/ Fritz Hansen

Egg fauteuil

De fantastische Egg chair is door Arne Jacobsen speciaal ontworpen voor het SAS hotel in Kopenhagen, dat ook door Jacobsen is ontworpen. De ronde zachte lijnen van de fauteuil contrasteren opvallend met de strakke rechte lijnen van het hotelgebouw. In 1958 werd de Egg chair in Parijs gepresenteerd aan het grote publiek. De Egg chair is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de bijzonderste modellen ooit. Het proefmodel werd door Jacobsen van klei gemaakt. Uren en uren heeft hij geschaafd tot de vorm was bereikt die hij voor ogen had. De kuip is van stevig schuim, voor die tijd revolutionair.  De ronde kuip geeft, naast de opvallende uitstraling, een gevoel van privacy en bescherming. Het bekleden van de Egg chair gebeurt, tot op de dag van vandaag, nog steeds met de hand.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Egg

De Egg chair kan worden bekleed in stof of leer. Het draaibare onderstel heeft een kantelmechanisme en is van mat gepolijst aluminium. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 cm. De Egg kuip is van polyurethaanschuim. De zithoogte is 37 cm, en helt iets naar achteren. De Egg hoogte is 107 cm, de leuninghoogte is 58 cm.  Het voetenbankje zorgt voor nog meer comfort en is los verkrijgbaar. Met het oog op het unieke karakter van de Egg fauteuil, bevelen wij een bezoek aan onze showroom zeker aan. Samen met onze adviseurs bespreekt u hoe de Egg chair optimaal tot zijn recht komt vindt in uw interieur.

Over Fritz Hansen

Fritz Hansen bestaat sinds 1872 en mag gezien worden als een wereldnaam op het gebied van meubelen, verlichting en woonaccessoires. Op basis van passie voor kwaliteit, design en vakmanschap verenigt Fritz Hansen hun Scandinavisch handschrift met de visie van topontwerpers zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner , Piet Hein en Jaime Hayon. De iconische modellen uit de kollektie van Fritz Hansen waren baanbrekend in de vorige eeuw en blijven onverminderd in de belangstelling staan van nieuwe generaties consumenten. Fritz Hansen is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 85 landen en 2000 verkooppunten met flagshipstores in Kopenhagen, New York, Milaan en Tokyo.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) mag gerust gezien worden als een van de oervaders van Scandinavisch design. Meteen na zijn studie richtte hij  in 1930 zijn eigen ontwerpburo op, hetgeen uitmondde in een reeks vernieuwende en zeer bekende modellen waaronder de Ant chair, Drop chair, series 7 (vlinderstoel), the Swan enz. Deze modellen worden nog steeds geproduceerd door Fritz Hansen en zijn te zien en bewonderen in de showroom van Flow LAB.

Jacobsen’s stijl kan omschreven worden als functionalistisch, de vorm wordt altijd door de functie bepaald. Hij heeft als een van de eersten ook gexperimenteerd met nieuwe vormen door bijv rugleuning en zitting uit een stuk multiplex te buigen. Hij is sterk beinvloed door Mies van de Rohe, Le Corbusier en Bauhaus.

Naast interieur heeft Jacobsen ook zijn stempel gedrukt op architectuur. Bekend zijn onder andere het St Catherine’s College in Oxford en het SAS Hotel in Kopenhagen, waar nog steeds de eerste modellen van de Egg chair, Swan en series 7 in de lobby staan. Een van de suites van het hotel is nog in tact gelaten, zoals Jacobsen het heeft ontworpen. Voor geinteresseerden is het mogelijk om de suite, onder begeleiding, te bezoeken.

 

Get inspired

Fritz Hansen

Fritz Hansen: een van de meest gerenommeerde designleveranciers ter wereld. Een combinatie van Scandinavisch design, vernieuwing en vakmanschap.