/ Carl Hansen & Son

Cuba chair Carl Hansen

De Cuba Chair van Carl Hansen & Son van de Deense ontwerper Morten Gøttler is licht en comfortabel en bovendien inklapbaar. Super handig als je (tijdelijk) extra ruimte of juist extra zitplekken nodig hebt! Je kunt zelfs een opberghaak of -standaard bijbestellen.

Maar bovenal is de in 1997 ontworpen fauteuil een prachtig ontwerp. Ondanks dat het een eigentijds design is zie je de invloed van de ontwerpers van de vorige eeuw duidelijk terug in de eenvoud, functionaliteit en vakmanschap.

 

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Cuba chair

Het frame van de fauteuil is gemaakt van massief eikenhout en de zitting van geweven katoen in zwart of naturel kleur.

Afmeting: 61 cm breed x 79 cm diep

De Cuba Chair is ook verkrijgbaar in een outdoor versie.

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over Morten Gøttler

Morten Gøttler is een Deens architect. Hij is een auto-didact die vooral bekend is door zijn uitzonderlijke inzicht in de mogelijkheden van hout. In 1972 opende hij zijn eigen studio en zijn werk was zeer gevarieerd: van verpakking tot verlichting, speelgoed en meubels. Alles voor gerenommeerde Deense opdrachtgevers. Vanaf 1984 concentreert hij zich alleen op het ontwerpen van meubels. Zijn stijl is clean, eenvoudige vormgeving met veel aandacht voor comfort en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. Zijn handschrift is sterk verankerd in de Deense design traditie.

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son