/ Fritz Hansen

Drop dining chair

De Drop chair was  een van de ontwerpen van Arne Jacobsen voor het SAS hotel in Kopenhagen, geopend in 1958. De stoel is toen, vreemd genoeg, nooit door Fritz Hansen in produktie genomen. Pas in 2014 veranderde dit, hetgeen resulteerde in een enorm verkoopsucces. De “vrolijke” vorm van de stoel is tevens de naamgever. In 1958 was Jacobsen de eerste die ronde vormen meegaf aan zijn modellen, door een nieuwe vorm van produceren dmv stevig schuim

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Drop

De Drop kuip is van kunststof en verkrijgbaar in 6 kleuren. Al het stalenmateriaal is uiteraard bij Flow LAB beschikbaar. De poten zijn verchroomd of gepoedercoat. Rughoogte 88,5 cm.

 

Over Fritz Hansen

Fritz Hansen bestaat sinds 1872 en mag gezien worden als een wereldnaam op het gebied van meubelen, verlichting en woonaccessoires. Op basis van passie voor kwaliteit, design en vakmanschap verenigt Fritz Hansen hun Scandinavisch handschrift met de visie van topontwerpers zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner , Piet Hein en Jaime Hayon. De iconische modellen uit de kollektie van Fritz Hansen waren baanbrekend in de vorige eeuw en blijven onverminderd in de belangstelling staan van nieuwe generaties consumenten. Fritz Hansen is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 85 landen en 2000 verkooppunten met flagshipstores in Kopenhagen, New York, Milaan en Tokyo.

Bezoek Flow Lab

Over Designer Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) mag gerust gezien worden als een van de oervaders van Scandinavisch design. Meteen na zijn studie richtte hij  in 1930 zijn eigen ontwerpburo op, hetgeen uitmondde in een reeks vernieuwende en zeer bekende modellen waaronder de Ant chair, Drop chair, series 7 (vlinderstoel), the Swan enz. Deze modellen worden nog steeds geproduceerd door Fritz Hansen en zijn te zien en bewonderen in de showroom van Flow LAB.

Jacobsen’s stijl kan omschreven worden als functionalistisch, de vorm wordt altijd door de functie bepaald. Hij heeft als een van de eersten ook gexperimenteerd met nieuwe vormen door bijv rugleuning en zitting uit een stuk multiplex te buigen. Hij is sterk beinvloed door Mies van de Rohe, Le Corbusier en Bauhaus.

 

Naast interieur heeft Jacobsen ook zijn stempel gedrukt op architectuur. Bekend zijn onder andere het St Catherine’s College in Oxford en het SAS Hotel in Kopenhagen, waar nog steeds de eerste modellen van de Egg chair, Swan en series 7 in de lobby staan. Een van de suites van het hotel is nog in tact gelaten, zoals Jacobsen het heeft ontworpen. Voor geinteresseerden is het mogelijk om de suite, onder begeleiding, te bezoeken.

 

Get inspired

Fritz Hansen

Fritz Hansen: een van de meest gerenommeerde designleveranciers ter wereld. Een combinatie van Scandinavisch design, vernieuwing en vakmanschap.