/ Montis

Enzo

Enzo is een comfortabele en daarmee uitnodigende fauteuil, in een strakke, eenvoudige lijn. Enzo verrast ons door de compacte afmeting. Daarmee past hij in veel interieurs.

Over Enzo fauteuil

De Enzo fauteuil heeft een gelast metalen frame met een koudschuim basis. De afwerking van de zitting is een dek van traagschuim vlokken en dacron rollen. Enzo is zowel in stof als leer verkrijgbaar. De keuzemogelijkheden voor het onderstel zijn walnoot, eikenhout en geborsteld RVS.

 

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Geert Koster

De Enzo fauteuil is ontworpen door Geert Koster (1961). Hij heeft gestudeerd in Groningen en Milaan en werkt vanuit zijn studio in Milaan op het gebied van oa interieur, produkt- en industrieel ontwerp.

 

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen