/ Kvadrat

Glory karpet by Hella Jongerius

Het Glory karpet ontworpen door Hella Jongerius is geïnspireerd door de ontwikkelingen van kleurpaletten. Glory combineert felle kleuren in de ketting met contrasterende tinten in de inslag waardoor een levendig kleurenblok effect ontstaat. De houndstooth-graphic is plat geweven met verschillende garens en kleuren om een veel kleurverandering te creëren. Het Glory karpet heeft verassende kleurencombinaties die in elk interieur toepasselijk zijn. 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over karpet Glory

Het Glory karpet is te verkrijgen in 3 verschillende maten zodat hij in elk gewenst huis een mooi plekje kan krijgen. Kies je voor 180×240, 200×300 of juist lekker groot voor de 250×350 cm.

De samenstelling van het vloerkleed is 75% New Zealand wol en 25% katoen. Dit vloerkleed wordt helemaal handgeweven in India waardoor elk vloerkleed uniek is. 

Over designer Hella Jongerius

Bij Hella Jongerius is de zoektocht naar kleuren, materialen en texturen nooit klaar. Geboren in Nederland maar heeft een internationaal toneel waar ze regelmatig onderscheidingen ontvangt. Ze heeft onderanderen gewerkt voor Droog en nu voor haar eigen Berlijnse Studio Jongeriuslab.  In 2013 werd Hella Jongerius benoemd tot Design Director voor Danskina, ze heeft diezelfde ambachtelijke gevoeligheid, onderzoek en experimenten naar de textielindustrie gebracht.

Over Kvadrat carpets

Kvadrat werd in 1968 opgericht in Denemarken door Poul Byriel en Erling Rasmussen in Ebeltoft. Het is een toonaangevend bedrijf op het gebied van designinnovatie en produceert eigentijds textiel van hoge kwaliteit en textiel gerelateerde producten voor onderanderen architecten, ontwerpers en particulieren consumeren over de hele wereld. Kvadrat streeft altijd naar kwaliteit, eenvoud, innovatie en functionele eigenschappen van textiel. Daarbij werken ze met vooraanstaande ontwerpers, architecten en kunstenaars waaronder: Miriam Bäckström, Raf Simons, Ronan en Erwan Bouroullec, Thomas Demand, Olafur Eliasson, Alfredo Häberli, Akira Minagawa, Peter Saville, Roman Signer, Doshi Levien en Patricia Urquiola.

Get inspired

Kvadrat

Kvadrat streeft altijd naar kwaliteit, eenvoud, innovatie en functionele eigenschappen van textiel.