/ Pilat & Pilat

Hotze hangkast

Ingetogen en tijdloze hangkast, met óf zonder deurtjes, die alleen of met meerdere elementen aan de wand hangt.

 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Hotze

Deze open kast heeft een rank ontwerp door de dunne verticale die in contrast staat met de stevige horizontale drager. Met de optionele deurtjes in twee maten kun je een mooie verdeling maken tussen open en gesloten delen. De Hotze hangkast heeft een afmeting van 63×197 cm of 125×134,5 cm en is 30 cm diep. Hij is verkrijgbaar in massief eiken, iepen, walnoot of in gespoten MDF.

 

Over Pilat & Pilat

Het is maar goed dat de familie Pilat zo groot is. Tientallen en tientallen meubelontwerpen bevolken inmiddels de Famyljecollectie van Pilat&Pilat (Famylje is Fries voor ‘familie’). Stamoudste Pake Sytse, zijn naam is sinds 2012 verbonden aan de stamtafel met een klokkenstoel als onderstel, kwam uit een gezin van dertien kinderen. Ook het gezin waarin Gjalt Pilat, oprichter van het Friese meubelbedrijf, werd geboren, telt dertien kinderen. ‘Soms verdwijnt een meubelstuk na jaren uit de collectie. En dan mis ik zo’n familielid toch’, geeft Gjalt Pilat toe. Niet zelden keert een Lutske, Hindrik of Jelle dan later toch weer terug, in een nieuwe gedaante. Op de boerderij in Twijzel – die in de loop der jaren vaak werd verbouwd en uitgebreid – konden zowel het familiebedrijf als de Famylje-collectie tot bloei komen. Ruim veertig jaar geleden begon Gjalt Pilat hier met het verkopen en opknappen van antiek. Gaandeweg ging hij in de houtwerkplaats ook eigen meubels te ontwerpen. Zijn oog voor vormgeving samen met zijn koopmansgeest deden de rest. Sinds begin jaren negentig is de Famylje-collectie een feit, en de laatste jaren zijn er (inter) nationaal steeds meer winkels die Pilat&Pilat verkopen. In Twijzel werken zo’n twaalf mensen dagelijks aan het ontwerp en de verkoop van de meubels. De werkplaats is er alleen nog voor kleine klusjes en reparaties. Zo’n veertien jaar geleden verplaatste Pilat de productie naar een eigen fabriek in Bosnië, waar het hout praktisch naast de fabriek voorhanden is. Net als goede ambachtsmensen trouwens. En zo als dat ook in een familie gebeurt, ontwikkelt het familiebedrijf zich organisch verder. De fabriek Nord Ent/Lockwood heeft pas een flinke uitbreiding achter de rug. Hard nodig, want inmiddels werkt de fabriek ook in opdracht van anderen.

Over Designer Gjalt Pilat

De ontwerpen van Gjalt kenmerken zich door liefde voor het materiaal en ambacht, maar ogen sober door de eenvoud. Hij gebruikt het materiaal zo puur mogelijk en laat graag de verbinden tussen de verschillende materialen zien in het eind product. Zijn grote familie laat hij onderdeel van de ontwerpen worden door de meubelstukken naar hen te vernoemen.  

 

Get inspired

Pilat & Pilat

De meubels van Pilat&Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam.