/ Functionals

Luftshiff

Het gegoten aluminium armatuur van Kranen/ Gille lijkt op een onderzeeër of een luchtschip. Het glijdt door de lucht, vastgebonden aan het plafond door bijna onzichtbare staaldraden. Een dikke zwarte kabel verbindt het licht met zijn bron. Deze wisselwerking tussen gewicht en gewichtloosheid maakt Luftschiff een echte toevoeging voor een eetkamer of kantooromgeving. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Luftshiff

De Functionals Luftschiff hanglamp is ontworpen door Kranen/Gille. De lamp is gemaakt van gegoten aluminium en een afmeting van 130 cm breed, 20 cm diep en 19 cm hoog. De Luftschiff hanglamp heeft een geïntegreerde dimmer op de lamp zitten. Wanneer je de schakelaar ingedrukt houdt, kun je de lamp dimmen. De Luftschiff is leverbaar in de kleur zwart. 

 

Over Functionals

Functionals werd in 2009 opgericht door de broers Ad en Simon van Esch. De collectie bestaat inmiddels uit tafels, verlichting, stoelen en accessoires. De broers werken samen met een groot team designers zoals Serener, Roderick Vos, Floris Hovers, Bert Jan Pot en vele anderen. Ze werken allemaal met dezelfde toewijding aan gedurfde ontwerpen met altijd oog voor detail. De producten ogen soms ietwat provocatief, vaak verrassend, maar altijd prachtig. De onderdelen worden in kleine fabrieken in Europa en Azië gemaakt en veelal afgewerkt met de hand. In de fabriek en showroom in Goirle worden de onderdelen uiteindelijk samengesteld tot het eindproduct. Vanuit hier worden de populaire producten als de Stoklamp en de Lloyd serie gereedgemaakt voor de klant, voor een leven lang plezier.

Over Jos Kranen en Johannes Gille

Jos Kranen en Johannes Gille zijn beide de ontwerpers van deze lamp. Jos Kranen en Johannes Gille ontmoetten elkaar als studenten aan Design Academy Eindhoven. Ze herkenden elkaar als geestverwanten en richtten in 2007 een gezamenlijke studio op. Ze kunnen onverwachte materialen zoals hout en aluminium samenbrengen of organische elementen toevoegen aan een industriële vorm.

Get inspired

logo-functionals

Functionals

Onconventionele design meubelen voor kantoor en thuis