/ Arco

Joist

Tafel Joist is door zijn vorm in combinatie met de elegante kolomvoet niet alleen elegant maar ook heel praktisch. Door de centrale voet is er veel beenruimte en bewegingsvrijheid. De ronde of ellips vorm maakt Joist een sociale tafel. Je kunt gemakkelijk contact maken met iedereen aan de tafel.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Joist

De centrale voet is van gegoten aluminium gemaakt. Door de smalle ribben van de voet, heeft de ambachtelijke gieterij de limiet van wat mogelijk is met zandgieten opgezocht. De Joist tafel is gecreëerd op basis van het “design to disassembly” principe. De tafel kan volledig gedemonteerd worden, waardoor alle onderdelen te recyclen zijn. Het is mogelijk om zowel het massief houten blad als de voet na verloop van tijd te “refurbishen” (vervangen).

Over Arco

Doen waar je goed in bent betekent voor Arco: tafels maken. Tafels hebben een centrale plek in ons leven: we praten, werken, vergaderen, eten en vieren feest aan tafel. Voor al deze momenten probeert Arco op een slimme en eigen manier design tafels te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren: of het nu gaat om een kantoorinrichting of een tafel op maat voor in de eetkamer. Arco is een  familiebedrijf uit Winterswijk met een lange geschiedenis. Maar Arco is zeker een bedrijf van nu: gedreven, inventief en toegewijd.

Over Designer Jorre van Ast

Jorre van Ast heeft Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Na twee jaar bij de industriële ontwerpstudio Flex in Nederland zette hij zijn studie voort aan de Royal College of Art in Londen, waar hij in 2006 de opleiding Design Products afrondde.

Nadat hij van het RCA kwam, begon Jorre van Ast als freelance productontwerper en participeerde hij in de OKAY studio.

Jorre van Ast kwam in 2007 bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze zingeving. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een merkwaardig signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke richtlijn, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakers vak.

Get inspired

Arco

Arco