/ Montis

Enzo fauteuil

De Enzo fauteuil is een ontwerp van Geert Koster.  Een comfortabele en uitnodigende fauteuil die door zijn compacte afmeting onderscheidend is van de rest.  De gestroomlijnde vorm, de zachte en afgeronden binnenkant en de hoge rug maken dat deze fauteuil je uitnodigt om te relaxen.  

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Enzo

Met zijn ingetogen karakter past Enzo in elk interieur. Het onderstel is mogelijk met draaivoet in verschillende uitvoeringen. Daarnaast kan de Enzo in meerderen stof mogelijkheden worden bekleed.

De Enzo Fauteuil heeft een breedte van 76 centimeter, een totale hoogte van 97 centimeter en een diepte van 91 centimeter. De zithoogte bedraagt 41 centimeter.

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

 

Over de ontwerper Geert Koster

De Nederlandse designer Geert Koster is geboren in 1961 in Groningen, Nederland. Hij studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen in 1984 en aan de Domus Academie in Milaan in 1985. Sinds 1985 werkt hij in Italie. In 1989 opent hij zijn studio in Milaan, STUDIOKOSTER, waar hij werkt op het gebied van interieurs, tentoonstellingen, meubelen en industrieel design. Werkzaam voor onder andere Abet Laminati, Belux, Cappellini, Hidden NL, Metalarte, Montis, Lema, Castaldi, Olivetti, Gruppo Sintesi.

De studio heeft projecten ontworpen en begeleid in heel Italië en in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Madrid, Wenen, Shanghai, Hongkong, Tokio, Riyad en Rio de Janeiro.

 “Onderzoek en experimenten met nieuwe materialen en technologieën vormen de basis van elk nieuw project.” Aldus Koster. 

 

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen