Scandinavische kleurstijlen Scandinavian design

Stijlvolle kleuren helemaal in de trend van jouw Scandinavische interieur.

Trendy en hippe kleuren maken het interieur. Zo kun je met de juiste kleuren een kleine ruimte groter doen laten lijken, door gebruik te maken van lichte kleuren op je muur. Het gebruik van kleur heeft dus veel effect op het totaal plaatje.
Om het Scandinavian Design helemaal tot zijn recht te laten komen is het leuk om je meubelen te combineren met een leuk kleurtje verf op de muur. Wist je dat je een Flexa-app kunt downloaden om dit op voorhand te kunnen zien? Superleuk en handig bij het maken van je keuze! De Flexa app kun je downloaden in Playstore voor Android en in de Apple Store voor iPhone. Wij hebben het voor jullie gemakkelijk gemaakt en die linkje hieronder voor jullie geplaatst.

Download de Flexa App voor Android

Download de Flexa App voor iPhone

 

Ben je benieuwd hoe je je Scandinavische interieur kunt combineren met de Flexa verfkleur die je hebt gekozen voor je muur? Flow Lab Rotterdam is gespecialiseerd in het maken van een interieuradvies op maat. Kom langs in onze showroom en maak kennis met onze interieurstylisten! Neem je kleurpallet mee en wij kijken graag met jou mee hoe je jouw interieur kunt combineren met de geweldige verfkleuren van Flexa.

De kracht van Kleur!

Het is verbazingwekkend wat een kleur kan doen. Zo kan een kleur iets benadrukken, maar ook iets laten verdwijnen. Door creatief gebruik te maken van kleurtinten kun je ruimtes groter doen laten lijken en plafond zelfs verlagen of verhogen. Daarnaast kan een kleur ook effect hebben op je gemoedstoestand. Hieronder hebben wij de kleuren en de kleureffecten benoemd. Welke kleur is jouw favoriet?

Blauw: De blauwe kleur heeft een rustgevend effect, ziet er fris en kalmerend uit. Een mooie donkerdiepblauwe kleur is leuk voor een muur in de woonkamer die je kunt combineren met het minimalistische Scandinavische design en lichte kleuren.

Geel: De gele kleur heeft een vrolijk en vriendelijk effect en doet je denken aan de zon. Deze kleur is ideaal om een ruimte op te lichten.

Bruin: Deze kleur geeft een gevoel van duurzaamheid, comfort en ontspanning en kun je prima combineren met de Scandinavische kleurtinten.

Grijs: Dit is een neutrale kleur die je met verschillende kleuren kunt combineren. Wat dacht je van grijs met lichtroze of andere pasteltinten die je in Scandinavische meubelen vaak terugvindt.

Groen: De groene kleur staat voor rust, ontspanning en evenwichtigheid. De groene kleur doet vaak denken aan de natuur.

Oranje: Deze opwekkende en positieve kleur zorgt voor open en gezellig gevoel. Let er wel op dat je oranje met mate gebruikt.

Paars: Paars staat voor spiritualiteit en is de kleur van creativiteit. De kleur paars kun je goed gebruiken in een studiekamer.

Rood: De kleur rood wekt passie op en straalt kracht uit. De kleur rood kun je woonkamer een warme en intieme sfeer geven. Let wel op met het gebruik van rood, te veel rood kan vermoeidheid worden.

Roze: Deze romantische kleur kun je goed combineren met grijstinten. Roze heeft een rustig en kalm effect en zorgt voor verzoening.

Wit: Wit een heldere frisse kleur die je werkelijk met alles kunt combineren. Wit kan ook kleine ruimtes groter doen laten lijken.

Crème: Crème is een zachte en gezellige kleur die geschikt is voor een woonkamer, maar ook een slaapkamer of andere kleine ruimtes.

krachtvankleur
KLeuren van Scandinavie

De Scandinavische kleurencombinaties

In het Scandinavische design zie je veel lichte kleuren, zowel op de muren maar ook in het Scandinavische interieur zie je deze kleurencombinaties terugkomen. Grote ramen waar veel licht doorheen komt, mooie glazen stalen deuren met een industriële look en zie je vaak witte en zachte kleuren. Toch zie je met regelmaat ook dat donkere kleurencombinaties gebruikt worden in het Scandinavische interieur. Hierbij kun je denken aan de kleuren deep marine, donkergrijs, groen of andere warme verfkleuren voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Wil je meer zien? Volg ons op Instagram en laat je inspireren door onze Scandinavische interieurs! https://www.instagram.com/flow_rotterdam/

Interieuradvies aanvragen bij Flow

Ben je benieuwd hoe je jouw interieur kunt complimenteren met de juiste kleur muurverf? Bij Flow Lab Rotterdam staan onze interieurstylisten voor klaar om je te adviseren. Kom langs in onze showroom en laat je onderdompelen in de Scandinavische sfeer! Kun je niet wachten om advies te krijgen over het inrichten van je interieur?

Neem een kijkje op onze webshop of neem vrijblijvend contact met ons op om een interieuradvies gesprek in te plannen.

Interieuradvies Aanvragen

Get inspired

Deel deze pagina!

Scandinavische tuin

Scandinavian Gardens, een oase van rust!

Wil jij ook heerlijk genieten van het zonnetje en het mooie weer in je Scandinavische tuin? Maar wat is nou precies een Scandinavische tuin? Lees snel verder!

Muuto scandinavisch design

The art of Outdoor Living

De lente🌼 komt er weer aan. Daarom is dit hét perfecte moment om jouw tuin een unieke en creatieve nieuwe look te geven!

deur scandinavisch staal

Stalen deuren met glas een interieur hit: in zowel de industriële als Scandinavische stijl!

Op huizensites en Instagram valt er bijna niet meer overheen te kijken: de stalen binnendeur met glas. Het lijkt ondertussen wel alsof iedere woning ze heeft.

Japandi Scandinavisch Interieur

De nieuwste interieurtrend van 2021: Japandi!

De nieuwste interieurtrend van 2021: Japandi!