/ Kvadrat

Duotone by Hella Jongerius

De kracht van het Duotone karpet is zijn eenvoud. Elk vloerkleed is gemaakt van slechts twee kleuren, een voor de inslag en de andere voor de ketting. Het is de meest eenvoudige constructie van plat weven waardoor het kleed in elk interieur tot zijn recht komt. Ga je voor een rustige kleur met een felle streep aan het eind of kies je juist voor een heel aanwezig vloerkleed, met de Duotone kan het allemaal. Het ontwerp verwijst naar de bekende Hallingdal stof van Kvadrat, dat ook bekend staat als een breed scala aan duotoon-kleuren.

 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over karpet Duotone

Duotone brengt kleur in een ruimte maar is nooit overweldigend omdat de mix van de garens de intensiteit ervan verzacht. Het karpet is 100% puur New Zealand wol en handgeweven in India.

Duotone is verkrijgbaar in een breedte van 80 t/m 300 cm en in een lengte van wel 80 t/m 600 cm lang. Hiermee kan je het karpet perfect laten afstemmen op jouw ruimte in iedere gewenste maat.

Over designer Hella Jongerius

Bij Hella Jongerius is de zoektocht naar kleuren, materialen en texturen nooit klaar. Geboren in Nederland maar heeft een internationaal toneel waar ze regelmatig onderscheidingen ontvangt. Ze heeft onderanderen gewerkt voor Droog en nu voor haar eigen Berlijnse Studio Jongeriuslab.  In 2013 werd Hella Jongerius benoemd tot Design Director voor Danskina, ze heeft diezelfde ambachtelijke gevoeligheid, onderzoek en experimenten naar de textielindustrie gebracht.

Over Kvadrat carpets

Kvadrat werd in 1968 opgericht in Denemarken door Poul Byriel en Erling Rasmussen in Ebeltoft. Het is een toonaangevend bedrijf op het gebied van designinnovatie en produceert eigentijds textiel van hoge kwaliteit en textiel gerelateerde producten voor onderanderen architecten, ontwerpers en particulieren consumeren over de hele wereld. Kvadrat streeft altijd naar kwaliteit, eenvoud, innovatie en functionele eigenschappen van textiel. Daarbij werken ze met vooraanstaande ontwerpers, architecten en kunstenaars waaronder: Miriam Bäckström, Raf Simons, Ronan en Erwan Bouroullec, Thomas Demand, Olafur Eliasson, Alfredo Häberli, Akira Minagawa, Peter Saville, Roman Signer, Doshi Levien en Patricia Urquiola.

Get inspired

Kvadrat

Kvadrat streeft altijd naar kwaliteit, eenvoud, innovatie en functionele eigenschappen van textiel.