/ Hay

Pyramid

Ontworpen om functioneel, licht en sterk te zijn, de Pyramid tafel heeft een stalen basis met een rechthoekig eiken tafelblad. Oorspronkelijk gemaakt door ontwerper Wim Rietveld toen hij in de jaren vijftig bij Ahrend werkte, de collectie is opnieuw gelanceerd door HAY samen met Ahrend. Als je in de zestiger, zeventiger of tachtiger jaren in Nederland op school hebt gezeten, dan is het heel waarschijnlijk dat je aan een kleinere variant van deze tafel hebt zitten zweten op je proefwerk.

 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Pyramid

De tafel is verkrijgbaar in twee modellen met en zonder overhang en is geschikt als eetkamertafel of bureau. Om de collectie uit te breiden hebben ze nog salontafels en eetkamerbanken toegevoegd. Alle varianten zijn verkrijgbaar in verschillende houtafwerkingen en basiskleuren.  Het frame kan in het gepoedercoat zwart of beige.

Over HAY Copenhagen

Het Deense HAY Copenhagen bestaat pas sinds 2002 maar is inmiddels een hele bekende vertegenwoordiger van het Scandinavisch design wereldwijd. HAY staat voor betaalbaar design om aan te tonen dat design ook voor het grote publiek gemaakt kan worden. De oprichters laten zich inspireren door de grootse Deense design ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en vertalen dit naar een hedendaagse context. Hay werkt hiervoor samen met ‘s werelds meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers. Het resultaat: duurzaam en betaalbaar design. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat veel van hun ontwerpen inmiddels klassiekers zijn, denk aan de AAC stoelen serie of de DLM tafels. Wist je dat de letters van de artikelen verwijzen naar de functie ervan? Een tipje van de sluier: door het handvat aan de DLM bijzettafel kun je deze altijd bij je in de buurt houden, Don’t Leave Me! Kun je zelf de andere afkorting ontcijferen?

Bezoek Flow Lab

Over Wim Rietveld

De in Nederland geboren Wim Rietveld (1924-1985) was een industrieel meubelontwerper. In 1950 studeerde hij Industriële Vormgeving aan de Haagse Academie, waarna hij in 1953 hoofd vormgeving werd bij Gispen. In 1958 ging hij werken bij De Cirkel, een fabrikant van stalen meubelen die in 1939 was gefuseerd met de Ahrend-groep. Hier ontmoette hij Friso Kramer, en samen ontwikkelden ze een aantal iconische ontwerpsamenwerkingen, waaronder de Result Chair in 1958. Rietveld ontwierp in 1960 ook de Pyramid Tables and Chairs voor Ahrend.Rietveld stond bekend om zijn functionalistische stoelen, tafels en opbergsystemen, maar hij ontwierp ook landbouwmachines, boten en treinen.

Naast zijn ontwerpend werk doceerde Wim Rietveld ook aan de Koninklijke Academie en de Technische Universiteit in Delft. Samen met Ahrend heeft HAY de series Result Chair en Pyramid Table gereproduceerd.

Get inspired

logo-hay

Hay

Hay vertaalt traditioneel design uit de jaren 50 naar een eigentijdse design collectie meubel en accessoires.