevormde zitting en rugleuning gemaakt van gerecycled ABS. De Revolt stoel is verkrijgbaar in de volgende kleuren zwart, azure blue, petrol, plum red, beige, rice, ocean, biscotti en graniet grey.

 

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar is inmiddels een hele bekende vertegenwoordiger van het Scandinavisch design wereldwijd. HAY staat voor betaalbaar design om aan te tonen dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat veel van hun ontwerpen inmiddels klassiekers zijn, denk aan de AAC stoelen serie of de DLM tafels. Wist je dat de letters van de artikelen verwijzen naar de functie ervan? Een tipje van de sluier: door het handvat aan de DLM bijzettafel kun je deze altijd bij je in de buurt houden, Don’t Leave Me! Kun je zelf de andere afkorting ontcijferen?

Bezoek winkels

Over Wim Rietveld & Friso Kramer

Wim Rietveld (1924-1985) en Friso Kramer (1922-2019) waren beiden in Nederland geboren. Wim Rietveld was een industrieel meubelontwerper die Industrieel Ontwerpen studeerde aan de Haagse Academie, voordat hij in 1958 begon te werken bij De Cirkel, een fabrikant van stalen meubelen die in 1939 was gefuseerd met de Ahrend-groep. Friso Kramer studeerde Interieurvormgeving aan de Hogeschool voor Toegepaste Arts in Amsterdam, voordat hij van 1948-1963 ook als ontwerper bij De Cirkel werkte. Het was tijdens hun tijd bij De Cirkel dat de twee ontwerpers elkaar ontmoetten en samen een aantal iconische ontwerpsamenwerkingen ontwikkelden, waaronder de Result Chair in 1958. Samen met Ahrend heeft HAY het originele ontwerp van de Rietveld en Kramer van de Result Chair gereproduceerd.

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.