/ Eero Aarnio

Bubble Chair

Eero Aarnio

Deze hangende fauteuil volgens het ontwerp van 1968 van Eero Aarnio is een echt eyecatcher voor elk interieur.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over dit product, zoals de maten?
Neem dan contact met ons op!

Stel je vraag

Over Bubble Chair

De akoestische eigenschappen van de Bubble chair zijn een ervaring op zich. De ronde vorm versterkt de stille geluiden binnenin en houdt zelfs de drukte op drukke plaatsen buiten. Het resultaat is een uniek gevoel van rust en sereniteit, een paar minuten absolute ontspanning midden in het dagelijks leven.

De Bubble Chair ontworpen door Eero Aarnio is gemaakt van acrylglas met standaard een verchroomde stalen ring erin. Verschillende kleur opties mogelijk. De afmeting van deze bubble is, 110 breed, 83 cm diep en 108 cm hoog. De maximale draagkracht van de bubbel chair is 200 kg.

Over Eero Aarnio

De Finse ontwerper Eero Aarnio (1932) is een van de grote vernieuwers van het moderne meubeldesign. In de jaren zestig begon Eero Aarnio te experimenteren met kunststoffen, levendige kleuren en organische vormen, waarbij hij afstand nam van traditionele ontwerpconventies. Zijn nu iconische plastic creaties omvatten de Ball (1963), de Pastil (1968) en de Bubble (1968) stoelen die de popcultuur en de geest van hun tijd weerspiegelen. Veel van Aarnio’s werken zijn opgenomen in de meest prestigieuze musea ter wereld, waaronder het Victoria and Albert Museum in Londen, het MoMA in New York en het Vitra Design Museum in Weil am Rhein.

Get inspired

logo-eero_aarnio

Eero Aarnio

A life less ordinary