Chair wire SM05

/ Pastoe

Chair wire SM05

Pastoe SM05 is één van de eerste stoelen vervaardigd uit draadstaal. Het tijdloze ontwerp uit 1958 is opnieuw in productie genomen.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Pastoe Eetkamerstoel SM05 Pastoe SM05 White Detail

Over Chair wire

De Wire collectie bestaat uit een serie krukken, stoelen en lounge stoelen die in de vijftiger jaren door Cees Braakman zijn ontworpen. Het ontwerp concept was dat de transparantie van Wire de ruimte luchtig en groot hield. Wire is inmiddels een designklassieker.

Door het tijdloze ontwerp past de SM05 van Pastoe in ieder interieur. De stoel biedt hoog comfort. Door de vormgeving en het gebruik van draadstaal oogt deze fauteuil licht en ruimtelijk. 

 

Vrijstaand Beeld Pastoe Eetkamerstoel
pastoe Chair wire SM05

Over Pastoe

Pastoe is een oer-Hollands merk dat vooruitstrevende en eigentijdse meubels produceert met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Gestart in 1913 als kleine timmerfabriek. En nog steeds maakt Pastoe prachtige kasten. De Pastoe Amsterdammer serie – al vanaf 1978 in de collectie van Pastoe –  is misschien wel het bekendste model van dit merk. Direct te herkennen aan de geribbelde deur die je naar boven kunt schuiven en aan de achterkant van de kast verdwijnt. De kernbegrippen van Pastoe zijn eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht en dat is duidelijk terug te zien in de collectie. Het verleden is een inspiratiebron en tegelijkertijd de verplichting om continu te blijven investeren in kwaliteit en vormgeving.

Je vindt dit product bij Flow Lab

Chair wire SM05 rood
Cees Braakman

Over Cees Braakman

Cees Braakman is een ontwerper die van 1945 tot 1978 aan het hoofd van het Pastoe-ontwerpteam stond. Na de tweede wereldoorlog is hij in Amerika Amerikaans Design en productieprocessen gaan bestuderen. Braakman raakte geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en introduceerde de eerste moderne ontwerpen bij UMS PasToe. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebogen plywood technieken. Reizen was een grote inspiratiebron. Reizen naar Amerika maar ook naar Japan, waaruit de Japanse Serie is ontstaan.
Het beroemdst is Braakman waarschijnlijk geworden om zijn draadstalen eetkamerstoelen. Deze stoelen waren geïnspireerd op de stoel van Ray en Charles Eames. De stoel werd de SM05 genoemd. Het tijdloze ontwerp maakt de stoel bijzonder. De draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en de rugleuning zorgt voor een comfortabele zit.

 

Get inspired

logo-pastoe

Pastoe

The Storage of your life