/ Montis

Ella fauteuil

Soepel, zacht, draaibaar en ontworpen door Niels Bendtsen. De Ella van Montis. De geometrische vormen en zijn onderscheidend uiterlijk maken de Ella tot een opvallende, soepele en vrij compacte fauteuil

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Ella

Met zijn ‘zitschaal’  biedt de fauteuil in allerlei zithoudingen de juiste ondersteuning.
De Ella fauteuil is hierdoor zowel geschrikt om thuis te gebruiken en in de publieke ruimten.

Zoals je van Montis gewend bent is er een uitgebreide keuze in diverse stoffen, leersoorten en kleuren op de Ella draaifauteuil. Daarnaast kent de Ella fauteuil 2 verschillende onderstellen: een draaibare 4-teens voet of een draaibare met hout beklede 3-teens voet. Ook is de Ella leverbaar in een Soft editie. De soft heeft een gewatteerde binnenkant en ton-sur-ton stiknaden.

 

 

 

Over Montis

Montis startte in de jaren zeventig. Het stippen logo herinnert aan het tijdsbeeld van de onbevangenheid van deze tijd. Weg van de oubolligheid en over naar frisse eigentijdse vormentaal. En daar staat Montis nog steeds voor. Kwaliteit, vakmanschap, goed zitcomfort en sterke esthetiek voegt Montis hier nog aan toe. De collectie is tegelijk stijlvol en speels. De drijfveer van Montis is meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Voor lange tijd.  Alle ontwerpen dragen de eigenzinnige handtekening van de ontwerpers. Tegelijkertijd kunnen ze naadloos afgestemd worden op ieders persoonlijke levensstijl. Gerard van den Berg was een tijdlang gezichtsbepalend voor Montis met tijdloze modellen als Charly en Chaplin. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten zij in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

 

Over de ontwerper Niels Bendtsen

Niels Bendtsen ( 1943 ) is in Denemarken geboren en leeft en werkt in Vancouver, Canada.
Hij heeft opleidingen gevolgd in Kopenhagen en Vancouver en op een leeftijd van slechts 20 jaar, opende hij zijn eerste winkel, Danet Interieurs. In 1981 richtte hij Bensen op, waar hij meubelen van hoge kwaliteit creëerde die zowel elegant als betaalbaar zijn. 

‘Kwaliteit is een grappig begrip. We hebben de neiging om het te zien als geassocieerd met handwerk. Maar kwaliteit gaat ook over je houding ten opzichte van design’, aldus Bendtsen.
Bendtsen streeft ernaar stukken te ontwerpen die harmonie uitstralen in zowel fabricage en als in functie. Meubelen die zich in functie aanpassen vanwege zijn tijdloze aantrekkingskracht. 

Neem de ‘Ribbon-Chair’ ontworpen door Niels, deze is opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. 

Get inspired

Montis

Montis, industriële elegantie made in Dongen