/ Ligne Roset

Pumpkin

De Pumpkin fauteuil is een bijzonder eerste editie uit de privécollectie van de voormalige Franse president Georges Pompidou in het Elysée-paleis. Hier heeft hij zijn naam ook aan te danken. De combinatie van zachte, organische, ronde vormen en stevig zitcomfort,  is debasis van de Pumpkin-collectie. Het ontwerp is van Pierre Paulin.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Pumpkin

Verkrijgbaar als fauteuil met of zonder hoofdsteun, loveseat of bank. Maar je kunt ook kiezen voor een poef. De basis en het middendeel zijn van polyetherschuim, op een thermo gevormde ABS-basis. De omhullende zitting en rugleuning zijn van gevormd polyurethaanschuim met een ‘comfort’ laag in hetzelfde schuim. Het overtrek is gewatteerd met polyester op de zitting / rugleuning en polyether schuim aan de buitenkant van het middengedeelte.

Over Ligne Roset

Het Franse Ligne Roset is opgericht in 1860 als fabrikant van o.a. kamerschermen en wandelstokken. Vanaf 1950 zijn daar ook meubels bijgekomen. In de jaren 70 is Ligne Roset een samenwerking aangegaan met binnenhuisarchitect Michel Ducaroy die voor hen de Togo heeft ontworpen. Dit model heeft Ligne Roset op de kaart gezet als top design merk op meubelgebied.

Inmiddels werkt Ligne Roset samen met vele bekende top designers die samen met het merk een prachtige collectie luxe, tijdloze meubels hebben gecreëerd. Veel modellen van dit merk vind je ook terug in luxe hotels zoals het Hotel Molitor in Parijs.

 

 

Bezoek Flow Lab

Over Designer Pierre Paulin

Pierre Paulin (1927, Parijs) was een Franse industrieel ontwerper. Hij studeerde aanvankelijk beeldhouwen. Vanaf de jaren 50 ontwierp hij stoelen voor onderanderen Thonet en Artifort. In zijn productieve carrière was hij betrokken bij een grote verscheidenheid aan projecten, zoals het Franse paviljoen voor de Expo in Osaka, het elysee paleis, Air France enzovoorts. Het Louvre Pompidou heeft een permanente tentoonstelling van al zijn meubelontwerpen. 

Get inspired

Ligne Roset

Tijdloze, luxe elegantie.