/ Carl Hansen & Son

Embrace table Carl Hansen & Son

Tafel EO20 Embrace van Carl Hansen & Son is ontworpen door het Oostenrijkse EOOS. Het model is geïnspireerd op een vlieger in de volle wind.

De ronde vorm blad is om gezellig met elkaar te  tafelen maar zorgt ook voor optimale contact tijdens een zakelijke bijeenkomst.

Vanzelfsprekend heeft EOOS dit model ontworpen in de design traditie van Carl Hansen & Son.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Embrace table

De tafel is opgebouwd uit drie componenten: een houten basis, een stalen poot en een rond gelamineerd tafelblad. De plaatsing van de poten zorgt voor maximale  beenruimte.

De tafel is er in drie afmetingen: ø79,5, ø110 en ø139,5. De hoogte is 74 cm.

Het gelamineerde tafelblad is wit of zwart. De houten voet en de rand van de tafel worden geleverd in eiken in de afwerking zeep, olie, lak, witte olie of zwart gespoten. Notenhout is ook mogelijk.

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over EOOS

EOOS is een Oostenrijks ontwerp trio opgericht in 1995.

Zij ontwerpen vanuit een traditionele roots, volgens een uniek ontwerp principe dat zij Poëtische Analyse noemen. Hun methode kijkt naar mythen, rituelen en intuïtieve uitdrukkingen om verbindingen te creëren die verder gaan dan de oorspronkelijke waarneming. Het eindresultaat van een ontwerp moet volgens hen een veranderend wensen patroon tegemoet komen.

Zij ontwerpen voor toonaangevende klanten als Walter Knoll en Carl Hansen & Son.      

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son