Recyclen 

Steeds meer designers zijn zich bewust van de ecologische impact die ze maken op het milieu. Daarom wordt er vaker geëxperimenteerd met gerecyclede materialen. Zo zijn designers bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het recyclen van PET-flessen, katoen en oude autobanden. 

Muuto Restore manden

De Muuto Restore manden zijn hier een prachtig voorbeeld van. Een opbergsysteem gemaakt van duurzaam polymeervilt. Het vilt is gemaakt van gerecyclede PET-flessen waardoor ze een lage impact hebben op het milieu. Vandaar ook de naam Restore. Ze zijn ontworpen door Mika Tolvanen en komen in – bijna – alle kleuren van de regenboog. Opruimen is niet altijd leuk, maar met de mooie manden wordt het een stuk leuker! Interieurdesigner Yvon vindt de manden ook perfect in een natuurlijk interieur passen. “Kies voor manden in één kleur groep en van verschillende hoogtes. Zo houd je de opruim oplossing interessant maar wel rustig.”

Experimenteel design| Blog Ken je klassiekers Flow Rotterdam

Bernard chair van HAY Design

De favoriete stoel voor een natuurlijk interieur is de Bernard chair van HAY Design. “Met zijn eiken onderstel en canvas zitting straalt de stoel rust uit en geeft een natuurlijke vibe.” De Bernard chair is in heel veel verschillende uitvoeringen mogelijk, wat hem geschikt maakt voor elk interieur. En nog leuker: je voelt je net een oude Hollywood filmregisseur! 

Natuurlijke tinten

Naast natuurlijke en gerecyclede materialen heeft een natuurlijk interieur voornamelijk rustige kleuren. Dit hoeft echter niet saai te betekenen! Met verschillende soorten texturen houd je een rustig kleurpallet interessant. Kan je wel wat hulp hierbij gebruiken? Al onze interieurdesigners staan voor je klaar om in onze woonwinkel samen met jou je huis om te toveren tot natuurlijke thuishaven. 

Trends & hypes

Trends & hypes zijn hartstikke leuk om te volgen binnen de designwereld. Maar het belangrijkste is dat een interieur bij jóu past. Je hoeft je dan ook niet volledig te committen tot één trend of hype. Je kan verschillende trends en smaken samen laten komen als dat bij jou past. Dat is namelijk het leuke aan design! Het vertegenwoordigt je identiteit.

Home of Scandinavian design

Bij Flow houden we ontzettend van Scandinavisch design. In Flow Lab hebben we maar liefst 2000 m2 aan inspiratie! Onze interieurdesigners laten hun creativiteit er los en laten je zien hoeveel mogelijkheden er zijn met onze prachtige designmerken. Kom langs en laat je betoveren! 

Get inspired

Deel deze pagina!

Moodboard

Stappenplan inrichten nieuwbouwwoning

Ben je er helemaal klaar voor om te beginnen met het inrichten van je nieuwbouwwoning? Lees hier tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Pumpkin Ligne Roset

De 5 must have meubelen van Ligne Roset

Tijdloze en luxe designmeubelen, dàt is waar het merk Ligne Roset voor staat. Met hun mooie designs is elk meubelstuk een echte eye-catcher voor in jouw interieur.

Tips voor het kiezen van een bank

Ben jij op zoek naar een nieuwe bank voor je woonkamer? Lees hier tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een bank

Scandinavische tuin

Scandinavian Gardens, een oase van rust!

Wil jij ook heerlijk genieten van het zonnetje en het mooie weer in je Scandinavische tuin? Maar wat is nou precies een Scandinavische tuin? Lees snel verder!