/ Fritz Hansen

Fred fauteuil

Bij fauteuil Fred, van Jaime Hayon voor Fritz Hansen, is sprake van Scandinavisch design, gecombineerd met nieuwe productietechnieken. Zo is het hout digitaal vorm gegeven maar wordt het met de hand geassembleerd. Het open karakter van Fred maakt dat de fauteuil op veel plekken tot zijn recht komt. De zit, rug en armleuningen bieden veel comfort. Dus:  geschikt voor thuis maar ook voor op kantoor, restaurant of lobby.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Fred

Het frame is van eikenhout, olie of lak afgewerkt, walnootkleur of zwart essen. De stof- en leerkollektie is uitgebreid te noemen. Het hout is van Europese afkomst. De verschillende frames worden gecombineerd met diverse stofferingen of leren bekleding. Stelt u uw stoel graag zelf samen? Kom dan langs in onze showroom en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden. Het model op de showroom van Flow LAB is in stof uitgevoerd. Rughoogte 85 cm, stoel breedte 77 cm.

Over Fritz Hansen

Fritz Hansen bestaat sinds 1872 en mag gezien worden als een wereldnaam op het gebied van meubelen, verlichting en woonaccessoires. Op basis van passie voor kwaliteit, design en vakmanschap verenigt Fritz Hansen hun Scandinavisch handschrift met de visie van topontwerpers zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner , Piet Hein en Jaime Hayon. De iconische modellen uit de kollektie van Fritz Hansen waren baanbrekend in de vorige eeuw en blijven onverminderd in de belangstelling staan van nieuwe generaties consumenten. Fritz Hansen is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 85 landen en 2000 verkooppunten met flagshipstores in Kopenhagen, New York, Milaan en Tokyo.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Jaime Hayon

Jaime Hayon is de ontwerper van deze interessante lamp. Bij Jaime draait het helemaal om openheid. Jaime is afkomstig uit Spanje en richtte in 2000 zijn eigen studio op. Hayon is een eeuwige liefhebber wiens modus operandi optimisme is. Hij ontwierp talloze meubels, verlichtingsarmaturen en woonaccessoires, hotelinterieurs, winkels, een lijn van keramiek, schoenen en zijn eigen collectie uurwerken.

Get inspired

Fritz Hansen

Fritz Hansen: een van de meest gerenommeerde designleveranciers ter wereld. Een combinatie van Scandinavisch design, vernieuwing en vakmanschap.