Pronkkast, vakkenkast, tv-kast, archiefkast? Kwestie van vooruitkijken…

Kiezen doe je dan ook met je ogen én een vooruitziende blik. Ben je van plan thuis te gaan werken? Komt er gezinsuitbreiding? Heb je je zinnen gezet op speciale audio-apparatuur? Ben je een verwoed boekenverzamelaar, of heb genoeg aan je e-reader? Ga in ieder geval pas woonshoppen als je weet wat bij je past. En weet wat je van welke soort kast mag verwachten…

Vakkenkast

Heb je bijzondere souvenirs, mooie boeken, een gave verzameling? In een open vakkenkast stel je al je pronkstukken tentoon. Mooi én handig. Zeker als je een open vakkenkast gebruikt als roomdivider om een geborgen gevoel te creëren.

Beetje té open?

Een beetje zelfdiscipline heb je wel nodig als je kiest voor een open vakkenkast. Want gebruik je te veel verschillende materialen en kleuren? Dan oogt het al snel rommelig. Houd de styling van een open kast daarom rustig. En heb je gewoon té veel kleine spulletjes? Gebruik dan dozen of manden. Of kies voor combi…

Doe een dotje dicht

Onze favoriet? Een kast die open en dicht combineert. De modulaire kast van Studio Henk is een mooi voorbeeld van zo’n perfect huwelijk tussen sfeer en orde. De kleurcombinatie, breedte, hoogte én het aantal dichte elementen bepaal je lekker zelf. En kom je volgend jaar toch ruimte te kort? Uitbreiden kan altijd!

Gecharmeerd van Scandinavian simplicity?

Deze kast ken je! Zeker als je voor Scandinavisch design valt en tijdloze ontwerpen weet te waarderen. We hebben het over het kastensysteem van de hand van Nils Strinning! Hij startte in 1949 String Furniture en ontwierp eenn dat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot echte design klassieker.

String is net zo uniek als jij

Het String systeem is mooi door zijn eenvoud en geeft je alle vrijheid van de wereld. Omdat je helemaal zelf de indeling en materialen kiest, is er altijd maar een String kast zoals de jouwe.

Poppetje gezien, kastje dicht.

Ben je niet zo van de verzamelingen, de zelfdiscipline of geen van beide? En zie je je losse spullen – hoe mooi ook –  het liefst gewoon netjes achter een deurtje? Ook daar zijn super stijlvolle oplossingen voor ontworpen. Tip: kijk eens naar een kast op poten. Die houdt het luchtig en komt minder massief over in je interieur.

Welke rol speelt de TV in jouw leven?

De kast was ook lang de plek bij uitstek voor je TV. Nu steeds meer mensen televisie kijken op hun smartphone, laptop of tablet, zien we de TV steeds vaker van de centrale plek verdwijnen. Of vervangen worden door een kleinere variant. Is dat bij jou ook zo? Dan kun je ook voor een minder traditionele kast kiezen. Zoals de wandkast met open vakken hierboven…

Een eigen meubel voor je TV

Is je TV nog steeds onlosmakelijk met je zithoek verbonden? Mooi! Want ook dan kun je uit de mooiste kasten kiezen. Veel TV-meubels kun je met een configurator helemaal naar je zin en stijl maken. Zowel qua kleuren als qua indeling en maten. Zo creëer je een unieke blikvanger. Zelf. Of met een beetje hulp van onze interieurstylist

Hangend of pootjes?

Tip: een hangende wandkast of TV-meubel laat de ruimte groter lijken. En vind je hangend geen goed idee? Dan is een kast op hoge poten zeker zo’n aantrekkelijk alternatief.

Je leest het al. Keuze genoeg als je een kast zoekt. Ook als je van ‘hygge’ houdt. Ben je benieuwd naar meer Nordic designkasten? Kom eens kijken bij Flow Lab in Rotterdam. Daar vind je de grootste collecties van de mooiste Scandinavische woonlabels en zie je al die prachtige ontwerpen in het echt. Eerst even aanschuiven bij een stylist die met je meedenkt en alvast een voorproefje krijgen van je opties? Loop dan even binnen bij Flow Living in Hillegersberg. Als je even een afspraak maakt, weet je zeker dat er tijd is voor een goed gesprek!

Breng Flow in je huis met een persoonlijk interieurplan.

Creëer samen met ons je eigen Nordic sfeer.

Interieuradvies?

Get inspired

Deel deze pagina!

Woontrends 2022

Het is je vast wel opgevallen, het interieur is hot en de Social Media staan vol met woontrends en tips.

Zes keer een cosy en toch stylish decemberhuis

Kerst en een Scandinavisch interieur. Twee handen op een buik zou je denken. En met een beetje creativiteit ís dat ook zo.

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Speel met de colour-blocking interieurtrend

Egg Chair

Iconische Scandinavische ontwerpen

Als we denken aan het Scandinavisch design, denken we aan praktische en stijlvolle interieurs. Wij nemen je mee door de geschiedenis van het Scandinavische Design!