Byen
Byen bank

/ Design on Stock

Byen

De Design on Stock bank Byen is organisch vormgegeven en heeft een luxe uitstraling met finesse tot in detail. De bank is perfect voor compacte kamers dankzij de diepte van slechts 92 cm.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Byen design on stock

Over Byen

De bank lijkt te zweven door de hoge prachtige poten die  voor een ruimtelijk effect zorgen. De achterzijde van de bank loopt over in de slanke armleuningen. De achterkant is tevens zeer precies afgewerkt, waardoor de bank prima vrijstaand in de ruimte is te plaatsen. Byen is verkrijgbaar als loveseat, 2-zits, 2,5-zits, 3-zits, 4-zits, 5-zits, diverse hoekopstellingen en als poef. Je hebt keuze uit 125 stoffen uitvoeringen en 46 leren uitvoeringen. Het onderstel is leverbaar in gepolijst aluminium of gegoten en gemoffeld aluminium.

De bank is in vele opstellingen en formaten te verkrijgen, in stof en in leer. De bank wordt nog mooier als dit met elkaar wordt gecombineerd! We helpen je graag jouw ideale bank samen te stellen.

 

design on stock Byen met poef
Byen poot

Over Design on Stock

De liefde voor het vak is wat Design on Stock drijft. Design on Stock is een Nederlands meubelmerk en alle ontwerpen worden in eigen beheer in Nederland geproduceerd. Daarom krijgen alle meubels het kwaliteitsstempel ‘Made in Holland’. De gemiddelde levertijd van gestoffeerde meubels is slechts 3 weken! De verhouding tussen prijs en kwaliteit is uitstekend. Design on Stock staat voor topdesign. Alle modellen zijn ontworpen door ontwerpers die hun sporen al verdiend hebben en zijn daardoor uniek. Wist je dat deze bekende namen achter de prachtige ontwerpen van Design on Stock schuilen: Marike Andeweg, Roderick Vos, Gerard van den Berg, Studio Tom Dissel, Gijs Papavoine, Edward van Vliet, Frederik Roijé en Studio Foorumi? Nu je het weet zul je hun signatuur zeker herkennen.

 

Studio Foorumi

Over Studio Foorumi

Foorumi betekent ‘platform’ in het Fins. Studio Foorumi is een designplatform waar talent ideeën kan pitchen. Ideeën die met hulp van uitgebreide expertise kunnen worden getransformeerd tot een kwaliteitproduct. Zo krijg je als ontwerper de kans om ervaring op te doen door samen te werken met vakmensen en uiteindelijk succesvol een product te lanceren. Als de ontwerper de vonk geeft, maakt Studio Foorumi het vuur. En dat doen we met alle inzet, liefde en vakkennis die we tot onze beschikking hebben. Diverse producten van Studio Foorumi zijn inmiddels opgenomen in de collectie van Design on Stock.

“Al jaren wilde Design on Stock graag een bank in de collectie die ook geschikt is voor wat kleinere woonkamers, een echte ‘stadsbank’. Toen kwamen we op het idee een bank te ontwikkelen met een heel organische vormgeving, gecombineerd met volumineuze kussens. Ook de smalle armen hebben een mooie ronding gekregen. De bank kreeg de naam Byen, wat in het Noors stad betekent. Byen heeft een heel eenduidige vormentaal: de ronding van de arm en de rug is doorvertaald in de vorm van de poot. Een ander interessant detail: de poten zijn zo geconstrueerd dat ze los lijken te zijn van de bank, waardoor een heel luchtig beeld ontstaat.”

Je vindt bank Byen bij Flow Lab en Flow Living

Get inspired

logo-design_on_stock

Design on Stock

Uit liefde voor het vak