/ Carl Hansen & Son

CH88 chair van Carl Hansen & Son

De CH88 Chair van Carl Hansen & Son is een ontwerp van Hans J. Wegner en een sterk voorbeeld van de veelzijdigheid van deze Deense ontwerper. Zijn experimentele benadering van materialen zorgde bij dit model voor een perfecte combinatie van hout, staal en stof. Het model bewijst ook de vermogen van Wegner om minimalistische vormgeving er zacht en comfortabel uit te laten zien.

Wegner ontwierp het model in 1955 als prototype voor een internationale Zweedse expositie. Pas in 2014 is het model in productie genomen.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over CH88P chair

De simpele constructie maken de stoel heel functioneel. De stoel is bovendien stapelbaar. De uit een stuk gebogen rug zorgt voor optimaal comfort.

Het frame is beschikbaar in in zwart, wit en chroom. Het hout in beuken en eiken of in 12 speelse kleuren.

Over Carl Hansen en Søn

Carl Hansen & Son is opgericht in 1908 en is één van de oudste producenten van design meubels in Denemarken. Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Alle producten worden nog steeds met de hand gemaakt en verantwoord gekapt hout. Traditionele technieken worden gecombineerd met de nieuwste technologieën om producten van blijvende waarde te produceren.

In 1949 begon een creatieve samenwerking met de toen nog onbekende Hans J. Wegner, nu een van de grootste ontwerpers aller tijden. In datzelfde jaar ging zijn iconische Wishbone Chair in productie. Een ontwerp dat nu nog in vele woningen in Denemarken maar ook buiten Scandinavië terug te vinden is. De langdurige samenwerking heeft naast de Wishbone Chair nog vele andere beroemde ontwerpen opgeleverd.

Over By Hans J. Wegner

De Deense ontwerper Hans J. Wegner (1914 – 2007) wordt gezien als een van de belangrijkste ontwerpers van zijn tijd. Hij wordt wel de stoelen man genoemd omdat hij meer dan 500 soorten heeft ontworpen. De Wishbone Chair die hij maakte voor Carl Hansen & Son is daarvan waarschijnlijk de bekendste.

De sleutel voor zijn succes is de combinatie van zijn enorme vakmanschap en innovativiteit. Zijn ontwerpen zijn altijd eenvoudig maar zeer vernuftig.

Get inspired

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son